Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 13°C | 25°C Még több cikk.

Levente mosolya Kínáig ér

Sopron - Már a második őssejtkezelésen is túl van Bakonyi Levente, aki a születésekor elszenvedett oxigénhiány miatt súlyos testi fogyatékosságokkal él. Édesanyja nagyon bízik a terápiában, aminek látványos eredményei vannak.
Ki tudja, mennyi pénzt vittek már a küzdelmüket soha fel nem adó, sérült gyermeküknek jót akaró magyar szülők Kínába. A kérdés költői, hiszen a választ senki sem tudja. A sérülteknek, fogyatékkal élőknek – különösen a gyerekeknek – e század küszöbén újabb reménysugárt ígérnek a kutatások; az őssejtbeültetés gyógyító hatását sokan megtapasztalták már. Köztük van a soproni Bakonyi család is, hiszen a hatesztendős Leventét már másodszor vitték ki Kínába.

– Az első kezelés után Levente képessé vált – ha csak néhány másodpercre is – egyedül felemelni és megtartani a fejét, megtanult a hátáról hasra fordulni, igent vagy nemet tud inteni a buksijával – meséli az édesanya, Orbán Gabriella, aki hegyeket mozgatott meg fia gyógykezeléséért. Most, a második kínai út után is töretlenül optimista: – Tegnap például, amikor felemeltem, automatikusan arra kértem – hiszen van egy három évvel fiatalabb fiam is –, hogy ölelje át a nyakam, akkor könnyebben cipelem. És Levi felemelte a kezét és átfogta a vállam.

Sírtam örömömben... Ilyen mozdulatokra eddig képtelen volt – mondja az anyuka. A család és a támogatók – többek között a Kisalföld olvasói – segítették Bakonyiékat, hogy fizessék a drága kezeléseket és az utazást.

Nem volt hiábavaló a küzdelem, s még nincs is vége. – Én annyiszor viszem Leventét Kínába vagy akár a világ végére is kezelésre, ahányszor össze tudjuk rá gyűjteni a pénzt! Persze tisztában vagyok vele, hogy kisfiunk sérülése olyan, hogy akár halálomig ingázhatnék a kínai klinika és a soproni otthonunk között, de azért szeretném annyiszor megadni a lehetőséget a teljesebb élet felé, ahányszor erre képesek vagyunk. A gyógykezelések érdekében alapítványt is létrehoztunk (Bakonyi Levente Gyógyításáért Alapítvány, az OTP-nél vezetett számla száma: 11737083-20117672).

A hatéves Levi számára a szeptember az óvodát is jelenti. Az ép értelmű, de önállóan sem ülni, sem járni nem tudó kisfiú a Pető Intézet óvodájában tölti a hétköznapokat. Édesanyja szerint önmagában kevés az őssejtterápia, az itthoni segítségre, az állandó, szakszerű tornákra és fejlesztésekre is szükségük van a kezelésen átesett gyerekeknek. A jobb és könnyebb élet reményében küzd Levente is, akinek mosolya kincset érő – és egészen Kínáig ér.


A kupak is lehet segítség
Orbán Gabriella sok, hasonlóan sérült gyermeket nevelő családdal tartja szerte az országban a kapcsolatot. Legutóbb egy kecskeméti kisfiúnak gyűjtött – a polgármesteri hivatallal, biztosítótársasággal és számos más közösséggel egyetemben – műanyag kupakokat, amiket egy feldolgozó cég megvásárolt. Az így befolyt pénzből a kecskeméti kisfiú kijevi gyógykezelését finanszírozták. A soproni anyukában felmerült a lehetőség, talán Győr-Moson-Sopron megyében is akadna olyan műanyag-feldolgozó, aki partner lenne hasonló akcióban. (Akit érdekel a téma vagy szintén gyűjteni szeretne, írhat a levendula2001@hot-
mail.com e-mail címre.)


Nagy Márta

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízezer forinttal kevesebbet adott ki az automata?

Sopron–Budapest - Egy soproni házaspár állítása szerint tízezer forinttal kevesebb készpénzt… Tovább olvasom