Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Let´s Colour Sopron! - Még nem késő szavazni egy jó célért!

Egy csapat vagyunk. Ami összeköt minket: ˝a mi városunk: Sopron˝, a vágy, hogy igényes környezetben élhessük mindennapjaink, és az eziránti tenniakarás.

A fiatal csapatnak - amely a fenti szavakkal kezdte bemutatkozását - egy pályázat útján most lehetősége nyílt egy frekventált, de annál elhanyagoltabb soproni terület rehabilitálására: egy gyalogos-kerékpáros-vasúti aluljáró megszépítésére.

Terveik szerint színpompába öltöztetik a szürke falakat, szoros együttműködésben a város-kertészettel, a vasúttal, a Wilfing Áron Közlekedésbiztonsági Egyesülettel, és a Bringázz Sopron Mozgalommal.


Azért tartják indokoltnak, hogy együtt dolgozzanak, mert gyerekeket terelgető kismamáktól kezdve, apróléptű nagypapákon át vonattal külföldre látogatóknak/hazaérkezőknek, és sietős tempójú bicósoknak is üdítő látványt, de elsősorban biztonságos áthaladást nyújthassanak.

A tarka falak így nem csak patakmedret, vagy tartópilléreket fognak jelenteni, hanem a városlakókat fogják szimbolizálni, akik összefogásban tesznek maguk, és mindahányunk közérzetéért.

Öltöztessük színkavalkádba a GyIK és a Szoborpark közti átjárót! Let´s Colour Sopron!

A soproni pályázatra itt lehet szavazni >>

A pályázat

Magyarországon igen sok a színehagyott köztér és épület. Márpedig színek nélkül halott a falu, a város, az utca. A sok szürke, barna, fekete rombolja az életünk minőségét.

A Let's Colour Településszépítő Egyesület ezért pályázatot ír ki környezetünk színesítésére. Eljött az idő, amikor a színehagyott iskola, az elszürkült Kossuth utca vagy bármely más közösségi tér inspiráló színekben pompázhat. A pályázaton induló közösségek, önkormányzatok, vagy magánszemélyek ezen az oldalon versenyeznek a felhasználók szavazataiért.

A nyertes/nyertesek a Let's Colour Magyarország program keretében az egyesülettől kapott festékkel tehetik szebbé s egyben élhetőbbé a környezetüket. A nyertes felületek színeit, stílusát az egyesület tervezi meg, az akciót pedig a helyi közösség összefogásával, együtt valósítjuk meg az idei nyár folyamán.

A szabály

Az internetes közönség szavaz: a http://www.letscolour.hu weboldalon. Egy pályázatra egy IP-címről egy nap egy szavazatot lehet leadni, tehát hűséges rajongóknak érdemes nap mint nap visszatérni az oldalra és folyamatosan szavazni 2011. június 5. éjfélig (az eredeti kiírásban szereplő május 31-i határidőt a szavazási rendszer manipulációja miatt meghosszabbították). 

http://letscolour.hu/palyazatok/35
http://www.facebook.com/#!/letscoloursopron

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. KUK 2011. június 02. 14:44
  „@10. pajci

  szövegertes 1es
  ha nem szoltal volna bölcs maradtal volna, ahogy a többi elfogult nem is irt semmit a hozzaszolasomra, mert tudjak hogy van benne valami”
 • 24. Ovinkor 2011. június 01. 08:33
  „józanparaszt 2011.05.31. 21:23
  Bocs, butaságot írtam, Rák-patak természetesen. A véleményem többi részét viszont fenntartom.”
 • 23. józanparaszt 2011. május 31. 21:23
  „22: az Ikva teljesen másfelé folyik, ez a Rák(Bánfalvi)-patak! Mondjuk az már más kérdés, hogy tökéletes szakmai balfogás volt a patakmederböl közlekedési utat csinálni, ezt az elmúlt években néhány nagyobb esö után tapasztalhattuk!”
 • 22. Ovinkor 2011. május 31. 17:47
  „Ritka értelmetlen célnak tűnik.

  Eleve alacsony az aluljáró, balesetveszélyes, mert beláthatatlan, s a száguldó biciklisek hirtelen tűnnek elő a semmiből, az Ikvát pedig betonmederbe szorították. Ha átfestik, mi változik?

  Teljesen felesleges pótcselekvés ez a festegetés, inkább fejtsék ki a fiatalok valódi közügyekben a véleményüket. Persze ehhez több ész és bátorság kellene.”
 • 21. Ovinkor 2011. május 30. 17:08
  „Ha lefestik a falat, lassabban fognak száguldani a biciklisek?”
 • 20. poháralátét 2011. május 30. 15:17
  „"Egy pályázatra egy IP-címről egy nap egy szavazatot lehet leadni"
  ez megint a szokásos kisalföldes színvonal.. nem IP hanem e-mail cím szerint lehet naponta szavazni!

  HAJRÁ KISALFÖLD! :D”
 • 19. klaci. 2011. május 30. 09:13
  „JÚNIUS 5-IG LEHET SZAVAZNI!

