Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Lemondana képviselői tiszteletdíjáról a Városvédők képviselő-jelöltje

Pruzsinsky Tamás, az időközi önkormányzati választás Városvédők színeiben induló képviselő-jelöltje megválasztása esetén lemond képviselői tiszteletdíjáról.

– Megválasztásom esetén lemondok képviselői tiszteletdíjamról, s azt jótékony célokra ajánlom fel – kezdte Pruzsinsky Tamás, az időközi önkormányzati választás Városvédők színeiben indult képviselő-jelöltje sajtótájékoztatóját.

Mint mondta, a választópolgárok javaslatai és meglátásai alapján állította össze programját. – Elsősorban is Sopron-egyezségre van szükség, hogy a közgyűlésben meghaladjuk a pártpolitikát, és kizárólag Sopron érdekei legyenek az elsődlegesek – jelentette ki a jelölt. – Ugyanakkor a város 14 milliárdos adóssága közelíti a kezelhetőség határát, ám a közgyűlésben képviselt pártok egyike sem adott eddig életképes megoldást a kihívásokra.

Az is sajnálatos, hogy a számos pályázat között egy sincs, ami érdemben növelné a város gazdasági aktivitását és a jövőben többletbevételeket hozna Sopronnak. Ami a 8. választókörzetet illeti, a parkolás, a közutak helyzete, az ingatlanok energiakorszerűsítése, a szociális bérlakások és a közösségi közlekedés kérdése rengeteg tennivalót igényel majd a képviselő-testületi munka során.

Olvasóink írták

 • 12. eskorpio 2011. október 05. 20:34
  „Nagyon jól teszed, legalább azt is zsebre teszi a fidesz.”
 • 11. látó 2011. október 05. 19:29
  „Tök mindegy ki nyer, amíg a képviselők vagyonukkal nem felelnek!! döntéseik következményeiért, számukra ez majdnem olyan mint a Casino azzal a különbséggel, hogy itt a végén nem a Bank nyer...Magyarország adósságát újra kell gondolni, különben elveszünk, ezenkívül erősíteni kell a helyben termelést minden területen, lokalitást a globalitás helyett!! Minél előbb meg kell szüntetni a készpénzt, ez lenne számunkra a megváltás, bátorságot hozzá...”
 • 10. Ovinkor 2011. október 05. 16:00
  „8. Biczi_László 2011.10.05. 12:27
  Azért indul, hogy a Fideszből kiábrándult szavazók ne az MSZP-re szavazzanak. Átlátszó, de a többség nem veszi észre.”
 • 9. spooner 2011. október 05. 13:03
  „Nyilvánvaló, hogy ez a leggagyibb választási igéret, hogy lemond a tiszteletdíjáról. Aki emiatt szavaz rá, annak csak gratulálni tudok.”
 • 8. Biczi_László 2011. október 05. 12:27
  „3 apró megjegyzésem van.
  1. Hiányolja a közgyűlésben helyet foglaló pártok megoldási javaslatát, az adósságot illetően, de Ő maga sem ad megoldási javaslatot. Megjegyzem, lehet, hogy már nincs is megoldás, de én azért beadtam egy olyan módosító csomagot, mind a tavalyi, mind az idei költségvetéshez, ami 500 milliót tett volna a tartalékba, ezzel biztosítva a működőképességet.
  2. Vajon miért indul el egy olyan szervezet egy időközi választáson, aminek semmi esélye a győzelemre, nagyjából 1 éve alakult, kifejezetten az önkormányzati választásokra és semmi mérhető, vagy számon kérhető dolgot nem tett, sem korábban, sem az elmúlt 1 évben!? A választások óta még csak nem is lehetett hallani róluk. Itt nekem nagyon rossz sejtéseim vannak.
  3. A képviselői tiszteletdíjról való lemondás, mint egyik fő üzenet, színtiszta populizmus és mint ilyen a populista pártok egyik legfőbb eszközének másolása. Ettől nem lesz különb a többi közszereplőtől.”
 • 7. Bazsi06 2011. október 05. 10:00
  „Én sem tartom szerencsésnek, hogy egy képviselő "másodállásként" ténykedik a város vezetésében. Elég komoly és felelősséggel járó tisztet tölt be ugyanis... Arra lenne szükség, hogy teljes erőbedobással végezze a munkáját, ne pedig félvállról vegye azt, mint ahogy az sokuknál szemmel látható... és ezért még tiszteletdíj is jár nekik...
  Miért nincs olyan pályázat, ami "érdemben növelné a város gazdasági aktivitását és a jövőben többletbevételeket hozna..."???? Kik azok az illetők, akiknek ez lenne a feladatuk (munkájuk)?? Ha pedig ez (lenne) a munkakörük, miért nem dolgoznak rendesen?? Más munkahelyen már rég elbocsátották volna az ilyen hanyag embereket...”
 • 6. himbi 2011. október 04. 22:21
  „Azzal minden oké ,hogy ott a parlamentben fejenként hat fizetést vesznek fel? Azt ugye elbírja az ország??????

