Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Lemondták a hajókirándulást

Miért kell strandbelépőt fizetniük azoknak, akiknek hajókázni támad kedvük a Fertő tavon? A strand üzemeltetői hónapok óta szeretnék orvosolni a problémát.
(illusztráció)

Több turistacsoport is lemondott a Fertő tavi hajózásról, amikor kiderült, hogy meg kell fizetniük a strandbelépőt is a Fertő tavi vízitelepre, valamint a parkolás árát. A tavon üzemelő három hajózási cégnek komoly gondot okoz, hogy úgynevezett látogató jegyet kell váltaniuk utasaiknak ahhoz, hogy a kikötőig eljuthassanak. A Sopron és Környéke Víz- és Csatornamű Rt., a strand üzemeltetője, szerette volna elérni, hogy a hajójegyeket ők árusíthassák a pénztárnál. Ezt a javaslatot azonban a hajózási társaságok nem fogadták el, így valószínűleg a jövő szezonig várni kell arra, hogy a hajózni indulók ingyen jussanak el a kikötőkig. A strandot és a hajóállomások területét ugyanis kerítéssel szeretnék elválasztani, erre azonban külön engedélyt kellett kérni az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóságtól.

Szabó Ádám, a soproni vízmű fürdő üzemmérnökségének vezetője szerint a vízitelep beléptetési rendszerét már áttervezték, és a tervdokumentáció az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság engedélyeztetésére vár. A megépülő kerítéssel elválasztható lesz a strand és a kikötők területe, ekkortól ingyenesen léphetnek be a hajózni kívánók. – Jelenleg is csupán úgynevezett látogató jegyet kell váltaniuk és a parkolás díját kell megfizetniük, ami kedvező, mert egy személygépkocsi például 140 forintért egész nap parkolhat – mondta Szabó Ádám. – Korábban volt olyan kezdeményezés, hogy a hajózni vágyó vendégek ingyen léphettek be a strand területére, ezzel azonban sokan visszaéltek – folytatta az üzemmérnökség vezetője.

– Nem fogadhattuk el a vízmű jegyárusításra tett javaslatát – mondta Veres János, a Drescher Hajózási Kft. ügyvezetője –, mert az többletkiadásokkal járt volna. Azt sem lehetett volna jól megkülönböztetni, hogy melyik hajózási társaság járművét vegye igénybe az utas. Az azonban bizonyos, hogy az üzemmérnökség vezetőjével a közeljövőben megszületik majd a megállapodás.

Aggasztóan csökken a Fertő szintje (2002-06-05) >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Asztma okozta az elítélt halálát?

Vizsgálóbizottság indult Sopronkőhidára. A szigorúan őrzött fegyház és börtönben azt kell a… Tovább olvasom