Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Lerajzolták a vágyaikat a diákok

A harkai ötödik osztályosok, ha pénzt nyernének, akkor épülne uszoda, játszóház, kalandpark. A diákok pénzt nem kaptak, de megnyertek egy rajzpályázatot.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség még tavaly ősszel írt ki pályázatot általános iskolásoknak. A feladat az volt, hogy rajzolják le, mit építenének, ha településük pénzt nyerne. A harkai tanulók is részt vettek a kiíráson, s igaz ugyan, hogy pénzt most nem nyertek, a vetélkedőn viszont igen. Így a Hermann Máté, Havasi Szonja, Bokor Klaudia, Kiss Bence, Kökényesi Péter, Nagy Tamás, Szilágyi Borbála alkotta ötödik osztályos csapat jutalomként személyes ajándékokat – bögrét, ceruzát, játékot – kapott, valamint rajzaik egy kötetben is megjelennek.

A győztesek, akik lerajzolták, hogy mit szeretnének. Fotó: Magasi
A győztesek, akik lerajzolták, hogy mit szeretnének. Fotó: Magasi

A pályázatra az egyik osztálytárs, Szilágyi Borbála bukkant rá. Azonnal szólt a rajztanárnak, aki esetünkben az édesanyja. A rajzolásnak szinte már másnap hozzáláttak, és az órán elkezdett munkát otthon fejezték be.

A fiatalok strandot, kalandparkot, valamint játszóházat szeretnének. Sőt, fürdőt többen is, hiszen sokan járnak uszodába, ám ezt csak Sopronban vagy a szomszédos ausztriai faluban tehetik meg. A játszóházra is nagy szükség lenne, hiszen egy ideje nincs játszótér Harkán. A kalandpark – mint a diákok elmondták – azért lenne jó, mert szeretnek a szabadban lenni.

Az általános iskola tanulói azonban nem csupán a fejlesztési ügynökség pályázatán vettek részt. Folyamatosan figyelik a megjelenő felhívásokat, és többre jelentkeznek is. Most a rajz szakkörösök vannak nagy munkában. Szilágyiné Végh Ágota rajztanár elmondta, a tanulók versillusztrációkat készítenek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buszváró a járdán, a kerékpárúton

Zsirán már második éve okoz problémát az engedély nélkül épült buszváró. A kőépületet a határozat… Tovább olvasom