Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Levágott kecskefejet kapott a Fidesz: Tiltakoznak az állatvédők

Az ország első állatvédelmi szervezete szerint, egy állat fejének kifüggesztése megbotránkoztathat minden arra járó, vagy erről értesülő állatbarátot.

Az ország első állatvédelmi szervezete, a Herman Ottó Országos Állat-és Természetvédő Egyesület felháborodásának ad hangot a soproni Fidesz- irodára kiakasztott kecskefej miatt.

Azt, hogy állatvédelmi szempontból aggályos lehet-e ez az ügy, az Egyesület nem vizsgálta, az azonban belátható, hogy egy állat fejének kifüggesztése megbotránkoztathat, rossz érzéssel tölthet el minden arra járó, vagy erről értesülő állatbarátot.

A HEROSZ tiltakozik a véleménymondás ilyen formái ellen! Ezúton kérnek tehát mindenkit arra, hogy tiszteletben tartva mások emberi érzéseit, ne használjanak fel semmilyen módon állatokat politikai vagy másfajta véleménynyilvánításra.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. matuskaszilveszter 2012. január 10. 21:25
  „politika! politika! ismét egy ürügy amiért egymás torkának esik a jónép ! mire fel? én akasztottam oda míg megkötöttem a cipőfűzőmet ,.... aztán mobilon hívtak, én meg olyan szórakozott vagyok..... mire reggel észrevettem kedvenc kecskefejem hiányát ,már ált a bál. Ha érte mentem volna talán még meg is lincsel 2/3-ad ekkora tömeget hogy győzök meg: kevenc kecském fejével csak sétáltunk és beszélgettünk ( hisz már rég óta nem állok szóba akárkivel. Amúgy minden nagyon szép , főleg a kecskék !Hisz már Hofi is megmondta lehet-e a kecskével? HÁÁT LEHET!!!!!!!:-)”
 • 25. soproni 2012. január 10. 20:17
  „Belegondolt valaki abba ,hogy milyen látványban volt részük az arra sétáló gyermekeknek? Akinek problémája van,az legyen annyira bátor,hogy szemtől szemben nyilvánítja ki a véleményét és nem ilyen drasztikus,undorító és megbotránkoztató módszerhez folyamodik. Ép eszű emberben hiába van gyűlölet és hiába elkeseredett,
  mielőtt cselekszik gondolkodik.A hangsúly nem azon van,hogy milyen körülmények közt vágták le a kecske fejét,ha nem azon,hogy ennyire primitív emberek közt kell élniük azoknak is,akik nem erre vágynak.
  Elgondolkodtam,hogy vajon van még olyan,ami miatt büszke lehetek arra,hogy itt élek?”
 • 24. SZILAJ 2012. január 10. 18:50
  „Ebben az országban tényleg nagy a sötétség...”
 • 23. laccka 2012. január 10. 13:14
  „Már korábban is írtam, hogy itt akit igazán sajnálok az a kecske. Még, ha nem is ezért vágták le akkor is csúnya vég.
  DE!
  Ballagunk vissza a középkorba. Szemet-szemért vagyis....
  Rendkívül primitív vélemény nyilvánítás.
  De egy rendkívül primiív vezetés örülöjön, ha csak ennyit kap!

  Ja... Aki odatette vajon itt lehet? Olvas? Lehet, hogy hozzá is szól a témához? Nagy érdekelni, hogy miért választotta a vélemény nyilvánítás eme formáját.”
 • 22. matuskaszilveszter 2012. január 10. 12:04
  „mindent meg lehet magyarázni : egy csokor piros szegfű a kilincsen mit jelentene? estleg egy nylon táska mely rendkívűl környezetszennyező? esetleg egy falvédőnek kikészített vaddisznóbőr, fideszes vadászurak ?Ajándék lónak ne nézd a fogát , én pl. szívessen fogadnék egy ilyen szép kis kecskefejet:-))))minden nagyon szép ,minden nagyon jó,.....lenne, ha szeretnénk egymást!”
 • 21. öröksoproni 2012. január 10. 10:00
  „Az állatvédők elmehetnek .... Nekik köszönhető, hogy betiltották az egyetlen kullancsirtó szert, ami hatékonyan irtotta volna őket, de egyben egy bizonyos katicabogár félét is. De hát a katicabogár fontosabb, mint egy ember, nem gond, hogy hemzsegnek az erdők a fertőzött kullancsoktól!”
 • 20. orion1 2012. január 10. 09:52
  „Én nem vagyok állatvédő, és ezért nem gondolom úgy, hogy egy kecskének csak azért levágták a fejét, hogy egy kilincsre akaszthassák. Sokkal inkább valószínűnek tartom, hogy vágóhídról való, esetleg háznál vágtak kecskét, és az illető így fejezte ki primitív nemtetszését a politika iránt”
 • 19. cukkini 2012. január 10. 09:08
  „Tisztelt forumozok!Nem vagyok Soproni.Egy illyen otromba cselekedet nem tesz jot a varosnak.Nem volna szabad illyenek megtortenie sehol sem.Nagyon primitiv.Kulturaltabban is kifejezheti barki a nem tetszeset”
 • 18. pamutzokni 2012. január 10. 08:33
  „Szilaj: hol itt a brutalitás? A kecskefej nem a kukában landolt, hanem egy kilincsen. Disznófej kell a kocsonyába, azt nem kapnak.

