Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Lőfegyvert találtak egy fiatalnál

Sopronkövesd - Lakossági bejelentésre üzemképes, illetve működésképtelen lőfegyvereket találtak egy sopronkövesdi fiatalembernél a rendőrök. Akár 2–8 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.
Házkutatást tartottak a soproni rendőrök egy sopronkövesdi fiatalembernél. Ennek során egy 1871-ből való, működőképes Mauser típusú karabélyt, fegyverfőelemként számon tartott Steyr puskacsövet, továbbá régi hüvelyeket, hatástalanított sok évtizedes géppuskát, aknavetőhüvelyeket, s működésképtelen kézigránátdarabot találtak.

– Bár valószínűleg gyűjtőről van szó, az engedély nélkül tartott lőfegyver bűncselekménynek számít, ami kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható – tájékoztatott Milchram Ildikó őrnagy, a Soproni Rendőrkapitányság vád-előkészítési alosztályának vezetője. – A hatástalanított fegyverek, lőszerek birtoklása szabálysértésnek felel meg, itt akár százezer forintig terjedhet a büntetés.

Milchram Ildikó őrnagy a működőképes puskával és a fegyverfőelemnek számító puskacsővel. Fotó: Magasi Dávid

A lefoglalt működőképes és hatástalanított fegyvereket szabálysértési eljárás során a hatóság elkobozza. A büntetőeljárást megindították. Fegyvert különben szabad gyűjteni, de a kollekció csak szakember által hatástalanított, műbizonylattal dokumentált, immár nem lőfegyvernek vagy fegyverfőelemnek minősülő tárgyakból állhat.

Olvasóink írták

29 hozzászólás
12
 • 29. egy Szemét gyüjtő 2008. március 18. 21:31
  „Hátt bazzeg..... ez szégyen.. mért kell ezt csinálni? azokat a fegyvereket le se ellenőrizték fogadni mernék. kelllemetlen ilyet hallani”
 • 28. nevemsenki 2008. január 27. 13:40
  „Jut eszembe szakértői vélemény vajon megvolt, hogy ilyen egyértelműen irkál a média ilyen baromságokat?
  Biztosra veszem, hogy a szakértői vizsgálat megállapitja hogy hatástalanitott fegyverekről van szó. Ezek után kifog felelőséget vállalni a történtekért?
  Vajon Milchram Ildikó ekkor is ilyen büszkén fogja magát fotóztatni a "fegyverekkel"?
  Jó kis pert kell inditani az ilyen esetek után, bár hazánkban tudjuk ennek is a végkifejletét...
  Annak pedig örülök, hogy vannak még nem agymosott emberek, és átlátják a helyzetet.
  Ja a néphazugágban címoldalas szélsőséges, anarchista bűnbandáról cikkeztek volna...”
 • 27. Megakrieger 2008. január 26. 22:35
  „-valaki-
  17. hozzászóláshoz:
  igazad van, én is ott álltam!

  a rendőr sem azért megy ám ki, mert annyira akar, de ha valami idióta feljelentget ki kell vizsgálni, és innét fogva a poszt-szocialista fél-liberális (vaalkinek liberális, valakinek nem) jogrendszer működésbe lép és elszabadul a pokol, de erről könyveket lehetne írni, ezen napokat lehetne beszélgetni, esetleg vitatkozni, szerencsétlenebb esetben veszekedni. Ugyanakkor nem hiszem, hogy a széthúzás lenne az értelmes és józan gondolkodású magyar ember célja, úgyhogy:

  Éljen mindenki becsülettel és hűséggel, szeresse Hazáját, családját meggyőződése szerint Istenét és és tisztelje azokat, akik megírták Nemzetünk történelmének dicsőséges napjait, azokat szintúgy, akik megőrzik azok emlékét, nem hagyva feledésbe merülni sem a jót, sem pedig a rosszat-mert ebből okulhatunk, ebből meríthetünk önbecsülést és ez szolgálhat a szebb jövő reménységénk alapjául!”
 • 26. Megakrieger 2008. január 26. 21:49
  „nevetséges!
  El kellene már felejteni a tisztelt elvtársaknak pár dolgot, amit anno tanítottak!

  Tudom, tudom...bűnös dolog a gaz jobboldali Horthysta rendszerrel összeköthető (nagy jóindulattal....) eszközöket birtokolni, hiszen:
  akinek Manliochere van AZ NÁCI,
  aki egyszer talált egy második világháborús lövedéket, amit egyszer egy magyar katona tárazott be (persze szigorúan a németbarát oldalon...), és azt egy letűnt kor emlékeként őrzi, AZ NÁCI, sőt:
  Akinek a nagyapja a II. magyar hadseregben harcolt és a "szövetséges" szovjet testvéreink ellen küzdött, AZ szégyenlje magát, mert NÁCI...
  és lehetne folytatni a sor.

