Kisalföld logö

2017. 01. 21. szombat - Ágnes -9°C | 1°C Még több cikk.

LMP: nem sikertörténet az új óvoda építése Sopronban

Az óvodai férőhelyek megoldására és a bánfalvi intézmény bővítése ellen korábban tanulmányt nyújtott be az LMP helyi szervezete.

„Elhelyezték a Bánfalvi úti óvoda új épületszárnyának alapkövét" – idézte sajtótájékoztatóján a heti híradásokat Szakács Gyula, az LMP megyei elnöke. Pártja szerint ez nem egyértelműen sikertörténet.

– Az óvodai férőhelyek megoldására és a bánfalvi intézmény bővítése ellen korábban tanulmányt nyújtott be az LMP helyi szervezete, amelyben jogi kifogás, szakmai és környezetvédelmi érvelés és javaslatsor is szerepelt. Példátlan ugyanis, hogy egy óvodában tizenegy csoportban háromszáz kisgyermek zsúfolódik, miközben Európában négy-hat csoport az intézményi norma.

Sopronban óvodákat zártak be, majd összevonások is történtek, pedig a helyzet megoldására egy új intézmény megépítése lett volna az igazi megoldás, ahol biztosíthatók lettek volna a korszerű szakmai követelmények és az egészséges körülmények a gyerekek számára.

Erre azonban az önkormányzat nem áldozott saját költségvetéséből. Külső pénzforrás az óvodabővítésre volt, a város azt vette igénybe, szemben a szakmai, pedagógiai elvárásokkal és a szülői tiltakozásokkal – zárta sajtótájékoztatóját Szakács Gyula.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugtatót tett az idős nő kávéjába

Két éve történt, nem hétköznapi bűnügyben kezdődött büntetőper a Soproni Járásbíróságon. Tovább olvasom