Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Letette az esküt a két új képviselő Fertődön

A kisváros testületi ülésen arról is döntöttek, hogy megalakítják a Fertődi Városgazda Kft-t.

Egy, száz százalékban önkormányzati tulajdonban lévő Kft. létrehozása mellett döntött a kisváros képviselő-testülete csütörtökön. Az új cég elsődlegesen a városfenntartási munkákat látja el, de a tevékenységi köreinek skálája meglehetősen széles.

Az ülésen tettek esküt a város új képviselői: Szemerits Zsolt (Jobbik) és Horváth László (Független).

A képviselők elfogadták a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok tavalyi, fertődi ellátásáról készült értékelést, továbbá döntöttek, Fő út 2. és Béke út 4/A (egykori mozik) épületek közösségi célú hasznosításáról.

Június 7-én, este hat órától Lakossági Fórumot rendeznek, ahol a napokban megkezdődött rekultivációs munkálatok, valamint a Kulturális és Szolgáltató Központ megépíthetősége lesz a téma.

Olvasóink írták

41 hozzászólás
 • 41. fertodsirato 2012. június 11. 19:20
  „sasszem 40. Mondd, te szerencsétlen, nálad a havi 400 ezer ingyen munka ????? Mennyit keresel ha dolgozol ????? A konyhán " tinisexért" nem dolgoznak!!!!!! Egyébként igazad van: mindenki foglalkozzon a saját dolgával és azontúl ingyen tegyen a közért !!!!! Az ügyvéd, a gk.oktató,a sírásó , a kidobó stb. ha erre" tisztes "úton kap felhatalmazást!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bilibankó !!!!!!”
 • 40. Sasszem1 2012. június 10. 08:47
  „Irigylem peathon a kincstári optimizmusodat!!! Lesznek pályázati források 2013 után???
  xbalazsnak pedig hüly..éged határtalan!!! A cipész maradjon meg a kaptafánál . A pm beosztottja az iskolaigazgató , így hogyan tudná képviselni önmagát!!! A képviselö pedig nem programot szervezzen , ne konyhát takaritson. Arra vegyenek fel munkásokat . A képviselö dolgozzon a városért , de ingyen!!!”
 • 39. xbalazs 2012. június 07. 13:35
  „Egy irányba fog menni minden. Amit a vezér akar, az úgy lesz! Az előző testület is egy irányba ment, csak ők ellenkező irányban. De legalább olyan emberek voltak ott, akiknek van valami közük a városhoz.

  Pl.: Garab Gáborné Andrea - iskolaigazgató. Szerintem jó dolog volt, hogy az iskola igazgatója tagja a csapatnak, így tudja képviselni az iskola, és a diákok érdekeit.
  Horváth Zoltán: rengeteg programot szervezett, stb...
  Nyilván az előző testületi tagok sem voltak minden tekintetben fedhetetlenek, de némi érdek fűzte őket fertődhöz is. Most meg ül ott néhány ember, akikről azt sem tudjuk, hogy kicsodák...
  De messze még a 2014....”
 • 38. peathon 2012. június 07. 08:30
  „csistvan01 köszönet a kimerítő tájékoztatásért. A polgármester úr előrelátását inkább hagyjuk! A projektbonyolítás eme részletes leírásával csak megrémíted, és így még többet elkövet majd azért, hogy az egészből ne legyen semmi! A "vírusgazda" Kft-t nem városfejlesztési céllal hozták létre, sokkal inkább a holdudvar magánérdekei szolgálatának egy eszköze.....Megnyugtatlak ha ezen az úton megyünk, Fertődnek 2013 után nem lesz gondja pályázati források elnyerésére, felhasználására sem a megvalósult beruházás működtetésére.......csak ha a lyukas sza..os gatyánkat elfogadják önrésznek!!!!”
 • 37. csistvan01 2012. június 06. 20:41
  „Megdöbbentő olvasni a sok, minden valóságot nélkülöző hozzászólást.
  Az írásaitokból egyértelműen látszik fogalmatok nincs arról, hogy lehet, hogy kell megvalósítani egy európai uniós támogatással megvalósuló projektet.
  A projekt eredményeként megvalósuló KSZK, valamint kerékpárút, az eddigiek során megvalósult Haydn sétány egyértelműen Fertőd érdekét szolgálja.

