Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Levente ma repül Kínába

A Kisalföld olvasóinak és a családnak köszönhetően Bakonyi Levente ma elindulhatott Kínába, hogy ott kapjon esélyt a gyógyulásra.
A szülés közben elszenvedett oxigénhiányos állapot következményeként az önálló életvitelre képtelen, enni, inni, beszélni, menni sem tudó ötéves soproni kisfiú a Pető-intézet óvodása. A szellemileg épek csoportjában foglalkoznak vele a szakemberek. Ám állapotában nem várnak nagyobb javulást. Ahhoz, hogy Leventének legyen izomtónusa, megtanulhasson ülni és járni, rágni és enni, az őssejtbeültetés jelenthet reményt. Kínában már több magyar gyerek esett át sikeres terápián, így a Bakonyi család elhatározta, kerül, amibe kerül, ezt az esélyt meg kell adniuk a kisfiúnak. Az öthetes kezelés és az utazás közel ötmillió forintba kerül. Hála a Kisalföld olvasóinak, akik felhívásunkra támogatták a kisfiú kezelését, és a Bakonyi család áldozatvállalásának, összejött a tetemes összeg és Levente ma repülőre szállhat.

– Mindnyájan reméljük, hogy ez az út a gyógyulás felé vezet – mondta búcsúzóul Orbán Gabriella, a kisfiú édesanyja, aki hálás mindazoknak, akik segítségükre siettek. Bár Kínában sem ígérik száz százalékra, hogy Levente meggyógyul, állapotában mindenképpen javulást eredményezhet a terápia. A támogatók, a családtagok, a barátok és sok-sok ismeretlen ismerős bízik abban, hogy ez a javulás minél nagyobb mértékű lesz. Bakonyi Levente és anyukája öt hét múlva térnek vissza Sopronba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átvette hivatalát az új polgármester

Dr. Fodor Tamás, Sopron új polgármestere szerdán hivatalosan átvette a város adminisztrációját és jelképes kulcsát Walter Dezsőtől. A korábbi városvezető biztosította dr. Fodor Tamást, Sopron ügyeit illetően bármiben és bármikor a rendelkezésére áll. A város gazdasági, fejlesztési, szociális és számos más szakterületeivel összefüggésben tízezer oldalnyi iratot nyújtottak át az új polgármesternek. Tovább olvasom