Kisalföld logö

2018. 11. 16. péntek - Ödön 2°C | 10°C Még több cikk.

Lili bárónő, le a kalappal!

A Lili bárónő című, három felvonásos operett szombaton este soproni sikerútjára indult. Egymásba szeret bárónő és komornyik (aki amúgy gróf), s nem akármilyen bonyodalmak után beteljesedik szerelmük. Nem éppen egetverő Martos Ferenc története, ám Huszka Jenő fülbemászó zenéjével meghódította a világot.
Szinetár Dóra
Az ifjú rendező, Almási Tóth András hol guggolva, hol meg állva izgulta végig a Petőfi Színházban az első két felvonást, majd a harmadikat már ülve nézte meg, jóval nyugodtabban. Volt oka rá: a közönséget már régen az ujjai köré csavarta.

A tenyerek megálltak

Szinetár Dóra Liliként most debütált a soproni teátrum deszkáin. Belépője olyan bődületesen erős volt – miközben a nézők még vacilláltak, hogy színre lépését köszöntsék-e tapssal, avagy se; a tenyerek csapódás előtt félúton megálltak – , szóval olyan energikusan kezdett, hogy nehéz volt elképzelni, lehet-e ezt majd überolni. Nem lehetett. De: ebből a szintből mindvégig jottányit sem engedett. Így, legalább is szombaton este „ csak " egy magyar – sportnyelven szólva – csúcsbeállításnak örvendhettünk. Bár, kétségtelen, hogy Szinetár Dórában nemzetközi karrier lehetősége is szunnyad.
Siménfalvy Ágota nevét egyszer s mindenkorra jegyezzük meg. Clarisse színésznőként frenetikus volt. Nem csak gumilabda, nem csak remek énekes, s nem csak gyönyörű; karikíroz, ha kell, pojácáskodik, ha a szerep azt kívánja, máskor meg démoni, megint máskor agyament tyúk. „ Te, ki ez ? " , nem győzték a szünetben egymástól kérdezgetni a nézők, miközben böngészték a színlapot. De jó volt csettinteni nagyot: itt bizony most sztár született!

Alázattal a sikerhez

Derzsi György alakítása komornyikként – illetve grófként – rokonszenves. Énekhangból, beszédkészségből, fizimiskából éppen „ annyija van " , mint amennyit szerepe megkíván. (Nem lenne haszontalan másodszereposztásban Jegercsik Csabát is megnézni.)
Különösen megkapó volt jóságos tiszttartóként Nagy Gábor. Remek a humora is. Nyírő Bea és Ivancsics Ilona gróf vénkisasszony testvérekként átváltozásukkal könnyeket is csaltak a szemekbe (a nevetéstől). Incze József Lili apukájaként aranyos, sokszínű. De jó regisztálni: Nyírő Bea, Ivancsics Ilona, Nagy Gábor és Incze József mindig, valamennyi szerepükben jók!
Nem lenne igazságos megfeledkezni a kissé bugyuta Frédit (bankfiókvezetőt) alakító Mészáros Tamásról sem. Major Tamás után szabadon: neki is nagyon jól áll a színpad.
Ötletből, leleményből nem volt hiány. A Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar Dárdai Árpád vezetésével szolgálta a produkciót, a teátrum színműhelyének énekesei és a Soproni Pendelyes Táncegyüttes tagjai alázattal járultak hozzá a sikerhez. Aki nem hiszi, járjon utána a Lili bárónő őszi előadásainak valamelyikén...

Korábban:

Szinetár Dóra Lili bárónőként (2002.06.18.) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább tart a bizonytalanság

A GySEV Rt. tegnapi rendkívüli közgyűlésén megerősítették korábbi döntésüket, miszerint… Tovább olvasom