  Erről tartsanok népszavazást:

  Jelenleg az adófizető szavazóképes állampolgárok 1% tagja valamilyen pártnak, a pártok és alapítványaik támogatása mégis 3.8 milliárd forintunkba kerül.
  -Szedjenek tagdíjat és tartsák el magukat!
  -Szűnjön meg az állás halmozás, a képviselők negyede polgármester is egyben, döntsenek vagy-vagy egy seggel ne üljenek meg két lovat és vonatkozni kellene ez más egyéb állásokra is!! Vagy főállású polgármsterek és képviselők legyenek és ne vállaljanak más mukát természetesen ugyan ennyi fizetésért kellene, hogy "dolgozzanak" főállásban mint amennyit most kapnak. Vagy ha dolgoznak máshol is akkor azt a jövedelmet kötelezően fel kellene ajánlani a közszféra dolgozóinak akiktől az elmúlt években csak elvettek, de nem adtak!
  -Az országgyűlés tagjai visszahívhatóak legyenek és ne juthassanak be pártalapon!
  -Az országgyűlés tagjaira is vonatkozzon a lelkiismereti szabadság, vagyis ne frakció szabja meg hogy mit szavazhatnak meg és mit nem, mert ez diktatúrához, pártokráciához vezet!
  -Az országgyűlés tagjai napi tiszteletdíjat kapjanak ami nem haladhatja meg a mindenkori táppénz legmagasabb összegét!
  - A lakhatási támogatás összegét maximálni kell, mert a mostani rendszer egy szabad rablás(SZÁMLA!!!!!!!!)!
  - Aki lakhatási támogatást kap, ne kaphasson utazási térítést,Vagy-vagy de a kettő együtt ne járjon!
  ERRŐL LEGYEN NÉPSZAVAZÁS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 5. himbi 2011. október 04. 22:15
  „Az a baj, hogy ámítás az egész, hogy lemond a tiszteletdíjáról! Nem mond le! Ha lemondana valójában akkor nemtudná azt jótékony célra fordítani! A pénzt felveszi és úgy fordítja esetlegesen jótékony célra, de ahhoz meg kinek mi köze lenne és van?! Én viszont azt gondolom, ha már lemondásról beszélünk akkor fel se vegye azt a pénzt hanem maradjon a város kasszájában. Így nincs, szja, tb, nyugdíj stb... fizetési kötelezettsége a városnak! Az a képviselő vagy polgármester vagy alpolgármester, stb... akinek csak egyetlen 1 %-nyi részesedése is van bármiylen vállalkozásban azoktól én alapból megvonnám a havi tiszteletdíjat.
  A tiszteletdíjak mértéke is érdekes lehet, annak tükrében, amikor Orbán miniszterelnök úr az állami szféra javadalmazását csökkenti. (pl. közalkalmazottak bérének befagyasztása, illetve csökkentése, mint tervezet, 2005-2006 óta nem volt béremelés egyetlen Ft sem!!). Egyébként úgy tudom Halásztelken már beszédtéma a pedagógusbérek csökkentése. Na mármost, ha ilyesmi, vagy hasonló később itt is szóba kerülne, akkor érdekes lehet a képviselői honorárium. (Nem beszélve, a magyarországi gazdasági viszonyokról) Jut eszembe a pedagógusok, egészségügyi dolgozók és egyéb közszféában dolgozók illetményét már csökkentették a 13. havi juttatás állami megvonásával és elvették az étkezési utalványokat is amit egyetlen egy alkalommal sem kaptuk meg 100%-osan vagyis a maximálisan adható összeget nem adták meg. Nem emlékszem akkor a képviselők is csökkentették a saját díjazásukat???”
 • 4. Ovinkor 2011. október 04. 18:25
  „Csetneky 2011.10.04. 17:08
  Én amúgy többre tartok egy képviselőt, ha rászorul a fizetésére (amely az önkormányzati büdzsé egészéhez képest aprópénz), mintha nem. A népképviselet egyik fontos állomása volt, amikor a képviselők fizetést is kaptak, hiszen így nem csak az arisztokrácia, majd a leggazdagabb tőkések lehettek képviselők.

  Ha a képviselő tisztességes fizetést kap, s abból él, akkor nem a képviselőség lesz az üzleti tevékenységének fedőtevékenysége vagy az újabb üzleti megrendelések kijárásának eszköze. Teljesen mindegy, hogy milyen párthoz tartozik az illető.”
 • 3. Csetneky 2011. október 04. 17:08
  „Szerintem nem kell majd lemondania róla. Nem lesz miről.”
 • 2. Ovinkor 2011. október 04. 15:44
  „´Az is sajnálatos, hogy a számos pályázat között egy sincs, ami érdemben növelné a város gazdasági aktivitását"

  Ezután csupa olyan megvalósítandó feladatot sorol fel, amely érdemben nem növel semmilyen gazdasági aktivitást.

  lol”
 • 1. ssmd 2011. október 04. 15:41
  „A program egésze itt olvasható:

  http://pruzsinsky.blog.hu/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jobbik: Hazai Pálya, kampányrendezvény Sopronban

A Jobbik soproni szervezete választókerületi kampányrendezvényt tart csütörtökön. Hazai Pálya címmel… Tovább olvasom