Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 2°C Még több cikk.

Lesznek, akik késve kapnak fizetést Sopronban

A Soproni Szociális Intézmény mintegy ötven alkalmazottja csúszva kapja majd meg a januári fizetését. Az ok: az államkincstárnál késve vezették át az adatokat.

Úgy tűnik nem indul zökkenőmentesen az év annak a közel hatvan alkalmazottnak, akik január elsejétől átkerültek a Soproni Szociális Intézményhez.

Az előzményhez hozzátartozik, hogy idén év elejétől a városi iskolák egy része a Klebelsberg Iskolafenntartó Központhoz kerültek át. Az intézmények technikai alkalmazottak – takarítók, portások, karbantartók – pedig a már említett városi szervezethez. Őket a napokban keresték meg, s azt közölték velük, hogy a fizetésüket késve kapják meg.

Az okokról Tengerdi Antal, a Soproni Szociális Intézmény igazgatója nyilatkozott.

– Január elsejétől a Flandorffer Ignác Szociális Intézmény, mint előd új nevet kapott, valamint az alapító okirat is megváltozott – közölte az igazgató. – Ezzel együtt a város oktatási intézményeiből közel hatvan alkalmazott munkaköre került hozzánk. A változásokat jeleztük a Magyar Államkincstár felé. Ám az adatbeviteli időszak közben lezárult. Így esetünkben néhány dolgozónknál tudtuk ezt megtenni. A többiek valóban késve kapják meg a fizetésüket. Abban bízunk, hogy a napokban ismét lesz lehetőség az adatok bevitelére. Így a fizetéseket a munkatársaink a jövő hónap közepén megkaphatják.

Tengerdi Antal kifejtette: tudják, és ismerik a családok anyagi helyzetét, így átmeneti megoldást is kerestek.

– Egyéni igény alapján, van lehetőség arra, hogy a munkatársaink fizetési előleget kapjanak. Fontos, átmeneti zavarról van szó. A februári fizetéseket már mindenki időben megkapja majd – zárta Tengerdi Antal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyerges vontató és személyautó ütközött Sopronnál

A soproni határátkelő közelében egy gumit szállító nyerges vontató és egy személyautó ütközött össze… Tovább olvasom