Kisalföld logö

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Levente hazatért Kínából

Hazatért a kínai őssejtkezelésről Bakonyi Levente. Az ötéves kisfiún máris reményt keltő javulást tapasztal a család.

Öt kezelést kapott a kínai Shenzhen város klinikáján a soproni Bakonyi Levente. A drága, Magyarországon még nem támogatott beavatkozáshoz lapunk olvasói is segítséget nyújtottak a családnak. A szülés közben elszenvedett oxigénhiányos állapot következményeként önálló életvitelre képtelen, enni, inni, beszélni, menni, sőt, ülni sem tudó Levi orvosai szerint jól reagált az őssejtbeültetésre.

Édesanyja máris érzékel apró jeleket, de az őssejtbeültetés eredményei fél éven át folyamatosan, apránként jelentkeznek majd.
Orbán Gabriella, Levente édesanyja lapunknak elmondta, a kisfiú kétszer gerincbe, háromszor vénába kapta az őssejteket. Az utolsó beavatkozás október 31-én volt, utána magas szintű rehabilitáció kezdődött a klinikán. Az anyuka benyomásai egyértelműen pozitívak, mint mondta, minden orvostól, ápolótól odafigyelést, kedvességet és a hozzáértést tapasztaltak. Négy magyar család volt kint egyszerre a kínai klinikán, s ez nagyban megkönnyítette az utazást, az öthetes ott-tartózkodást és a kommunikációt is.

– Egyértelműen látom a változásokat Leventén, nem csak az anyai optimizmus szól belőlem – szögezi le Orbán Gabriella. – Levente eddig önállóan, akarata szerint nem tudta mozgatni a végtagjait, de már kinttartózkodásunk idején is többször észrevettem, hogy nyúl valami felé. Többször előfordult az is, hogy a nevét próbálta kimondani, néhányszor sikerült is – meséli kitörő örömmel az édesanya.

Levente most visszatért a budapesti Pető-intézetbe, ahol folytatják rehabilitációját. Mozgásfejlődésében most az is fontos, hogy a korábban rosszul rögzült mintákat – a fejlődés következtében – helyesekre cserélje. A kisfiúra most komoly, talán nehéz tanulás vár, de mindenki azt reméli, Levi leküzdi ezt az akadályt.

KORÁBBAN >>

Levente esélye a gyógyulásra (2006-07-08) >>
Levente ma repül Kínába (2006-10-06) >>

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kábítószerfogás: 14 fiatal ellen indult büntetőeljárás

Marihuánás cigaretta alapanyagából mintegy kilónyit foglaltak le a rendőrök Sopronban és Fertődön. Tovább olvasom