Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Lezárták a soproni Tűztornyot

Legalább egy évre lezárták a forgalom elől hétfőn a soproni Tűztornyot - erre a Fő tér felújítása miatt volt szükség. A közeljövőben elkezdődik a város jelképének számító torony rekonstrukciója is.


Bontási és feltárási munkákkal megkezdődtek a Fő tér kivitelezési munkái, amelyek várhatóan 2010 szeptemberéig tartanak. Már zajlanak a Fő téri épületek új szennyvízcsatorna bekötései. Ezzel párhuzamosan történik a Szentháromság szobor körüli új csapadékcsatorna építése.

Kuslics Balázs, a városháza szóvivője közölte: a Tűztoronytól az Új utca - Szent György utca vonaláig márciusban régészeti feltárások kezdődnek meg, melyek előreláthatóan júliusig tartanak.

A munkálatok miatt február 22., hétfőtől megszűnik a Tűztorony alatti átjárás. További nehézséget jelent, hogy a Szent György utca egyirányúsításával autóval csak az Új utca felé lehet továbbhaladni.

A Fő tér megközelítése gépjárművel csak a Templom utca - Kolostor utca útvonalon lehetséges, de kizárólag csak a behajtási engedéllyel rendelkezők számára. Mivel a Fő tér építési terület, időközönként korlátozásokra lehet számítani.

A Városház utcába a tervezett szennyvízcsatorna bekötési munkálatok és anyagdeponálás miatt március 1-től nem lehet majd behajtani. A Fő tér kivitelezési munkáit olyan ütemezési terv szerint kívánják elvégeztetni, amelynek alkalmazása mellett az ingatlanok biztonságosan és lehetőleg problémamentesen megközelíthetők maradnak.

Előfordulhatnak azonban olyan időszakok is, amikor nehezebb lesz a közlekedés és további korlátozásokra előfordulhatnak.

