Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 17°C | 26°C Még több cikk.

Lesz foci a Káposztás utcában?

Sopron - Továbbra is teljes a bizonytalanság az FC Sopron háza táján. Senki sem tudja megmondani, lesz-e csapat tavaszra, vagy megszűnik a klub. A volt és a jelenlegi többségi tulajdonos egymásra mutogat. Az önkormányzat szeretné megmenteni a labdarúgást.
Soha ilyen mély válságot nem élt át a soproni labdarúgás, mint napjainkban. A kérdést persze el lehetne intézni egy kézlegyintéssel, mondván: mi van akkor, ha nincs a legmagasabb osztályban játszó csapat, de azért nem ilyen egyszerű az ügy. Nem, mert az önkormányzat kisebbségi tulajdonosként 21 százalékot birtokol az üzletrészből, s az évi 35 millió forintos támogatás és a stadion fenntartása (újabb 38 millió forint!) a soproni polgárok pénze.

S egyáltalán nem mindegy, hogy ezt a pénzt arra költik-e, amire való, vagy egy feneketlen kútba öntik, ahol eltűnik. Másrészt tudomásul kell venni, ha megszűnik a klub vagy visszalép a bajnokságtól, akkor belátható időn belül nem lesz minőségi foci Sopronban. Ezért nagy a felelőssége az önkormányzatnak, még akkor is, ha tulajdonrészének megfelelően korlátozottak a jogai, lehetőségei.

– Az elmúlt években sokak munkája révén értéket teremtettek a helyi labdarúgásban, és ezt az értéket nem szeretnénk elveszíteni – jelentette ki Molnár Ágnes országgyűlési képviselő, aki a közelmúltban tárgyalt a játékosokkal és a többségi tulajdonos Sopronban maradt képviselőivel. – Vizsgáljuk, hogy kisebbségi tulajdonosként milyen jogi lehetőségeink vannak, milyen anyagi helyzetben van a csapatot működtető kft. Ebben a folyamatban én közvetítő vagyok, koordináló szerepet vállaltam. A feladat kettős: egyrészt rövid távon stabilizálni kell a klub helyzetét, másrészt pedig meg kell teremteni a hosszú távú működés feltételeit. Hangsúlyozom azonban, az önkormányzat lehetőségei rendkívül korlátozottak. Abban az esetben, ha nem sikerül megnyugtatóan tisztázni a helyzetet, akkor az is előfordulhat, hogy az önkormányzat felfüggeszti a támogatást, ugyanis felelőtlenség lenne kidobni több tízmillió forintot a semmiért. Azonban nem ez a célunk, hanem az, hogy rendeződjenek a viszonyok, s újra megteljen a stadion nézőkkel.

– Minden csatornát megmozgatunk, hogy elérjük a többségi tulajdonost vagy az egyesület elnökét, de eddig nem sikerült – tudtuk meg Abdai Géza alpolgármestertől. – A Sopronban lévő olasz megbízottak ugyanis nem kompetensek ezekben a kérdésekben. Információim szerint ma újabb küldött érkezik, pénzzel, de hogy mennyivel, arról nincs tudomásom.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A magyar bürokráciát csökkentenék

Kismarton - Túlzottnak látják a magyar bürokráciát, ugyanakkor örülnek a schengeni bővítésnek a… Tovább olvasom