Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Lemondott a LEADER-elnök

Gaál István ágfalvi polgármester vezetése alatt a LEADER-közösség fejlesztési célokra több mint egymilliárd forintot kapott. A LEADER-elnök mégis úgy döntött, lemond megbízatásáról.

Az Alpokaljai Ikva-mente LEADER Egyesület legutóbbi közgyűlésén lemondott elnöki posztjáról Gaál István ágfalvi polgármester, aki megalakulása óta, négy éve volt a szervezet első embere.

– A harminckilenc települést, közel negyvenezer embert magában foglaló LEADER-közösség négy éve során összesen több mint 160 pályázatot nyújtottunk be, túlnyomórészt sikerrel. Például idén hatvannyolcból hatvankettőt győztes pályázatnak minősítettek – összegzett Gaál István. – Több mint egymilliárd forintos fejlesztéseket hajthatott végre közösségünk, s megállapítható, hogy a térség települései egyre csak szépültek, fejlődtek.

Gaál István kora miatt 2014 után már nem kíván közszereplő lenni.
Gaál István kora miatt 2014 után már nem kíván közszereplő lenni.


Arra a kérdésre, hogy akkor miért mondott le az elnöki posztról, Gaál István részletezte: a LEADER-mozgalom olyan átfogó változáson megy keresztül, amely az átláthatósági struktúrát veszélyezteti. Eddig ugyanis a pályázati LEADER-pénzek a közösséghez érkeztek, s a tizenöt fős elnökség döntött azok odaítéléséről. A rendszert úgy fogják átalakítani, hogy a pályázatok elbírálását a megyei önkormányzatokhoz irányítják. Így a legfontosabb szereplők tulajdonképpen másodhegedűs szerepkört kapnak ebben a folyamatban. A következő program 2014–2020-ig tart. Célszerű tehát ennek az időszaknak a kidolgozását olyanokra bízni, akik végig is viszik az elképzeléseket, azaz a személyi állományban is frissítésre van szükség. Ugyanis koromnál fogva 2014 után már nem kívánok közszereplő lenni, ez is lemondásra késztetett – fogalmazott a 61 éves Gaál István.

Az Alpokaljai Ikva-mente LEADER Egyesület elnöki posztját – az új vezető megválasztásáig – egyelőre az alelnök, Horváth Tibor fertőszentmiklósi polgármester látja el.

Olvasóink írták

  • 2. kismacko55 2012. június 04. 20:27
    „Igazad van Puppi! Döntésed most is megalapozott, előrelátó!
    Jó egészséget a továbbiakra!”
  • 1. ruig 2012. június 04. 17:46
    „Kiválóan alkalmazta a prop.mószertanin elhangzottakat. Példásan meglett magyarázva az egész.Kiszervezték a lényeget,kell a hely a fiataloknak. Javaslom utódnak a Rá..onyi képviselő úr helyére kívánkozót.Bár ő már 65 is elmúlt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az irodalmár is támogatja az akciót

„Vizet a Dunába": A Balfon élő költő-író, Huszár László aláírásával nyilvánította ki… Tovább olvasom