  (A cikkben tévesen szerepel a dátum.)”
 • 18. józanparaszt 2011. május 30. 06:33
  „szavazzunk! 54.okos Ön mit tett a jobb/élhetöbb városért???”
 • 17. 54.okos 2011. május 29. 22:31
  „Akinek nem inge ne vegye magára !”
 • 16. veghagi 2011. május 29. 21:44
  „Kedves 54 okos!

  Miért fáj az Önnek, hogy valakik szeretnének tenni azért, hogy szebb környezetben éljünk? Senki nem beszél itt graffitikről. Egyszerűen arról van szó, hogy a város egy jelenleg elhanyagolt részét megszépítsen az ifjúság. Talán nem járt még arra? Nem tudja, hogy néz ki most az a környék? Igen, tudom Sopronnak nem csak erre a részére férne rá egy felújítás, egy kis szín, de örüljünk a lehetőségnek, és használjuk ki! Ráadásul az a sok-sok fiatal ,ön szerint suhanc, aki részt vesz a festésben már biztos, hogy nem fogja összefirkálni később, hiszen dolgozott vele. És még az is lehet, hogy rászól a haverjára hogy te se tedd!”
 • 15. soproni 2011. május 29. 21:15
  „12.Sajnálatos,hogy még a sokadik magyarázat után sem lehet felfogni,hogy nem graffitiről esik szó! Összeállt pár fiatal,aki szeretné szebbé tenni a soproniak környezetét....ez olyan nagy bűn? Például én örülök,mert sokat bringázom azon a részen.Hajrá fiúk,tietek a jövő!”
 • 14. veghagi 2011. május 29. 21:08
  „Kedves 54 okos!

  Miért fáj az Önnek, hogy valakik szeretnének tenni azért, hogy szebb környezetben éljünk? Senki nem beszél itt graffitikről. Egyszerűen arról van szó, hogy a város egy jelenleg elhanyagolt részét megszépítsen az ifjúság. Talán nem járt még arra? Nem tudja, hogy néz ki most az a környék? Igen, tudom Sopronnak nem csak erre a részére férne rá egy felújítás, egy kis szín, de örüljünk a lehetőségnek, és használjuk ki! Ráadásul az a sok-sok fiatal ,ön szerint suhanc, aki részt vesz a festésben már biztos, hogy nem fogja összefirkálni később, hiszen dolgozott vele. És még az is lehet, hogy rászól a haverjára hogy te se tedd!”
 • 13. ballalajka88 2011. május 29. 17:46
  „Tessék SZAVAZNI!!!!!
  És nem csak hibákat keresni a dologban. De mindig annak áll a legfeljebb, aki soha nem jár arra és az bántja a legjobban, hogy nem az ő környékén van vmi felújítás szépítés.
  MEg ez nem graffiti, ahogy már többen is írták.
  Gyerünk, HAJRÁ! NYERJÜK MEG!!!”
 • 12. egysoproni_ 2011. május 29. 17:11
  „Az a baj, hogy régen minden volt új és szép amit egyes emberek tönkretettek, megrongáltak, összefirkáltak. a GyIK és a Szoborpark közti átjáróba világítás kellene. Kérdés, hogy az álítólagos jövőhéten kezdődő tárgyalásra miként fog reagálni.Sajnos az az érzésem, hogy ha rendbe is teszik eme átjárót akkor is hamar össze lesz firkálva stb... Ami szép és jó azt ugye hamar tönkre is teszik valakik. Mellesleg nem vagyok abban biztos, hogy graffitivel kellene kipingálni! Egyik helyen tiltják és büntetik a graffitit a másik helyen meg "törvényesen" megcsinálják?”
 • 11. myro 2011. május 29. 15:55
  „Tessék SZAVAZNI!!!!Hajrá SOPRON;)
  Különösen fontosnak tartom megjegyezni, hogy a színezés mellett a fiatalok biztonságtechnikai megoldásokon is törik a fejüket, amikre igenis szükség van egy bizony ténylegesen nagy forgalmat bonyolító aluljáró esetében!”
 • 10. pajci 2011. május 29. 14:06
  „@KUK
  Tes biztos nagyon raszorul a festesre.
  a palyazat nyertese ha jol tudom festeket nyer. omladozo vakolatra nem lehet festeni...

  @54.Okos biztosan festenenek ezek a huliganok a garazsajtodra egy hatalmas voroscsillagot, ha ennyire nem tetszik, hogy onzetlenul probalnak segiteni a varoson, amiben te is laksz...”
 • 9. oTT.. 2011. május 29. 13:33
  „@Okos... okos... tényleg.

  Szeretnék a figyelmébe ajánlani egy cikket: http://index.hu/kultur/eletmod/2010/09/10/civilek_festettek_at_a_moszkva_teret/

  Tavaly ősszel pár civil rendbe rakta (vagy legalábbis megpróbálkozott a rendberakással) a Moszkva teret. Érdemes megnézni a galériát, színt és vidámságot kölcsönzött a térnek ez a pár jópofa vicces vidám megoldás.

