Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Lerakóból átrakó

A Harkai úti – 2009-ig üzemelő – hulladéklerakóból hulladékátrakó állomás létesül. A szeméttelep teljes területét rekultiválják és 30 évig figyelik, nem szennyezi-e a környezetet.
A jelentős európai uniós és hazai támogatással tervezett Sopron és Térsége Hulladékgazdálkodási Rendszer megvalósítása érdekében az önkormányzat már meghatározta és kijelölte a hulladékszigetek és -udvarok számát, helyét. A mai ülésen pedig arról döntenek, hogy a Harkai úton a szeméttelep megszüntetése és a táj rehabilitációja után úgynevezett átrakóállomást létesítenek.

– A hulladéklerakó 2009-ig rendelkezik működési engedéllyel – tájékoztatott Kosztka László ügyvezető igazgató. – Ezért készültek tervek a város és térsége komplex hulladékgazdálkodási rendszerének megvalósítására, amelyhez sikerült uniós és hazai forrásokat biztosítani. A hulladékkezelés része a gyűjtési és szállítási rendszer korszerűsítése, új ártalmatlanítótelep építése, a tájsebek felszámolása. Mint ismert, Csér határában épül meg a minden tekintetben korszerű hulladékfeldolgozó. A Harkai úti telepet felszámoljuk, parkosítjuk és egy részén hulladékátrakót létesítünk. Ez azt jelenti, hogy a hulladékudvarokból és -szigetekről összegyűjtött, illetve az ide szállított szemetet szelektáljuk, tömörítjük, majd zárt, nagy befogadóképességű konténerekben tároljuk az elszállításig. Az átrakóállomás burkolt felületű lesz, és a technológiának köszönhetően nem kerülhet szennyező anyag a környezetbe.
Kosztka László elmondta, az átrakóállomás – amely ipari területként kerül nyilvántartásba – kapacitása évi 250 ezer köbméter lesz. Ez megfelel a város hosszú távú igényeinek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sopronban is lesz új hangletapogató

Amerikából már érkeznek azok a mozifilmek, amelyek csak egy új fajta hangletapogató berendezéssel… Tovább olvasom