Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Lisiczky Lajosra emlékeztek Sopronban

A GYSEV egykori igazgatójára, Lisiczky Lajosra emlékezett a vasúttársaság és a Soproni Városszépítő Egyesület. A GYSEV vezérigazgatóság Mátyás király utcai épületében megkoszorúzták Lisiczky Lajos bronz emléktábláját.

Lisiczky Lajos 1960-tól 1982-ig volt a GYSEV soproni igazgatóságának vezetője. Nevéhez fűződik, hogy az egész országból Sopronba hívta a kiváló vasúti szakembereket, akik a GYSEV-nél kaptak munkát, emellett letelepedhettek a városban.

 Dr. Józan Tibor, a Soproni Városszépítő Egyesület elnöke és Skála János, a GYSEV Zrt. vezérigazgató-helyettese helyezik el a koszorút
Dr. Józan Tibor, a Soproni Városszépítő Egyesület elnöke és Skála János, a GYSEV Zrt. vezérigazgató-helyettese helyezik el a koszorút


Számukra rugalmas munkarendet vezetett be. Lisiczky Lajos megalapította, megszervezte és sikeressé tette a GYSEV-en belül a raktározási tevékenységet. Ennek keretében vámszabadterületeket lehetett kialakítani Sopronban és Fertőszentmiklóson.

Vezetése idején indult el a vasúttársaságnál az idegenforgalmi, vendéglátóipari tevékenység: a Lokomotív Szálló és a hozzá kapcsolódó sportlétesítmények felújításával népszerű vendéglátó és sport központot hozott létre. Emellett tevékeny szerepet vállalt a Hotel Sopron megalapításában, és nevéhez fűződik a nagycenki Múzeumvasút és kisvasúti skanzen kialakítása.

A város civil szervezeteiben is tevékeny részt vállalt. Alelnöke és egyik fő szponzora volt a Soproni Városszépítő Egyesületnek, az SVSE támogatásával pedig segítette a város sokszínű sportéletét.
Lisiczky Lajos idén 30 éve, 1983 októberében hunyt el. Emlékére a GYSEV vezetői és a Soproni Városszépítő Egyesület elnöke koszorút helyeztek el az egykori vezetőt ábrázoló bronz emléktáblánál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Soproni múzeum: a jó hely

Soproni intézmények is csatlakoztak a Múzeumok Őszi Fesztiváljához, aminek keretében idén 170 múzeum 1515 programmal várja a látogatókat. Tovább olvasom