A soproniak által régóta várt felújítás megvalósításához önkormányzat kiemelt projektje közel 600 millió forint Európai Uniós támogatásban részesült, míg ehhez a város több mint 400 millió forintos önrésszel járult hozzá.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. Hozzászóló 2010. március 10. 12:50
  „Baradlay! Egy másik cikk kapcsán már céloztam rá, hogy az eszed és a helyismereted mennyi is valójában. Hát most nem teszem, mert ezt is moderálják Legyen elég annyi, hogy sétálj oda és akkor talán magad is felfogod, hogy mi történik a téren. Egyébként a Városház utca felől be lehet jönni, ami kb. 0,1 perccel igényel több sétát.”
 • 25. t.b. 2010. március 09. 17:02
  „Azért zárták le, mert egy nagy gödröt ástak a Főtér felőli oldalára. Ezt onnan tudom, hogy el kellett mennem odáig, hogy észrevegyem, nem lehet arra átmenni. Persze mindezt táblával jelezték, csak éppen majdnem a Tűztoronyra akasztották ki. Előbb nem lehetett az túl egyszerű lett volna, de nem baj, a lényeg, hogy németül és angolul is ki van rakva...”
 • 24. Baradlay 2010. március 07. 23:38
  „A Ter megkozelitese tobb helyrol is lehetseges!!!!!!!!Miert kell lezarni a Tuztornyot!!!!!!!
  Okostojas magyarok!!!!!!!!”
 • 23. fmarco 2010. február 28. 15:29
  „:) Én is örülök, hogy így ennyien ismerjük egymást! VIdám fórum lett ebből :)”
 • 22. soproni 2010. február 25. 12:14
  „21.Néha kell egy kis vidámság is :))”
 • 21. Hozzászóló 2010. február 25. 08:04
  „Örülök, hogy így összejöttetek. :)”
 • 20. egysoproni_ 2010. február 25. 06:54
  „fmarco!
  Azthiszem én is ismerlek, anyuddal dolgoztam is együtt! :-)”
 • 19. soproni 2010. február 24. 16:50
  „18.Ja igen! Tudom már....rosszul emlékeztem a színére:) az enyém 206 és az is nagyon koszos.:)”
 • 18. fmarco 2010. február 24. 15:00
  „Kékesszürke (most épp nagyon koszos), Peugeuot 307 :) Sok szerencsét kívánok neked is a parkoláshoz! :)”
 • 17. soproni 2010. február 24. 13:37
  „16.Igen tudom.Azt hiszem azonos tipusu az autónk.:) A tied szürke(?) az enyém zöld.Nem lesz egyszerű a kinti parkolás sem,de legalább van megoldás.”
 • 16. fmarco 2010. február 24. 12:20
  „A fehér aluljáró fölött lakom, amin keresztül tudsz eljutni a városház utcába. Erste bank mellett/fölött lakom. Köszi egyébként az infót, várjuk az értesítést. Sajnálom a Várkerületi lakókat, mert egy-pár hellyel nekik is kevesebb lesz, remélem gondolnak rájuk is.”
 • 15. józanparaszt 2010. február 24. 10:30
  „Csatlakozom 11-hez! Undorító, hogy a történelmi belváros tele van autókkal. Szerintem egy Európa-díjas város ezt nem engedhetné meg. Pl.Bécs, Kecskemét,Szeged, Pécs stb. is meg tud lenni autók nélkül!!!”
 • 14. soproni 2010. február 23. 14:06
  „fmarco! Közben sikerült infóhoz jutnom a parkoló ügyekkel foglalkozó irodában dolgozó nagyon kedves,segítőkész hölgytől .Akiknek a bérlete a Városház utcára érvényes,azok márc.1-től a Várkerületen a Mária szobornál és attól az OTP-ig parkolhatnak.. Az érintett lakókat írásban is hamarosan kiértesítik. Egyébként melyik a Ti házatok? Elárulod?Lehet,hogy szomszédok vagyunk? :))”
 • 13. soproni 2010. február 23. 13:29
  „8.Csetneky! Nekem nem a felújítással van problémám,ha jobban elolvastad volna,akkor értenéd a mondandóm lényegét.:) Persze,hogy tudtuk,hogy mi várható....csak az a gond,hogy a holdingnál nem tudták,hogy hol parkolhatnak ez idő alatt azok,akiknek a Városház utcára érvényes a parkolóbérletük.Egész éveset vettünk ,amit már csak pár napig tudunk használni.Nos,nekünk itt élőknek ezzel van a problémánk!Tegnap az illetékes hölgy is tőlem értesült arról,hogy márc.1-től lezárják a Városház utcát.Ma ( !)dobáltak be egy értesítőt a postaládáinkba,ami a munka menetéről ,a forgalmi rend megváltozatatásáról és a munkálatok előre látható időtartamáról ad felvilágosítást.A parkolásról természetesen egy szó sem esett.Senki nem tud semmit.....A tisztelt Polgármester Úrnak erre is gondolnia kellett volna és arra is,hogy időben értesítse az érintetteket.Volt már rá példa,hogy szintén minden előzetes értesítés nélkül egy hónapra lezárták a parkolót,mert filmet forgattak. Kénytelen voltam a Várkerületen megállni ,ahol természetesen megbüntettek és nem törődtek azzal sem,hogy nem a saját hibám miatt parkoltam ott máshova szóló bérlettel.
  fmarco! Írok,ha megtudok valamit.Ma szerintem a holdingtól kerestek telefonon,de még nem voltam itthon.Azóta próbálom őket elérni,de valószínű,hogy ma nincs senki a parkoló ügyeket intéző irodában.”
 • 12. moose 2010. február 23. 12:19
  „Miért nem azokat az utcákat újítják ami már tényleg undorító állapotban van. pl Szent György utcát. Nagyon ráférne. Főtérrel semmi baj azon kívül, hogy nincsenek fák. Ott van még az Orsolya tér a szobor körüli Márványszerű kövekre is ráférne egy nagy renoválás.Aztán Templom utca. stb ésszerűen kéne gondolkodni aztán belefogni .”
 • 11. Lobbo71 2010. február 23. 10:23
  „Szerintem az összes autót ki kellene tiltani a történelmi belvárosokból.”
 • 10. fmarco 2010. február 22. 21:53
  „A hölgy azt mondta január elején, hogy mindent megtesznek, és azt mondta, hogy most (akkor) úgy néz ki, hogy ilyesmi megoldás lesz. Azért ha megtudsz valamit, légyszi írd ide majd! Nekem ez az infóm. Mindenesetre nagyon-nagyon ideges leszek, ha fizettetnek velünk, mikor egész évben valaki ünnepel itt, és tele van a parkolónk, mert egyesek képtelenek a mélygarásban letenni a kocsijukat, ha esküdöznek, vagy válnak, vagy akármi van. Valaki gondol egyet, és tűzijáték az árokból, a házunk pedig középen kettéhasadt. Most várjuk a statikus véleményét. Ha gáz van, nincs több tűzijáték az árokból, az is biztos, mert megvétozzuk! RÁnk dl a házunk. Szóval ennyit a városház utcáról, és az itteni helyzetről!”
 • 9. soproni 2010. február 22. 20:41
  „fmarco! Tuti az infód? Nekem nem mondták,hogy lesz lehetőség máshol parkolni.Ma hívtam a holdingot és holnapra ígértek választ.Azt mondták,hogy megkérdezik a polgármestert,hogy mi lesz az itt lakókkal.Azért az vicc,hogy azokat akit érint nem értesítik.Én is a mai kisalföldből tudtam meg,hogy márc 1-től lezárják a Városház utcát.”
 • 8. Csetneky 2010. február 22. 20:23
  „5-ös

  Ezt a felújítást elég régóta lehetett tudni. Már akit érdekelt.”
 • 7. fmarco 2010. február 22. 16:41
  „előző rendszámos ötletem természetesen máshol is alkalmazható, Amszterdamban kis cölöpökkel védik a helyeket, akinek meg nem tetszik ott a bicikli! :) Nah én nema Jobbikra szavazok, de ezena téren kéne RADIKÁLIS megoldás. A belvárosunk ugyanis élhetetlenné kezd válni!”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kistérség: 300 millió forintból gazdálkodhatnak

Az Út a munkához program keretében idén a Sopron-fertődi kistérségben 118 munkára képes, de… Tovább olvasom