  Ami fontosabb, van egy rész a cikkben, idézném, szintén csak Önnek, Tisztelt Okos Soproni Polgártárs...:

  "A Színes Város alkotócsoport önkéntesei kifestették a Moszkva teret is, úgy hogy az a fővárosnak egy fillérjébe sem került. Az egy hónapja még Budapest legnyomasztóbb tereként emlegetett Moszkván Spongya Bob kacsingat és zsiráfnyakak hullámoznak, a színes, újrahasznosított anyagokból készült ülőkéken gyerekek ugrándoznak. Csak az alkotók csalódottak kissé, mivel a projekt elkészítése alatt bevitték őket a rendőrök, felgyújtották alattuk az emelődarut és emberi ürüléket kellett pucolniuk."

  Szóval, ha úgy dönt, hogy Önnek ez a jelenlegi kezdeményezés nem tetszik, van egy jó hírem, ha nem is segíteni jön oda, biztosan szívesen látjuk/látják... gyújtsa fel a festők alatt az állványt, dobáljon hajléktalan-szart a soproni fiatalokra, esetleg jelentse fel őket... VAGY... SZÁLLJON MAGÁBA, ÉS GONDOLKODJON EL KICSIT... nem kell egyből köpködni mindent, ami esetleg nem tetszik... "Seriously Dude, stop trolling..."”
 • 8. klaci. 2011. május 29. 13:30
  „Kedves 54.okos,
  láttad a videóban szereplő fiatalokat köztereken pingálni?
  Vagy csak úgy néznek ki, mint a tipikus rongálók?
  Vagy minden fiatal csak hangoskodik, tivornyázik, pusztít?

  54.okost lehet, hogy nem sikerült meggyőzni a kérés céljáról.
  Viszont aki szeretne segíteni, hogy szép legyen a város egy jelenleg csúf szeglete, kérem szavazzon a fenti linken. Még az is lehet, hogy utána nem fogják összefirkálni. :)

  (Ui.: én például gyakran felszedem az eldobált szemetet, és minden egyes alkalommal el tudom hinni, hogy eljutunk addig, magyar emberek, hogy nem dobáljuk el a dobozokat, flakonokat, ott ahol épp kiürült. Persze be kell látni, hogy ez jelenleg nem így van, mégis próbálok tenni ellene, még ha csak csepp is a tengerben. Remélem nem végzem úgy, mint 54.okos, és hogy számára is van visszaút. Javasolnám, hogy szavazzon, és nézze majd meg a helyszínen, hogy kik és mit csinálnak a nyert festékkel. Talán segít az emberekbe vetett hit újbóli felélesztésében.)”
 • 7. adamvok 2011. május 29. 12:46
  „@okos, nem sok logikat latok az ervelesedben... Tehat, ha a szines falak ujbol a grafitisek aldozataul esnek, akkor ne fessuk ki szinesre, hanem inkabb feherre? Logikus..,

  a masik amit nem vágok, hogy szerinted akinek valaha festekszoro volt a kezeben, az mind tagelo, rongálo, falat fickalo suhanc? Eleg abszourd feltetelezes, de tegyuk fel, hogy igaz. Na, most, legalabb hasznosat szeretnenek csinalni, hogy ezegyszer ne a te szep egyszinu garazsajtodat csesszék ossze.”
 • 6. pantani86 2011. május 29. 12:46
  „Uraim! Maguk normálisak? Már bocsánat. Ki a megvetemedett szent szűz említett itt graffitit? Csak úgy elárulom: szerveztünk véradást, gyűjtöttünk könyveket a gyermekosztálynak a kórházba, szedtünk szemetet (nem csak a Te Szedd kampány kapcsán) és tudatosan odafigyelünk a környezetünkre. Szeretnék bocsánatot kérni mindenkitől hogy nem sz*rjuk le a várost, és nem online puffogunk, hanem a munka és az egyetem mellett lehetőségeket keresünk, hogy a saját fiatal kreatív energiáinkat a lakóvárosunkra szenteljük.
  54.okos:
  Nem tisztem hogy kiosszam, hiszem 25 éves vagyok, de ha megenged egy mondatot: Ön súlyos frusztrációban szenved. Vagy kezeltesse magát, vagy jöjjön ki amikor rendbe rakjuk a környéket, és akkor sorba állunk a kéztörésért. (Ha már mindenáron ragaszkodik ahhoz hogy ezek a sz*rszemétalterk*cs*g fiatalok firkálnak a városba...) De tudja mit? Írjon inkább még pár "okos" mondatot, látom nagy szakértője a témának...

  Maga mit csinál a szabadidejében a városért? Örömmel tudatom hogy egyre többen vagyunk tudatos városlakók akik nemcsak puffogni tudunk, hanem ha lehetőséget és eszközt kapunk, akkor segítünk. Bármiben.”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban nyugvó nemes hölgy ruházata árulkodhat a XVI. századi női divatról

A korabeli női divatról árulkodik az a díszes öltözékegyüttes, amelyben egy XVI. századi nemes… Tovább olvasom