  Sajnos egy uniós támogatással megvalósítandó projekt nem úgy megy, hogy ész nélkül nekiállunk dolgozni, aztán lesz ahogy lesz.
  Az előkészítésre, a közreműködő szervezetek, felé való dokumentálásra, majdhogynem annyi időt kell fordítani, mint a kivitelezésre.
  Megvannak az eljárásrendek, a közbeszerzési törvény szabályai Pl: az eredményhirdetést követően az eljárástól függően, meghatározott ideig, mely lehet akár több hét is, szerződéskötési moratórium van, azaz a tender nyertessel nem lehet szerződést kötni.
  Őszintén ezt ki tudta közületek?
  Uniós beruházás esetén a szigorú elszámolási szabályoknak köszönhetően 1, azaz egy forint pontossággal kell elszámolni a projektről, a legkisebb tévedést szankcionálják.
  A műszaki, az időbeli ütemtervváltozásokat mind, mind dokumentálni kell.
  Kedved barátaim, ebbe a rendszerbe a pontos dokumentálás alapkövetelmény.
  A leendő kivitelezőnek nem elég a teljesítésigazolást benyújtani, előrehaladási jelentést kell készíteni, a közreműködő szervezet felé a megítélt támogatási intenzitásoknak megfelelően a kivitelező teljesítését szét kell osztani, mérnökjelentéseket, adógazolásokat és még sorolhatnám mennyi dokumentációt szükséges ahhoz mellékelni, hogy a folyamat szereplői pénzt kapjanak
  Folytassam még?
  Azt gondolom, bármelyi kőtöknek ezt kellene csinálni az első héten, feladná.

  Hogy mindezt honnét tudom? Sokadik éve valósítunk meg uniós támogatású projekteket, az eljárásrendeket, dokumentálási szabályokat ismerjük.

  Hallottatok-e arról hogy bizonyos projekteknél előírás városfejlesztő társaságok létrehozása és fenntartása akár több évig is?

  Tudjátok-e hogy a fertődi városfejlesztési projekt végére a városnak munkahelyeket kell teremteni, ezt vállalta az előző, és a jelenlegi testület is.
  Szerintetek a megvalósult létesítményt ki fogja üzemeltetni? Kedves barátaim az magától nem működik.

  Van e egyáltalán fogalmatok a 2013 utáni JESSICA kódnevű nevű projektekről ahol már alap a városfejlesztő társaságok létrehozása, hisz ők vezényelhetik le a fejlesztési projekteket?

  Polgármester úr előrelátásával egy ilyen társaság alapjait teremtette meg, és ezt van képetek kritizálni?

  Persze nem akarom én itt az észt osztani, de mielőtt valaki leír valamit nem árt tájékozódni, nem árt körülnézni világba.

  Végezetül egy linket ajánlok a figyelmetekbe legutóbbi projektünk egyik gyöngyszeme, amit létrehoztunk.

