Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Lerakták, majd felszedték a szegélyköveket a soproni utcán

A Hóvirág utca és a Tulipán köz térségében közműépítés után lerakták, majd nemsokára fel is szedték a szegélyköveket. Olvasónk, Belencsák Ferenc számára rejtély a történet.

˝Az év folyamán közműcseréket végeztek a Hóvirág utca és a Tulipán köz térségében. Aztán nemrég kialakították az útpadkákat, lerakták a szegélyköveket, annak rendje és módja szerint ki is fugázták. Mivel a közeli pedagógusotthonban lakó nagynénémet rendszeresen látogatom, akaratlanul is szemtanúja voltam az egész munkamenetnek. Már akkor feltűnt, elég keskenyre hagyták az úttestet, s amikor a kocsik rámentek, meg is mozdultak a szegélykövek. Aztán nem sokkal később fel is szedték az egészet, mind a mai napig ott áll egy kupacban, hogy újból lerakják. Ugyan mi történhetett és kinek a zsebére megy az ilyenfajta közműépítkezés?˝ – részletezte észrevételét Belencsák Ferenc.

Az úttest először 3,5 méter keskeny volt. A lakók kérését méltányolva szélesebb lesz az út. Fotó: Magasi
Az úttest először 3,5 méter keskeny volt. A lakók kérését méltányolva szélesebb lesz az út. Fotó: Magasi

– Az adott utcákban az útburkolat felújítása a csapadékcsatorna kiépítése és az elavult gázvezeték cseréje utáni feladat, amit el is kezdtek a kivitelezők – tudtuk meg Kerekes Attila városi főmérnöktől. – A szabályozási terv szerint három és fél méter széles aszfaltburkolatú utat kellett építeni – a tervezők szándéka az Alsó-Lövérek minél nagyobb zöldfelületének megőrzése, kialakítása volt. A lakók azonban a parkolási gondok enyhítését és a kétirányú forgalom biztosítását kérték, így a munkálatokat leállítottuk, új terveket készíttettünk, immár négy és fél méteres útszélességgel. A beruházás magában foglalja a Szent Margit utcai templom lépcsőjének biztonságosabbá tételét, teljes újjáépítését is. Az új projekttel három és fél millió forinttal növekedett a beruházás összköltsége, amit ezúttal az önkormányzat magára vállalt.

Olvasóink írták

  • 3. muskátli 2010. december 23. 07:34
    „Munkafoglalkoztatás, vagy mi is ennek a neve. Kell, különben nem kapnának fizetést szegény dolgozók.”
  • 2. orchis 2010. december 22. 18:29
    „A Fő téren is hasonló történt :-) Ott is felszedték a burkolatot, aztán ugyanazt visszarakták, csak fordítva. És még meg is tapsolta a jónép. Mennyiért is? Ilyen jól állunk. Gondolkodni, tervezni, azt nem, a polgárok pénzét szórni, azt igen.”
  • 1. öröksoproni 2010. december 22. 11:10
    „Mi a gond? Át kellett adni határidőre, hogy ki lehessen fizetni a munkát, különben miből toltak volna vissza nekik? Aztán később lehet újra tervezni, újra kivitelezni, újra visszaosztani. Ami költséget az Önkormányzat magára válall, azt véletlenül nem a polgár fizeti ki végsősoron? Persze lehetne előre gondolkodni, előre jól tervezni, hogy ugyanazt a munkát ne kétszer kelljen elvégezni, de hát ehhez ugye olyannak kellene ott ülnie és döntést hoznia, aki ért is az építőiparhoz valamelyest.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magasan a Fertő tó vízszintje

A sokéves maximális értéknél is magasabb a Fertő tó vízszintje. Ez azonban részben szakemberek döntésének köszönhető. Tovább olvasom