Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

LKR-Hungary lett a Velux Magyarország gyárainak új neve

A dán Lars Kann-Rasmussenről nevezték el – LKR-Hungaryra – a Velux fertődi és fertőszentmiklósi telephelyét is magában foglaló vállalatot.

Lars Kann-Rasmussen idén ünnepelte 75. születésnapját, ezért vonul vissza a Velux Cégcsoport főrészvényese a Villum Alapítvány éléről.

Az egész személyiségéből emberséget árasztó, és a kora ellenére energikus üzletember felesége, Lene társaságában látogatott Fertődre, ahol a nagy nemzetközi cégcsoport menedzsmentje meglepetést tartogatott számára.

A megbecsülés és a tisztelet jeléül tegnap Lars Kann-Rasmussenről nevezték el a Velux Cégcsoport fertődi és fertőszentmiklósi telephe- lyét is magában foglaló magyarországi vállalatát, LKR-Hungary néven.
A fertődi házi ünnepségen Jorgen Tang-Jensen, a Velux Cégcsoport vezérigazgatója köszönte meg az üzletember sokéves áldozatos munkáját.

Lars Kann-Rasmussennek (a cégtáblánál balra) rendkívül fontos szerep jutott a fertődi Velux elindításában. Most róla kapta a gyár a nevét.
Lars Kann-Rasmussennek (a cégtáblánál balra) rendkívül fontos szerep jutott a fertődi Velux elindításában. Most róla kapta a gyár a nevét.


– A Velux magyar gyárának 27 évvel ezelőtti elindítása, sikeres fejlődése és a Velux gyártó cégeinek sorában elfoglalt ki- emelkedő helye mind azt mutatják, jó döntés volt a cég megalapítása. Lars Kann-Rasmussennek rendkívül fontos szerep jutott a fertődi gyár elindításában. Az LKR-Hungary abban a munkakultúrában és szellemben tevékenykedik tovább, mint ami eddig is fémjelezte a vállalatcsoportot – mondta a résztvevők nagy tapsa közepette a vezérigazgató.

Lars Kann-Rasmussen meghatottan mondott köszönetet a gesztusért. – Ha elneveznek rólad valamit, akkor már tudhatod, valóban korosodsz – nevettette meg hallgatóságát.

Majd a magyarországi kezdetekre utalva kijelentette, a vállalat működésének legnehezebb időszakát a vasfüggöny korszaka jelentette. Az eltelt évtizedek azonban bebizonyították, a Velux igazi sikertörténetet hozott. – Ezúton köszönöm meg mindenkinek, aki részt vett a cég fejlődésében, hogy idáig juthatott a vállalat – mondta a leleplezett új cégtáblánál.

Vincze Zoltán, az LKR-Hungary ügyvezető igazgatója beszédében kiemelte, különleges ez a nap, mert ritkán adódik alkalom, hogy a dán és a magyar vezetők, s a magyar munkatársak együtt ünnepelhetnek. „Nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy mostantól vállalatunk Lars Kann-Rasmussen nevét viseli.

Ő egyike a Velux azon nagyszerű embereinek, akik példaképként szolgálnak számunkra és a jövő nemzedéknek. Neki köszönhetően nem csupán az egyik legsikeresebb cégcsoport tagjai lehetünk, hanem olyan emberekkel dolgozhatunk, akik remek munkájukkal, életükkel hozzájárulnak a társadalom jólétének javításához" – hangsúlyozta Vincze Zoltán. A dolgozók nevében Boros Józsefné köszöntötte Lars Kann-Rasmussent.

Tizenegy országban gyárt a Velux

A Velux az építőanyag-ipar egyik vezető világmárkája és vállalata, kínálatát közel negyven országban értékesíti. Tizenegy országban rendelkezik gyártóegységekkel, köztük Fertődön és Fertőszentmiklóson. A régió egyik legnagyobb munkaadója.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni hulladék: július végén kezdődik a próbaüzem Cséren

Új helyre költözik az STKH ügyfélszolgálati irodája, a hulladékudvarok várhatóan augusztusban… Tovább olvasom