  http://www.facebook.com/VinotekaKereszturEtterem”
 • 36. peathon 2012. június 06. 18:46
  „Iskola, óvoda ügyben a szomszéd önkormányzatokkal nem ülnek le tárgyalni, hogy legalább a társulás ne bomoljon fel, de szülői értekezletre elmennek a szülőknek legyezni páva tollaikat. De így legalább személyesen is megismerik őket hogy mekkora ö..rök!”
 • 35. manus-Fertő 2012. június 06. 14:34
  „a nagyfejű aza szemerits jobbikos,”
 • 34. makk7 2012. június 05. 20:39
  „Jóestét! Tudja valaki ki volt az a nagyfejű <moderálva> aki délután a szülői értekezleten a temetőhuszárral meg a polgármesterrel itt volt? Talán az új képviselő, mert a képen jobban nézett ki. Csak meg ne szólaltak volna. Egyáltalán mit keresnek ezek egy szülők részére tartott iskolai tájékoztatón. Nem elég, hogy idepofátlankodnak, még traktálnak bennünk a hülyeségeikkel! Jó, hogy a tanórákat is nem ezek akarják tartani! De legalább felkészülten menne a polgármester egy ilyen helyre! Lerít róluk, hogy fogalmuk sincs semmiről amiről szó volt. Felháborító!!! Én eddig nem hittem, hogy ezek ilyen alpáriak!!!”
 • 33. fertodsirato 2012. június 05. 09:40
  „istván51. 30. Kedves piapista barátom ! Emlékszel mikor legutóbb (89.-ben) arról beszélgettünk, hogy vége lesz ! Tudod, a szocinak!!?? No az megtörtént!!! Nincs már Szabó et., örök álmát alussza" jóskabátyó"....stb. Pocsék lehet mikor rád tör egy-egy tiszta pillanat ! Csak tudod a tér meg az idő... ! Nyalva vagy kehelyből, a fagyinak mindegy !
  Na ennek okán, bár bűnöd égbe kiállt, de megbocsáttatik, mert nem tudod mit, vagy mit nem cselekszel !!!!!!!!! Ha így folytatod, te költözöl, jól kösd le a poggyászt mert hosszú az út" hazáig"!!! Ja, és lift nincs , bár lefele könnyebben megy a szekér . Ölel barátod : Delírium”
 • 32. peathon 2012. június 05. 08:54
  „istván51 Te hogyan segíted őket? Átvállalod az egyik felesleges alpolgármester fizetését fél évre?........Vigyázz! Ha mindenki elköltözne akinek nem tetszik "áldásos" ténykedésük, nem falu, jó ha tanya maradna Fertődből.”
 • 31. gall 2012. június 05. 08:46
  „30.istván51 2012.06.05. 07:52
  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Mit írtál most?? Tudod hol van Süttör?
  Ezt a mondatot már ajánlotta a főnököd,az országnak,Öszöd elött.”
 • 30. istván51 2012. június 05. 07:52
  „Senkinek nem muszáj Fertödön vagy Süttörön lakni. Persze egyszerübb birálni mint segiteni.”
 • 29. peathon 2012. június 04. 22:56
  „A jegyzőnek hányingere van az egész Fertődtől, ahogy lassan már nekem is...... Nem értem a félelmeteket a hozzászólásoktól! Tudom, hogy rengeteg a kommenteket olvasó, de miért nem merik leírni őszinte véleményüket! Szólásszabadság van, vagy mi az ördög!... Feljelentenek.....ugyan miért?.....Mert elmondom amit gondolok és amit lassan mindenki a bőrén is érez! A mi városunkat, otthonunkat teszik tönkre a szemünk láttára, és fogjuk be a szánkat?!”
 • 28. nagygeza.5 2012. június 04. 21:13
