Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Leszűkítik a Csengery utcát

Hetek óta tart, de várhatóan november végére befejeződik a Csengery utca egy szakaszának felújítása.
Az elmúlt napokban többször bedugult a város. Ebben nagy szerepe volt (van) a Csengery utca átépítésének, mert Sopron egyik fő gyűjtőútján sokszor csak araszolgatva, várakozva lehet közlekedni, helyenként egy sávon, kerülgetve a munkaterületeket és a munkagépeket. Az utca nem önkormányzati, hanem állami tulajdon, fenntartója a megyei közútkezelő kht.
– A szerződés szerint november végére befejeződik az említett szakasz átépítése – tudtuk meg Wimmer Józseftől, a kht. főmérnökétől. – December elején legfeljebb kisebb utómunkálatokra kerülhet sor. Eredetileg a Csatkai utcáig terveztük felújítását, így is írtuk ki a pályázatot, de a magas költségek miatt kénytelenek voltunk csak egy szakasz felújítására vállalkozni.


A Csengery utcában kétségkívül nagy ütemben dolgoznak az útépítők, felvonultatva nagy teljesítményű gépeket. Az átépítés „faltól-falig" tart, ami azt jelenti, hogy nem csak az úttest, a járdák is megújulnak, díszburkolatot kapnak.

– A pályázatot a Hofman Rt. nyerte el, 80 milliós árajánlatával – folytatta a főmérnök. – Az önkormányzat és a lakók kérésére parkolókat is kialakítunk, az út mindkét oldalán, a növényzetet és a fákat azonban megóvjuk. Így az eredetileg 8-9 méter széles utca 6,5 méterre szűkül. Korábban, különösen az esti órákban, meglehetősen nagy sebességgel haladtak itt az autók, mert nyílegyenes volt.

A jelenlegi átépítés során egy kissé megtörjük, úgynevezett hullámvonalas parkolókat alakítunk ki, eleve sebességcsökkentésre kényszerítve az autósokat. A körforgalomtól a Deák Téri Általános Iskola sportpályájáig kiépítik a kerékpárutat is, amely itt kanyarodik le a Csengery utcából a Deák tér felé. Arra a kérdésre, hogy mikor kerül sor a Mátyás király utca és a Csatkai utca közötti szakasz felújítására, Wimmer József nem tudott egyértelmű választ adni. Mint mondotta, szeretnék az egész utcát felújítani, de kérdés, hogy a központi költségvetés biztosít-e számukra forrást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pilis-Invest: még tart a nyomozás

A látszat ellenére „mozgásban van" a Pilis-ügy, de messze még a vége. Ezt erősítette meg dr. Szekeres Csaba, a károsultak egy részének ügyvédje és Ódor Péter, a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi főosztályának vezetője is. A hitelezők azonban türelmetlenek, 2004. március elsején függesztette fel a Pilis-Invest a kifizetéseket. Tovább olvasom