Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Lesz áram Bugleditsék otthonában

Balfon egy épülő családi ház áramellátása kérdésessé vált: az E.ON szerint nem lehet odavezetni az áramot.
Bugledits Józsefné
Az E.ON-tól kapott levelek, értesítések sokaságával, az 1,2 millió forint befizetését bizonyító csekkekkel, továbbá nagy-nagy aggodalommal fogad Bugledits Józsefné balfi otthonában.
– A család tavaly októberben kötött szerződést az E.ON-nal, hogy Éva lányomék épülő családi házába márciusi határidővel bevezetik az elektromos áramot. Ezt az időpontot később szeptemberre módosították, de még a mai nap sincs ott villany – fog történetébe az édesanya.


– Amikor érdeklődtünk, mikor történik meg a bekötés, levélben közölték: „A létesítendő hálózat többek között érinti azt az utat, amely osztatlan közös tulajdona mintegy ötven ingatlantulajdonosnak, s akik nem adták meg tulajdonosi hozzájárulásukat. Ez a tény sem a Rendszerfelhasználó, sem a Hálózati engedélyes részéről nem elhárítható akadály, vis maior. Amennyiben a csatlakozási szerződés jogkövetkezmény nélküli felbontását kezdeményezik, ... úgy a csatlakozási díjat és a hálózatfejlesztési hozzájárulást visszautaljuk." Persze, hogy megdöbbentünk e fordulaton, hiszen ez a mi olvasatunkban annyit jelent, hogy a háznál soha nem fogják bevezetni a villanyt – mondja Bugledits Józsefné.

Az üggyel kapcsolatos részletes tájékozódást követően Künszler Béla, az E.ON Észak-dunántúli Áramszolgáltató Rt. hálózati operatív igazgatója mindenekelőtt leszögezte: attól egy percig nem kell tartania a családnak, hogy nem lesz mód az épülő ház árammal való ellátására. A „vis maioros" problémát különben az okozta, hogy a balfi család a hálózati vezeték nyomvonalát egy olyan személlyel terveztette meg, aki nem járt el elég körültekintően. Az általa papírra vetett nyomvonal oszlopai osztatlan közös tulajdonra kerültek volna. Ennek következtében nem is sikerült megszerezni a vezetékjogi engedélyt. – A kialakult patthelyzetet saját tervezésű nyomvonallal oldjuk fel, amelynek munkálatai már el is kezdődtek. Ez év végéig biztosan lesz áram az épületnél – hangsúlyozta az igazgató. – Mindez semmiféle többletköltséget nem jelent a családnak, sőt: mérnökeinknek olyan optimális megoldást sikerült találniuk, amelynek révén balfi ügyfeleink a korábban befizetett díjból mintegy félmillió forint visszatérítésben reménykedhetnek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevés konferencia a központban

Az összesen 1,5 milliárd forintért felújított, s 2002 őszén a régió legnagyobb konferencia-központjaként átadott Liszt Ferenc Konferencia- és Kulturális Központ – az elképzelések szerint – a nagyszabású, 900–1200 fős hazai és nemzetközi szimpóziumoknak adott volna otthont. A városvezetés derűlátóan úgy remélte, hogy a ház kihasználtsága megfelelő lesz. Tovább olvasom