Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

LMP: Elég a sértegetésekből

A Lehet Más a Politika soproni önkormányzati képviselője, Bebesi József a legutóbbi közgyűlés történéseire reagált.
A megvitatott napirendi pontokkal kapcsolatban részletezte: az LMP támogatja és indokoltnak ítéli a tervezett iskolapszichológusi hálózat megszervezését, az intézményekben zajló szociálpedagógiai munka erősítését, a gyermek-, a szabadidős és az ifjúsági programok folyamatos bővítését, de az idei költségvetési számokat ismerve a megvalósulás esélyei miatt aggodalmát is kifejezi.

Sajnálja, hogy a város nem vette át a meteorológiai állomás vagyonkezelését. Ez pénzügyileg érthető, de szakmailag és emberileg nem. A politikus továbbra is társadalmi összefogást sürget a városvezetéssel a helyzet megoldásáért.

Bebesi József ugyanakkor rossz érzését fejezte ki az önkormányzati üléseken tapasztalható, a fideszes és a szocialista képviselők között gyakran a személyeskedésig süllyedő kommunikáció miatt. Az LMP szerint a képviselőknek inkább az építő jellegű együttműködés lehetséges kialakítására kellene törekedniük az állampolgároktól kapott felhatalmazás birtokában, semmint a sértegetés határát súroló megnyilvánulások sorozatára.

Olvasóink írták

 • 7. jbebesi 2011. május 27. 21:37
  „Kedves Filtec! Az önkormányzati üléseken eszmecserérre van szükség és nem veszekedésre.
  Kedves Ujidok! Köszönöm az elismerő szavakat, természetesen jól estek. Most tanulom az eredményes kommunikációt. Nem félek senkitől. Úgy érzem, a legutóbbi TV interjúban (Pulzus TV) mindent nyíltan kimondtam.
  Kedves SC! A gyűlésen, mindenki jelenlétében, nyíltan elmondtam a véleményemet. Ott mindenki tudta, kire vonatkozik, nem volt szükség üzenetre. A sajtó arra való, hogy azokat tájékoztassák, akik nem voltak jelen. Nekem nincs szükségem politikai célú játékokra. Engem az állampolgárok és a város jövője motivál.
  Kedves Laci! Főképp a "kommentelők" miatt válaszolok Neked, mivel itt reagáltál, bár személyesen már szót váltottunk a témáról. Egy szóval sem mondtam, hogy Te sértegettél valakit. Azt mondtam, hogy a két nagyobb párt között alakul időnként személyeskedő hangvételű dialógus. Sajnálom, ha magadra értetted. Ha úgy érzed, hogy volt ilyen kicsengése az írásnak, úgy ezúton is elnézésedet érem. Üdvözlettel, Jóska”
 • 6. Rozmaringvirágszál 2011. május 05. 22:40
  „Egyedül volt a közgyűlésen. A többi Mszp-s képviselőnek más, fontosabb "dolga" volt. Én sem értem, hogy miért itt üzenget? Viszont az Lmp is elmondhatná a véleményét a teremben vagy a folyosón. Vagy ott nem találkoznak?”
 • 5. c77 2011. május 05. 17:54
  „lacikám a" hossszu" irásod mindent alátámaszt a pártodnak" Gondolom többet kellene olvasnod pl. CDU SPD USAJAN SRATKO stb, stb .
  Különben "hányanis vagytok"? te se tudod, de "ugrálni, mint egy pincsi" az megy.”
 • 4. Filtec 2011. május 04. 21:31
  „Csak veszekedjenek!!! :-)”
 • 3. ujidok 2011. május 04. 20:44
  „Bebesi egy nagyon jó ember, de gondolom azért ő is fél a város vezetéstől.
  Így nagyon kemény vitákba nem akar beszállni, hozzá teszem nem is illene hozzá.
  Ennek ellenére eredményes munkát kívánok neki!”
 • 2. SC 2011. május 04. 19:36
  „Miért a médián keresztül üzengetnek egymásnak?
  Úgy tudom,mindketten felnőtt emberek,nem tudják ezt megbeszélni az ülésteremben vagy négyszemközt?
  Ja,hogy ez is a politikai játszma mozaik darabkája...:-)”
 • 1. Biczi_László 2011. május 04. 19:03
  „Kedves Jóska!
  Kérlek, idézzél tőlem sértő megjegyzést, ha tettem ilyent. Mindenféle jegyzőkönyvet, hanganyagot felhasználhatsz.
  Meggyőződésem, hogy a közgyűlésekben helye van a kemény kritikáknak is, alkalmanként a szenvedélyes érveléseknek is, de csak, ha azok megalapozottak, ha azokat a kritikákat érvekkel is alá tudjuk támasztani.
  Képviselői munkám során, mindig az érvek és megoldások vezettek.
  Sajnos ezzel szemben a Fidesz, számos esetben nem is reagál az elhangzott észérvekre, vagy kifejezetten személyeskedő, rágalmazó, sértő hangnemet üt meg.
  Értem én, hogy az LMP-nek, mint önálló politikai fórumnak, egyet ide is, egyet oda is kell mondogatnia. De visszautasítom, hogy én személyeskedő, sőt, sértő megjegyzéseket tennék. Ebben az esetben, itt Sopronban, nem lehet és nem is szabad ilyenfajta összemosást tennünk!
  Kérlek, Te se tedd!

  Tisztelettel:
  Biczi László
  önkormányzati képviselő MSZP”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

60 éves motorost ütöttek el a Balfi úti körforgalomnál

Egy Audi típusú személygépkocsi vezetője elütötte a 84-es elkerülő és a Balfi úti körforgalomban… Tovább olvasom