Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Lépések az alternatív soproni tömegközlekedésért

Sopron vonatkozásában egy önellátó szél-hidrogén-koncepció alkalmazása látszik jövőbe mutatónak.

Helyi lehetőségektől egy közös európai stratégia irányába: út a zöld mobilitás felé a tömegközlekedésben elnevezéssel három éves nemzetközi projekt ért véget. A Zöld Városi Közlekedési Rendszerek (GUTS) keretében

– Sopron főpartnerségével – osztrák, cseh, német, olasz, lengyel, szlovák és szlovén települések közösségi közlekedésének problémáit vették górcső alá azzal a céllal, hogy az alternatív, környezetbarát energiafelhasználás mi módon hasznosulhatna e területen.

– Európában évtizedeken át egyre növekvő problémát jelentett a közlekedési dugó, a környezetszennyezés, a szén-dioxid-kibocsátásból eredő klímaváltozás. A légszennyezés 31 százalékáért a közlekedés a felelős. Az unió kétmillió eurós nemzetközi projektje a városi környezettel és közlekedéssel kapcsolatosan vázolta fel azokat a megoldási lehetőségeket, amelyek környezetbarátabb közlekedéspolitikához vezethetnek – összegzett Fodor Tamás soproni polgármester a zárókonferencia sajtótájékoztatóján.

– Ennek hozadéka, hogy a nemzetközi összehasonlítások révén világossá válik, melyik városban milyen alternatív energiát lehetne technológiailag optimálisan felhasználni, a fenntarthatósági és a gazdaságossági szempontok alapján.

Sopron vonatkozásában egy önellátó szél-hidrogén-koncepció alkalmazása látszik jövőbe mutatónak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tananyag lett a soproni robotépítők videója

A soproni fiúk szó szerint is a világ tetejére jutottak teljesítményükkel. Tovább olvasom