Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Lépjünk ki Pató Pál-os világunkból!

Röjtökmuzsaj - „Az országnak akkor van esélye felzárkózni Európa és a világ fejlett részeihez, ha a reálszféra a legmesszebbmenőkig függetleníteni tudja magát a politikai szélirány változásaitól" – hangzott el Röjtökmuzsajon a XIV. Vezérigazgató Találkozón.
– A már hagyományosnak számító Vezérigazgató Találkozón bízunk abban, hogy a gazdaság vezetői és meghívott előadóink olyan impulzusokat generálnak, amelyek segítségével néhány éven belül láthatóvá válnak minden szinten a pozitív változások. A mostani fórumon nyolcvan cégvezető vesz részt – nyilatkozta lapunknak Somogyi Péter, a Central European Business Centre (CEBC) ügyvezetője, főszervező a röjtökmuzsaji Romantik Hotel Szidónia Kastélyban. Hozzátette: a CBCE meggyőződése, hogy az országnak csakis akkor van esélye felzárkózni Európa és a világ fejlett részeihez, ha a reálszféra a legmesszebbmenőkig függetleníteni tudja magát a politikai szélirány változásaitól.

A találkozón Hankiss Elemér szociológus hangsúlyozta: napjainkban idehaza egyfajta konszolidációs kísérletnek vagyunk tanúi, ugyanakkor nincsenek világos és tiszta elképzelések a jövőről. Ennek ellenére túl kell lépni ezen a negatív képen, s gondolkozni azon, ki mit tehetne annak érdekében, hogy előbb-utóbb beinduljon egy reformkori szellemiség. – A legnagyobb problémát hazánkban jelenleg nem a gazdasági, hanem az emberi tényezőkben látom – mondta Hankiss Elemér. – A magyar társadalom lerobbant és elkeseredett, sokan nem látják a kiutat, nem találják helyüket. Minden szinten, így az iskolától kezdve egészen az üzleti szféráig e helyzet megváltoztatásán kellene dolgozni. Mindehhez elsősorban a gazdasági válságból való kilábalás szükséges, utána pedig föl kell ébredni s kilépni a Pató Pál-os világból: hogy semmit se döntünk el, ha döntünk, nem csináljuk meg, ha megcsináljuk, rosszul, ha javítjuk, gyengén, nem vállalunk felelősséget. Ez a széthullás a legnagyobb baj, és ebből eredően saját magunkat kell megváltoztatni.

Szetey Gábor államtitkárral (balra) a főszervező, Somogyi Péter tekintette át a Vezérigazgató Találkozó programját. Fotó: Magasi Dávid

– Minden jó kormányzati, közigazgatási vagy vállalati működés alapfeltétele a lehető legjobb emberi erőforrás alkalmazása – fogalmazott Szetey Gábor, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára. – Kulcskérdésnek tartom, hogy a továbbiakban hogyan tud a politika – és a közigazgatás is – ilyen irányba lépni, s ilyen értelemben érdemes megvizsgálni azokat a lehetőségeket, amelyeket az üzleti életben már szívesen alkalmaznak. Mindent el kell követni annak érdekében, hogy életünk valamennyi szférájából kiiktassuk a kontraszelekciót. Ebben a politikának legalább annyira kell segítenie az üzleti életet, mint fordítva. Ezt tartom az idei röjtökmuzsaji Vezérigazgató Találkozó egyik legfontosabb üzenetének – zárta lapunknak Szetey Gábor államtitkár.

Olvasóink írták

 • 1. Cseter János 2007. november 22. 08:41
  „Kastélyok, patinás szállodák eszem-iszom dáridó! Örömlányok és fiuk!
  Még, hogy Pató Pál mondása! Szerintem átalakult az már rég! Mégpedig arra, hogy "itt az idő mindörökké jólét"!
  Kastélyokat felújitani fölegt közpénzből, hagy dőzőljön az úri kaszt!
  Hogy ott döntsenek a termelésről a termelők feje fölött és háta mögött! Hisz nekik legfejebb csak a selejtje jút a bőség asztaláról!
  Hogy is van ez mit is mondottak a meghívott munkások és azok által delegált szekszervezeti vezeők? Igaz azok a kastélyokba legfejebb takarító személyzetként léphetnek be! Hol is élünk? J a hát Magyarországon! Persze arról nem esik szó, hogy kik és miért robbantották le a magyar gazdaságot!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több tízezer apró fény gyúl ki a hónap végén

Sopron - Már javában szerelik a karácsonyi díszkivilágítás lámpafüzéreit a Várkerület és a belvárosi… Tovább olvasom