Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Levi és Zsófi Kínába repül

Sopron - Az emberek jók és önzetlenek! – egymás szavába vágva így foglalja össze két édesanya a mögöttük álló hónapokat. A soproni kisgyerekek, Levente és Zsófi, a támogatásoknak köszönhetően hétfőn kínai őssejtkezelésre repülnek.
Felsorolni is nehéz, hány akció, koncert, kiállítás és bemutató jött létre azért, hogy hozzájáruljon Bakonyi Levente és Schőberl Zsófia gyógyulásához. Lehetetlen összeszámolni azt is, hányan adtak a sajátjukból, hogy a hétéves kisfiú és a kilencesztendős kislány a két édesanyával újra kiutazhasson a kínai klinikára. Történetükben – és milyen sokan vannak így ebben az országban – az a drámai, hogy a gyerekek kezelése csak így, összefogással és segítséggel valósulhat meg, hiszen az alkalmazottként dolgozó apukák és a gyerekekkel otthon lévő anyukák még családi segítséggel sem tudnák előteremteni a szükséges 4,5 millió forintot.

Levente harmadszor áll a nagy út előtt, Zsófia másodszor utazik. Az első kezelések sikere és egyértelműen pozitív hatásai miatt azonban a szülők úgy érzik, újabb beavatkozásokkal még tovább jutnak azon az iszonyúan nehéz úton, amely a gyerekeik hátránnyal induló életét könnyebbé teheti.
– Az első kezelések hatása egyértelműen pozitív. Levi képes már akár percekre is megtartani a fejét, mozgása rendezettebb, képes már hanggal is kommunikálni, segítséggel meg is áll. Korábban még átfordulni és ülni sem tudott – mondja Orbán Gabriella, a kisfiú édesanyja. Zsófinál is hasznosnak bizonyult a beavatkozás. Édesanyja, Schőberlné Csizmazia Zsuzsanna boldogan meséli, hogy az eleven kislány nagyobb nehézségek nélkül végezte el a harkai általános iskola első osztályát. Ír, olvas és egyedül is képes boldogulni a botok segítségével. Mindkét gyerek sokkal kitartóbbá vált, új erőt kaptak ahhoz a küzdelemhez, ami minden mozdulatukat kíséri. Ami nekünk észrevétlen, magától értetődő kézmozdulat vagy szó, az nekik egy gyötrelmes csata. Ezen segíthet az őssejtkezelés, ami egy könnyebb vagy a botmentes élet reményét hordozza.

Olvasóink már jól ismerhetik Leventét és Zsófit, akiknek sorsáról rendszeresen beszámolunk. Levi a szülés közbeni oxigénhiány miatt szenvedett maradandó sérüléseket, Zsófi koraszülöttként látta meg a napvilágot nagyon kicsi súllyal, s élete indulásakor komoly betegségek hátráltatták fejlődését.

Hétfőn repülnek: A szülők remélik, az újabb kínai őssejtkezelés eredményeként Levente és Zsófia élete könnyebb és fájdalommentesebb lesz. Fotó: Magasi Dávid
Hétfőn repülnek: A szülők remélik, az újabb kínai őssejtkezelés eredményeként Levente és Zsófia élete könnyebb és fájdalommentesebb lesz. Fotó: Magasi Dávid

Mindkét gyerek sokkal kitartóbbá vált, új erőt kaptak ahhoz a küzdelemhez, ami minden mozdulatukat kíséri. Ami nekünk észrevétlen, magától értetődő kézmozdulat vagy szó, az nekik egy gyötrelmes csata.

Olvasóink írták

 • 7. schőberl ernő 2008. július 07. 17:48
  „KÖSZÖNÜNK MINDENT!!!!!!!!ZSÓFI apuka.”
 • 6. elvira82 2008. július 05. 23:37
  „Örülök neki,és reméli az egyész család,hogy szeptemberbe már a Patricia osztálytársa még vidámabb lessz!Aki igy is egy édes tünemény!!!!Sok szerencsét.és kitartást kíávunk,mint két gyermeknek!És szülöknek.ui:Zsófika a Patricia /Bogdán/pusziltat.”
 • 5. Judieee 2008. július 03. 15:33
  „Sok sikert apróságok!”
 • 4. Cs. Éva 2008. július 03. 10:38
  „Édes Zsófikám! Levente!
  Kívánunk Nektek sikeres őssejt beűltetést Kínában!
  Nagyon drukkolunk mindkettőtöknek, remélem a sok összegyűjtött 1 és 2 ft-s is segítet, amit a Kőszegi Úti Óvodások és szülek gyűjtöttek Zsófinak.
  Találkozunk, ha hazajöttök! Anyukáknak még sok erőt és kitartást kívánok! "Vezető "Évanéni”
 • 3. Böröndi Lászlóné 2008. július 03. 08:06
  „Kivánom ,hogy teljesüljön a vágyatok és egészségesen térjetek haza.”
 • 2. Egy Ember 2008. július 03. 07:11
  „IGEN!

  Mielőbi gyógyulást!

  IGEN!

  Az emberek jók -még tudják sokan mi az, hogy emberbaráti szeretet, SZOLIDARÍATÁS!

  Nem úgy mint az állam!”
 • 1. Csaba Zsuzsanna 2008. július 03. 06:28
  „Mielőbbi sikeres gyógyulást!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban is ölt a móri mészáros?

Sopron - A móri mészárosnak, Nagy Lászlónak kedden megjelent naplója szerint a skizofrén férfi egy… Tovább olvasom