Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Lezárt parkolók, kisebb forgalom?

Az egyeztetés hiányára panaszkodnak és a forgalom csökkenésétől tartanak a Mátyás király utcai kereskedők: elvárták volna, hogy ne karácsony közeledtével kezdjenek a buszmegállóöböl munkálataihoz. Emiatt ugyanis környékükön lezárták szinte az összes parkolót.

– Örülünk a városban zajló fejlesztéseknek, a Mátyás király utcai buszmegállóöböl rendbetételének is, viszont szomorúan tapasztaltuk az információhiányból és a szervezetlenségből eredő káoszt – fogalmazott Borsodi Tamás lakó, üzletbérlő. 

A lakókat és az üzletvezetőket senki nem értesítette arról, mikor kezdődnek el a munkák. Amikor megérkeztek a kivitelezők, a nap jó része a parkoló autók tulajdonosainak felkutatásával telt.

Korábban ugyan odahelyeztek egy megállni tilos táblát betondarabokkal megtámogatva, de azt valaki elfektette, így az autósok továbbra is megálltak.

Úgy tudjuk, a buszmegálló végső kialakítása közel egy hónapig tart. Addig az utcának ezen a részén szinte az összes parkolót lezárták. A hely enélkül is kevés, főleg az autóbuszoknak. Kezdetben ki sem jelöltek ideiglenes buszmegállót, ami még inkább nehezítette a forgalmat.

Az érintett üzletek elvárták volna, hogy egyeztessenek velük a kivitelezés időpontjáról. Fotó: Magasi Dávid
Az érintett üzletek elvárták volna, hogy egyeztessenek velük a kivitelezés időpontjáról. Fotó: Magasi Dávid


Napokkal később már a Deák tér, a Mátyás király utca és a GYSEV épülete közötti szakaszon álltak meg a buszok. A parkolóhelyek hiánya és a munkálatok miatt az utca e részén működő üzletek tulajdonosai, bérlői tartanak attól, hogy a boltok karácsonyi forgalma alaposan lecsökken.

– Tudjuk, nem lehet kikérni egyesével mindenki véleményét, de ha az érintett hét-nyolc üzlettel egyeztettek volna a kivitelezés időpontjáról, az nagy segítség lett volna. Annál inkább, mert ez az időszak az éves forgalom mintegy negyedét teszi ki – mondta Borsodi Tamás.

– A Mátyás király utcában a buszöböl kivitelezése miatt volt szükség a parkolóhelyek ideiglenes megszüntetésére, hogy biztosíthassuk az érintett környék közlekedését – közölte Horváthné Seregély Jolán, a városgazdálkodási osztály vezetője.

– A városban az év végéig huszonegy buszmegállóban zajlik a munka 122 millió forintból. Uniós projektről van szó, a támogatási szerződésben rögzített befejezési határidővel, ezért is kérjük a lakosság és az érintett üzletek megértését, türelmét. Az öblökben bazaltbeton alapot készítenek a szakemberek, hogy ne süllyedjen meg az aszfalt az autóbuszok súlya alatt.

A technológiából adódóan három hét a megkötési idő, csak ezt követően lehet kialakítani a végleges buszöblöt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Velux egymillió forinttal ajándékozza meg a gyermekotthont

Egymillió forinttal támogatja a Velux Magyarország Kft. a Kisalföld szeretetakcióját, a Tómalom utcai Fogyatékos Gyermekek Otthonát. Tovább olvasom