  Más kérdés, hogy ha valamit ön- vagy közveszélyes tartani, azt nem kell engedni, de azt azért nem hinném, hogy ha valaki tömegmészárlási szándékkal lép ki az utcára, akkor egyhatástalan mauserrel fog bele a dologba. Ha pedig mégis, akkor ezen az alapon vegyünk el mindenkitől minden éles és nehéz tárgyat (főleg, ha régi és a Magyar Nemzet történelmének nemkívánt részéhez köthető), merthogy jobb a biztonság.

  És legvégül: azért nem két Forint egy Mauser - ha valaki úgy venné, és nem egy hét megcsinálni - ha valaki úgy találna egyet. Akinek van, az megbecsüli, oka van, hogy tartja, és nemhinném, hogy ez az ok a "náci hőzöngés", azoknak ott van a baseball ütő (ami mégcsak nem is igazán autentikus magyartalálmány).

  amúgy nem olyan gáz a cikk, képzelhetitek ugyanez a népszabadságban hogyan lenne megírva!”
 • 25. ismerős 2008. január 26. 21:19
  „én is ismerem a srácot.elég szabálytalan az eljárás.szánalmas ami ebben az országban megy.a cikk meg pontatlan,tipikusan laikus marháknak való maszlag.Pánikkeltésre és spicliskedésre bátorító!!!Ahelyett hogy legalább erkölcsileg bátorítanák azt az embert aki tesz valamit történelműnk megőrzése érdekében.Pár éve ,még tán annyi sincs,pont a Kisalföld közölt cikket egy farádi gyűjtőről,aki a környékbeli katonasírokat tárta fel.Ő rá büszkék lehetünk? Másikat meg megkell hurcolni?? bűnözők szabadon garázdálkodnak,az egyszerű gyűjtőt aki pénzt,időt nem sajnálva gyarapítja a gyűjteményét ,meg megkell büntetni...no comment!”
 • 24. vaktőltény 2008. január 26. 18:49
  „Nagyon helyes ! Bőrtönt neki . Szegény Princ Gabinak is most 3 milkót kell fizetni büntetésként , pedig csak 200 milliárdot tapsolt el . Még jó , hgy őt is le nem csukták . De egy ilyen aljas gyűjtő , teljesen más kategória , őt feltétlenül le kell ültetni , mert képes lesz még mást is gyűjteni , és abból hatalmas veszély kerekedhet . ... , és akkor mi lesz velünk szegény , nem gyűjtökkel .. Azért jó látni , hogy két szemkilövés között , erre is figyelnek a rendőrei . Most nagyon megnyugodtam .”
 • 23. anyád 2008. január 26. 14:38
  „"Milchram Ildikó őrnagy a működőképes puskával és a fegyverfőelemnek számító puskacsővel"-RÉGEN NEVETTEM ILYEN JÓT!!!”
 • 22. Maci 2008. január 25. 21:31
  „Jellemző az országra, de mit is várjunk .... kell a média hír, no meg a félelem keltés, hiába jön a tavasz.
  Mondjuk a rendőrség a kis Blaha-téri Mauglira csapott volna le ilyen lelkesen...”
 • 21. Laci 2008. január 25. 21:15
  „Sziasztok.
  Felháboritó!!!!!!!!nem tudom elhinni hova jut ez az ország!!!!!a rendőrség se dudja kibe rugjon bele,azt akit kéne nem basztatják,azokat akik ukrán rendszámos mercikkel maszkálnak,meg a sok kábszer terjesztő meg bevédős cégeket!!!!akiknél találhatnának is valamit,ami tényleg azt a célt szolgálja.legközelebb már vascsőre is engedély kell a hatóságtol mert az is ágyúcsőnek meg fegyver fődarabnak számit majd.a környező ORSZÁGOKTÓL vehetnénk példát!!!de csak a baromságot meg a kibaszást tudják elmajmolni!!!!”
 • 20. rettegő 2008. január 25. 19:27
  „Minden kést levágok otthon 7,5 cm-re biztos ami biztos! Egyébként tartsatok otthon néhány UZI-t azt biztos nem viszik el, csak a múzeumi darabokat és a régi kitüntetéseket, igaz azt sem mind, csak amin nem vörös csillag van.”
 • 19. Hajni 2008. január 25. 18:14
  „Gratulálok az éber és tudatlan szomszédoknak,akik nyilván örömködve figyelték a függöny mögé bújva bejelentésük következményét! Vajon,ha a házuk előtt ütnek-vernek valakit,vagy részeg randalírozók kukákat döntögetnek esetleg parkoló autókat rongálnak,vagy csak simán valakinek segítségre lenne szüksége,akkor is ilyen aktívak lennének? Annyi eszük biztos nincs, hogy tudnák,ilyen esetekben kell a 107-et tárcsázni.”
 • 18. hehe 2008. január 25. 14:06
  „Én meg ma jelentettem fel a szomszéd srácot mert az meg bélyeggyűjtő és mostanában csomót lehet olvasni arról, hogy a kábítószereket bélyegekre teszik..... :D:D:D:D:D:D:D:D

