Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Létszámleépítés a Sopron Holdingnál

Negyvenhat munkatársától válik meg a Sopron Holding Zrt., a döntést racionalizálással magyarázzák.

– A Sopron Holding Zrt. évek óta veszteségesen működik, így elkerülhetetlenné vált a cégnél egy átalakítási, átszervezési folyamat elindítása a bevételek növelése és a kiadások csökkentése érdekében – kezdte válaszát Nagy Zsolt, a Sopron Holding Zrt. vezérigazgatója arra a kérdésünkre, mi indokolta közel ötven munkatárs elbocsátását az elmúlt hetekben. Röviden tehát a racionalizálás, hosszabban több minden...

– A bevétel növekedését a cég a szabadpiacon történő munkák vállalásával szeretné elérni, míg a kiadások csökkentésekor a tárgyi és személyi jellegű ráfordítások mérséklésére törekszik.

Ebben az esetben létszámleépítésről sem beszélhetünk, hanem egy – az átalakítással összefüggésben lévő, és az új kihívásoknak megfelelő racionalizálásról, a szolgáltatási színvonal meg-
erősítésével. A Sopron Holding Zrt. kiadásainak jelentős részét képezik a bérköltségek. A csökkentés negyvenhat státust jelentett – mondta el a vezérigazgató.

Megtudtuk azt is, az átszervezés a holding összes területét érinti. A döntés hátterében Nagy Zsolt szerint nem a költségvetésük csökkentése áll, hanem az átszervezés.

– A racionalizálás eredményeképpen a feladatok nagy részét sikerült úgy átalakítani, hogy már kisebb apparátussal is el tudjuk látni a munkánkat, bizonyos tevékenységekkel pedig alvállalkozókat bíztunk meg – nyilatkozta a vezérigazgató, aki szerint a soproniak semmit sem fognak érzékelni abból, hogy kevesebben dolgoznak a holdingnál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyílt nap a GYSEV-en - Kulisszatitkokat tudhattak meg a gyerekek - fotó

A vasúttársaság szakemberei Szombathelyen és Sopronban fogadták az iskolás gyerekeket. Tovább olvasom