Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Locsmándi Anitának az írás segített kilábalni a depresszióból

Verseskötetet írt, mert úgy érzi, betegségéből a felgyógyuláshoz a leírt szavak, gondolatok segítették. A napokban megjelent könyvvel másoknak is kapaszkodót ad Locsmándi Anita.

Törékeny, sudár alak, hatalmas fekete szemek. Locsmándi Anita mindössze huszonöt éves, de fiatal életében már jókora hullámvölgyeket járt be. Három éve pszichiátriai kezelésre szorult súlyos depressziója miatt.

Locsmándi Anita és ifj. Gergácz Ottó úgy gondolják, verseiken keresztül kapaszkodót nyújthatnak más, lelki betegségektől szenvedőknek is.
Locsmándi Anita és ifj. Gergácz Ottó úgy gondolják, verseiken keresztül kapaszkodót nyújthatnak más, lelki betegségektől szenvedőknek is.


– A kórházban kezdtem el írogatni, először csak magamnak, de az eldugott papírfecniket megtalálta egy doktornő. Dr. Csanálosi Dóra aztán bátorított; ne a fióknak írjak, bátran mutassam meg másoknak is a verseimet. Ma már tudom: a szakemberek számára a kórkép megismerésében segítettek ezek az írások, nekem pedig a felgyógyulásban – meséli Locsmándi Anita, akinek az a három évvel ezelőtti hosszú kórházi kezelés megváltoztatta az életét.

Nemcsak megtanulta feldolgozni és kezelni lelki folyamatait, hanem megismerkedett vőlegényével is, aki, ezen már meg sem kell lepődni, szintén versekben fogalmazza meg érzéseit. Az írásokból Sebzett szívek címmel könyv született.

– A terápia során azon lepődtem meg a legjobban, hogy a depresszió milyen sokunkat érint. Ezért gondoltam azt, hogy ha nekem segítettek ezek a versek, akkor talán másoknak is nyújtanak némi kapaszkodót. A kiadásra nem volt pénzem, de találtam olyan kiadót, amelyik ingyen vállalta a könyv megjelentetését.

A párom és társszerzőm, Gergácz Ottó és egy barátunk, Katona Péter segített a szerkesztésben – árulja el Anita, aki rajzokkal is illusztrálta szavakba öntött gondolatait.

– A szakembereknek biztosan sokat mondanak egy beteg által megfogalmazott sorok, a hasonló problémákkal küz- dőknek pedig talán utat mutatnak: nem vagy egyedül, meg tudsz gyógyulni te is! Hogy idegeneknek, kívülállóknak érdekes lehet-e egy ilyen kötet, az most fog kiderülni. A visszajelzések alapján döntjük el azt is, lesz-e folytatása az első verseskötetnek – árulta el Locsmándi Anita.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már okosodnak a vidéki buszok

Az automata hangosan bemondja a megállók neveit, amik egy kijelzőn is megjelennek. Tovább olvasom