  Idióta rendőrségi hozzáállás.....
  Azért tudnék rendőrt meg katonát is mutatni akinek otthon kész hadseregnyi lőfegyvere van... hatástalanítva.....
  Az miért nem baj? mert még nem jelentette fel senki? Vicc!!!
  Csúnya vicc!!

  Honap feladom magamat, mert én meg kavicsokat gyűjtök és ha jól fejbedobok valakit akkor az belehelhat...... :D:D:D:D”
 • 17. valaki 2008. január 25. 10:14
  „Egyébként ha valaki emlékszik még arra, amikor pár éve Medgyessy minszterelnök úr elindította a doni emléktúrát Pesten , akkor ugyanezekkel a puskákkal álltak mögötte díszőrséget a hagyományőrzők . Akkor nem volt gond???”
 • 16. Attila 2008. január 25. 07:13
  „Gyönyörű....a szomszéd vagy akárki spicliskedik a másikra leharcolt,működésképtelen tárgyak miatt. Szánalmas. Ez a szomorú, hogy ilyen embereket büntetnek, az igazi bűnözők meg szabadon kószálnak. Ezt bezzek megírja a média, azt nem hogy az élelmiszerárak mennyire szabadultak el, az ősszel nem volt tej, meg a politikusok mennyi szemétséget sikálnak el. Ezt írja meg, ne a szerencsétlen srácot marcangolják. Undorító”
 • 15. bárki 2008. január 24. 19:45
  „Nem a tisztességes gyűjtőket kellene büntetni, akik időt és főleg rengeteg pénzt áldoznak a hobbijukra, hanem azokat akik engedély nélkül tartott tényleg működőképes fegyvereket tartanak otthon a szomszédok ellen. Valószínünek tartom, hogy a srác nem akarta lemásolni a téti barom tettét. Rengeteg gyűjtőt ismerek és nem valószínű, hogy bárki is bármilyen bűncselekményre akarná felhasználni ezeket a több mint 70 éves "dísztárgyakat". Ha valaki ezt akarná, egész biztosan elmenne Pesten egy piacra és venne magának csúzlit... Médiagenya és spicliség...”
 • 14. anonym 2008. január 24. 19:42
  „Rettegőnek :A srác szuronyait el akarták kobozni!Arra hivatkoztak hogy nagyobb a pengehossza mint 8 cm!!!Nem vicc.Magánlakáson ebbe belekötni.Micsoda dolog,hogy hatósági közegek ennyire ne legyenek tisztába a dolgokkal.Annyi erővel konyhakést se lehetne seho lse tartani.És ilyen emberek itélkeznek mások felett.Szomorú valóság....”
 • 13. falusi 2008. január 24. 19:35
  „Én is ismerem,kiről van szó.Rendes,tisztességes srác,törvénnyel sosem élt vissza tudomásom szerint.Szorítok neki!Ami meg a cikkről a véleményem:felfújt dolgok szélsőségesre kisarkítva,médiatermék.”
 • 12. rettegés foka 2008. január 24. 19:28
  „Ez nem úgy működik hogy az igazságügyi fegyverszakértő dönt??
  Tudtommal az ő szava szent,nem holmi újságíróé,más nevében újságíró ne nyilatkozzon.
  Lejáratás?az aztán megy.Típikus magyar mentalitás.Szégyelljék magukat.”
 • 11. ember 2008. január 24. 19:17
  „Nevetséges hogy 2 ásott vasdarabból ekkora cirkuszt csinálnak!
  Meg a média is szégyellje magát.Az igazat irja meg!!!”
 • 10. anonym 2008. január 24. 19:10
  „Kezdjük azzal,hogy a képen látható puska hiányos szerkezetű,vágott ütőszeggel,szétfúrkált csővel.Meg a bele sincs meg.Én láttam,tudom.A zárszerkezete sem ép.”
29 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkapták az okmány nélkül utazó arabot

Sopron - A soproni rendőrök a határ közelében Schengen óta először kaptak el egy olyan arab férfit,… Tovább olvasom