Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Lezárják a gyilkos aktáját

A megyei rendőr-főkapitányságon a héten várhatóan lezárják a Pereszteg melletti Vejkén élő B. Szilvia elleni eljárást. A nő áprilisban megölte élettársát. A pár három gyermekét az anyai nagymamánál Peresztegen helyezték el. A megölt osztrák férfi felesége szeretné, ha ő nevelhetné fel őket.

Mint arról a Kisalföld is részletesen beszámolt, április 16-án eltűnt a Pereszteg melletti Vejkéről Siegfried Lang, akinek eltűnését másnap élettársa, B. Szilvia a megyei rendőr-főkapitányságon jelentette be. Sőt, felkereste szerkesztőségünket is, s könnyek között aggódott eltűnt párjáért, aki a húsvéti ünnepeket is családjától távol töltötte.

Április 22-én viszont megtalálták a holttestet, s a tanúból még aznap gyanúsítottá vált az ifjú élettárs, aki a rendőröknek be is vallotta tettét. Altatót kevert a férfi kefirjébe, s az elkábult Siegfried Langot kalapáccsal fejbe verte, majd a torkát is elvágta.

Ezen a héten fejezik be az eljárást

Hegedűs József őrnagy csütörtökön a Kisalföldnek elmondta, terveik szerint a héten befejezik az ügyben indított eljárást, és előre kitervelt emberölés megalapozott gyanújával vádemelésre átadják az iratokat a megyei ügyészségnek.

Kusza viszonyok

Nem lehetett könnyű ember Siegfried Lang. Az 55 éves osztrák férfi külön világot teremtett magának a Pereszteg melletti Vejkén, ahol saját állatai, mezőgazdasági gépei és hatalmas birtokai is voltak. A tanyán lakott osztrák felesége is, akitől hivatalosan nem vált el annak ellenére sem, hogy már 1995 óta a peresztegi B. Szilviával élt. Kapcsolatukból három gyermek született. Vejkén tehát két asszonnyal, három kisgyerekkel és a házasságából származó felnőtt fiával élt.  Osztrák állampolgár lévén nem vásárolhatott volna földet, így azokat mind a gyerekei nevére íratta. A családi vagyon pedig az évek során háromszáz hektáros birtokká terebélyesedett.

Siegfried Lang a családi viszonyok között is a sajátos közösség érdekeit tartotta szem előtt: B. Szilviától született három gyermeke közül az egyik apjaként például saját fiát íratta az anyakönyvi kivonatba.

Mi lesz a három gyermekkel?

Nincs most könnyű dolga a gyámügyeseknek, akiknek a gyilkosság után el kellett helyezni a három gyereket, akik hat-, hétévesek, illetve a legkisebb most alig egyesztendős. Peresztegen mindenki tudja, hogy az osztrák feleség szeretné felnevelni az átmenetileg a nagymamánál elhelyezett gyerekeket, s a tanévkezdés óta ő viszi-hozza a két nagyobbat az ausztriai iskolába. Szerettük volna megkérdezni erről az asszonyt, de csak egy telefonszámot kaptunk tőle, mely dr. Gartner Istvánnál, az asszony jogi képviselőjénél csengett. Az ügyvédtől megtudtuk, az osztrák asszony szeretné, ha nála helyeznék el megölt férje gyermekeit.

Így együtt maradhatnának a kicsik, akiknek az ellátása meghaladhatja a több mint hetvenéves Bizzer nagymama erejét. Úgy tudjuk, ezzel a megoldással egyetért a rács mögött lévő édesanya is, aki levélben folyamatosan tartja a kapcsolatot áldozata feleségével. – A gyerekek együtt maradnak – szögezi le Varga Ferenc, a Soproni Gyámhivatal vezetője. – De valószínűbb, hogy a nagymamánál, hiszen az osztrák asszonynak nincs tartózkodási engedélye. Mindenekelőtt a szükséges engedélyeket kell beszereznie – mondta el a szakember.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kegyeletvirágok a körforgalomban

A soproni, Csengery úti körforgalomban pénteken tragikus baleset történt: féktávolságon belül… Tovább olvasom