Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 4°C Még több cikk.

Leonardo ösztöndíj program az Alpokalja-Ikva mente LEADER térségben

A vidékfejlesztési egyesület Leonardo programja során 5 szakember összesen 26 hetet tölthetett szakmai tapasztalatszerzéssel olasz, osztrák és erdélyi területeken.


A Leonardo Programról

A Leonardo da Vinci program az Európai Bizottság 1994-ben indított szakképzési együttműködési programja. 2007-től a program az Unió Egész életen át tartó tanulás programjába épült be, amely 2007-2013 között igyekszik minél több fiatal szakembert a felsőoktatáson kívüli szakképzés területén elérni.

A program általános célkitűzései:
• az ismeretek, készségek és képesítések megszerzése és felhasználása céljából tartott képzéseken és továbbképzéseken részt vevő személyek támogatása a személyes fejlődés, a munkavállalói esélyek és az európai munkaerőpiacon való érvényesülés megkönnyítése érdekében
• a szakoktatási és -képzési rendszerek, intézmények és gyakorlatok minőségi javításának és az e téren megvalósuló innovációnak a támogatása
• a szakoktatás, -képzés és mobilitás vonzóbbá tétele a munkáltatók és magánszemélyek számára, valamint a szakképzésben részt vevő munkavállalók mobilitásának elősegítése

A programban az EU 27 tagországa mellett 3 EFTA-tagország (Izland, Lichtenstein és Norvégia), valamint Törökország is részt vesz.

Leonardo Program az Alpokalja-Ikva mente LEADER térségben

Tavaly első alkalommal vett részt az Alpokalja-Ikva mente LEADER Egyesület a programban, amelynek támogatása 100%-os intenzitású, tehát önrész nélkül segíthette hozzá a munkaszervezet és térség fiatal területfejlesztőit nemzetközi szakmai tapasztalat megszerzéséhez. A projekt teljes költségvetése 6800 Euro, amelyből öt térségbeli fiatal utazását és szakmai tapasztalatszerzését valósították meg, négy, valamint egy alkalommal tíz hetes periódusokban.

Az Egyesület gondozásában turizmus-, terület- és vidékfejlesztéssel foglalkozó szakemberek képességeit, készségeit fejlesztették a külföldi partnerek aktív közreműködésével. A szigorú folyamat során kiválasztott területfejlesztők személyes kompetenciáikon túl szakmai képességeiket, nyelvtudásukat is fejlesztették és a térség nemzetközi kapcsolatait építették. A kint elsajátított módszerek és ismeretek saját munkásságukba történő adaptációjával emelik munkavégzésük színvonalát és a külföldön szerzett ötletek hazai megvalósításával kívánnak hozzájárulni vidékünk fejlesztéséhez.

2011. április 26-án 15 órai kezdettel Fertőhomokon (Kultúrház) kerül megrendezésre a záró-konferenciára, mely a projekt eredményeit kívánja bemutatni, terjeszteni. Az Alpokalja-Ikva mente LEADER Egyesület munkaszervezete szeretettel vár minden kedves érdeklődőt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már ténylegesen épül az aluljáró - fotók

A napokban elkezdődött Sopronban, a Kőszegi úton a vasúti aluljáró építése. A munkálatok várhatóan… Tovább olvasom