Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

LMP: szakmai vagy politikai döntés?

Politikai döntésnek tartja az LMP az iskolai intézményi tanácsokba történt önkormányzati delegálásokat.

A soproni közgyűlés kizárólag a Fidesz-KDNP frakciójának képviselőit küldte az állami fenntartású tanintézmények tanácsaiba, amiknek az LMP szerint nincsenek szabályozott hatáskörei.

– Úgy döntött a közgyűlés a delegálásokról, hogy nem ismerték azok feladatait, működési mechanizmusait, ezért szerintünk ez a határozat elhamarkodott és helytelen – jelentette ki sajtótájékoztatóján Szakács Gyula, az LMP megyei elnöke.

 Az iskolai intézményi tanácsokba a közgyűlés választott önkormányzati képviselőket delegált, mert a lakosság, az intézmény és az önkormányzat közötti kapcsolat így biztosított közvetlenül és a legmegfelelőbben - reagált Sass László, a Kulturális-, oktatási és sportbizottság elnöke az LMP-s kifogásra.


– A rendelet nem tartalmazott ugyan szigorú szabályokat a delegált személyére, de ajánlásában a „köztiszteletben álló tanár" is szerepelt. Ennek az önkormányzat csak néhány képviselő esetében tudott megfelelni, a küldöttek többségének ugyanis nincs pedagógiai végzettsége, ami viszont rendkívül hasznos volna.

A döntés nyilvánvaló célja a politikai kontroll érvényesítése az intézményekben.

Vannak, akik két iskolában is tanácstagok lesznek, miközben az LMP-s képviselőt, Bebesi Józsefet, három pedagógusdiplomával és több évtizedes szakmai tapasztalattal sem delegálták – mondta el Szakács Gyula.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Paradigm Shift: négyszáz közül nyertek a Zúzdán

Közel négyszáz rockegyüttes közül a fertőszentmiklósi Paradigm Shift győzött a Zúzda országos tehetségkutató versenyen. Tovább olvasom