  AMúgy miért nem lehet a kisalfold.hu-ra visszajutni innen a nyugatmagyar.hu-ról??? (chrome)”
 • 17. Joebacsi70 2012. január 10. 08:33
  „Valóban undorító látvány lehet egy levágott állat fejét látni. Egyetértek. Ettől függetlenül azért maradjunk annál a felállásnál, hogy a tápláléklánc csúcsán az ember található. Ne essünk át a ló túloldalára. A kecskét azért etetjük, gondozzuk, hogy tejet és húst biztosítsom számunkra. Nem házat őriz, egeret fog. Nem kedvteleésből tartjuk, hanem haszonállat. A feje ennek ellenére sem való a közterületre.

  13. Gödörből megszólalt a lyuk ? Orbán engedélye nélkül levegőt sem mertek venni. Narancsosok, arcotokat alapállásba, meghunyászkodni és roppant nagy szerénységet tanúsítani. Ez a minimum, ha már nem tudtok bocsánatot kérni az emberektől és eltűnni a jó francba.”
 • 16. korosp 2012. január 10. 08:00
  „Cloeon_dipterum,

  ez már durva! Ha a sértegetésből fakadóan boldog leszel, gratulálok a lelkivilágodhoz! Olvasd el a "kecskés" cikk utolsó hozzászólásomat! Liberálisként én vagyok pártkatona? Én nyugodt lelkiismerettel mondhatom azt, hogy értelmes programra szavaztam. TI?

  Érdekes módon amikor statisztikai adatokat, adatsorokat linkelek, hogy cáfoljam amit mondtok, akkor NINCS reakció! Nincs érdemi válasz tőletek! A zsidózás, karvalytőkézés és hasonlók nem érvek, ezzel ti valóban a XX. század elejében éltek... "Mennek a vezér után" szöveg meg kicsit hiteltelen tőletek!

  Láthattad, hogy az érvelő fórumozók többsége elítélte az akciót, de az állatvédők tiltakozását MÉG nem érzem jogosnak!

  Ja és SZILAJ, nekünk ne lenne jogunk tiltakozni?! Itt árultad el az egész gondolkodásmódotok... Amúgy tisztelettel kérdezem, honnan veszitek, hogy ezt is egy mszps csinálta? Ugyanúgy tehette egy a politikától megcsömörlött csalódott szavazó (jobbikos, kommunista és mszps is... ergo akárki)!”
 • 15. creat 2012. január 10. 07:26
  „13. Cloeon_dipterum 2012.01.10. 00:09
  "Érveik sincsenek, csak pártkatonák. Mennek a vezér után."
  Fenti kijelentésedből kiindulva én arra következtetek, hogy te nem vagy pártkatona és vannak saját gondolataid, véleményed! Akkor beszéljünk már a gazdaság mai állásáról, az egyes emberek anyagi helyzetéről, az ország morális állapotáról stb... stb...
  Hallgatlak...”
 • 14. Cloeon_dipterum 2012. január 10. 00:09
  „Mégis mit vártál? Balliberálisoktól értelmet? Ősközösségben élnek.
  Érveik sincsenek, csak pártkatonák. Mennek a vezér után.
  Jogos az állatvédők és valamannyi értelemmel bíró ember megbotránkozása.”
 • 13. bali00004 2012. január 09. 22:12
  „3d fénykép valamelyikről:-)”
 • 12. SZILAJ 2012. január 09. 21:28
  „Ha az állatvédők nem tiltakozhatnak ilyen brutalitás miatt, akkor nektek sincs jogotok a Fidesz ellen tiltakozni...Ti akarnátok demokráciát ??? Semmivel sem vagytok különbek náluk. Annyira viccesnek találjátok ezt ? Akkor gondolom, ha legközelebb az MSZP iroda kilincsén is lógni fog valami azon is jókat fogtok kuncogni. Na ezt nevezem én Balkáni állapotoknak !”
 • 11. vikri 2012. január 09. 20:58
  „Az embervédők folyamatosan tiltakoznak a Fidesz miatt... (Ez miért nem hír?)”
 • 10. kenderice 2012. január 09. 20:26
  „3. ÁrtatlanBárányka Szerintem Mekk Elekre hajaztak, hisz amihez hozzányúlt az el lett rontva.És a végén mindig elzavarták A cikkhez még hozzászólva: az embervédők miért nem tiltakoznak!”
 • 9. Spani 2012. január 09. 20:03
  „3. Az egész állatot odatenni?! Még jól jártak volna a friss hússal!!!”
 • 8. Túrabakancs 2012. január 09. 19:43
  „Kíváncsi vagyok hogy a magyarellenesek pártirodája elé /MSZP+LMP/ mit fognak odatenni
  az őket kedvelő "szimpatizánsok". <moderálva>”
 • 7. háté 2012. január 09. 19:23
  „Az "állatvédők" tiltakoznak, a rendőröket zaklatja! -szerintem ajándékba tették oda, a silány fidesziroda díszítésére. - még-ha disznófejet tettek volna oda megérteném, de a kecskefej miért zavaró? -ki kell tömetni!”
26 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lang Ágota Sopron Kiváló Pedagógusa

Fizikaóráit saját készítésű számítógépes szimulációkkal, interaktív oktatóprogramokkal teszi… Tovább olvasom