  „Hogy is van ez ? Nem volt Fertődnek polgármestere 2010.-ben és azt megelőzően ?????? Ugyanis a jegyzőt és az előző, ill.az azt megelőző képviselőket folyamatosan mocskolja , teszi felelőssé ez az állandóan változó összetételű "városvezetés". Érdekes módon, a volt polgármester 20 éves munkássága, tabu számukra !!!??? Talán a jegyző ötlete volt a kötvény kibocsájtása, vagy a jegyző ragaszkodott a Reif. bankhoz ??? A jegyző vezette a testületet vagy a polgármester ??? Talán a jegyző a felelős az árfolyam alakulása miatt ???? Talán a jegyző sógora kapta a tervezés jogát ??? Valami itt nincs rendjén ...de nagyon nagyon nincs !!!!!! Vajon miben kötött alkut a Fülöp-Irinkov -Rábasteiner trió??? Nem tudom, de szoros a barátság az tény !!! Áldozzuk be a jegyzőt c. egyfelvonásos ???”
 • 27. fertodsirato 2012. június 04. 18:29
  „24.gall. Sajnos úgy van ahogy írtad, ha szabad kiegészíteném: ....és a birkák meg körbe legelik nászukat !!!(remélem él a páros, a nem kívánt eseményeket megelőző lehetőségekkel !)
  26. nemeszisz : Egyetértek ! De valóban meddig bír kitartani a néhány , valóban a város érdekeit kizárólag szemelőtt tartó ember ??? Tudom nagyon sokan olvassák a kommenteket, őszintén aggódnak is a történtek láttán, de hallgatnak . Félnek a feljelentésektől ?? Higgyék el én is , de " vétkesek közt cinkos aki néma."/Babits M./
  Ajánlom kedves fertődi polgártársaim figyelmébe: Vass Albert : Mese felnőtteknek c. írását . /a keresőbe beírva meghallgatható/ Gondoljuk újra dolgainkat !!! Eljön az új tavasz ,ha akarjuk,ha nem ! De, hogy milyen lesz, hogy ki tudjuk e használni a felkínált lehetőségeket , hogy hagyunk e hírmondókat , hogy lehetőséget adunk ismét a más madár fészkébe tojó" kakukknak" , az nem múlik máson mint rajtunk, "az emberen" !!!! Én döntöttem! És ön ??”
 • 26. nemeszisz 2012. június 04. 16:57
  „Sajnos igen! Kevés dolog van ami akkora kártételre képes mint az emberi kapzsiság, és butaság. Én csodálom, hogy a fertődi polgárok ezt így csendben tűrik! Meddig? De azt is látom, hogy vannak néhányan Fertődön akik még mindig küzdenek a szebb jövőnkért, annak ellenére, hogy folyamatos atrocitások érik őket. Erőt, hitet és egészséget kívánok mindannyiuknak, és segítőket, követőket, mert az Ő kitartásuk Fertőd utolsó reménye!!!!
  "Légy tölgyfa, mit a fergeteg
  Ki képes dönteni,
  De méltóságos derekát
  Meg nem görbítheti. /Petőfi/”
 • 25. barommeter 2012. június 04. 16:25
  „xbalazs igazad van! De itt nem a fertődiek érdeke számít, hanem a bent ülőké! Most a Ferke minden embere ott van képviselőként, vagy külsős tagként, vagy Kft vezetőként. Amít kiterveltek, elérték! Nem számít már, hogy a lakosság így akarta-e. Nyilván nem, de ott vannak és ez a fő! Osztoznak azon ami még van, aztán az egészet hagyják a fenébe! Leépítik a várost a sárga földig. Kihasználják, hogy az embereknek tele van a hócipője a politikával, mindenki a saját gondjával bajával van elfoglalva.”
 • 24. gall 2012. június 04. 10:34
  „fleto 1 behódolt kanca,akinek napoleon a csődöre...”
 • 23. xbalazs 2012. június 04. 09:37
  „Nagy vonalakban visszaolvastam. Nem tudom, esett-e róla szó, de mivel heten visszaadták már a "posztot", jelenleg olyan emberek ülnek ott, akiket csak a fertődi lakosság nem akart, hiszen a többség nem rájuk szavazott.”
 • 22. peathon 2012. június 03. 22:34
  „Azért a Fertődi Vírusgazda Kft-név találóbb lett volna hiszen a butaság fertőző!!!!! :-)”
41 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt egyesület teljesítette az új előírásokat

A Soproni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság öt önkéntes tűzoltó-egyesülettel írt alá együttműködési… Tovább olvasom