Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Lemezbemutató koncert Mikuláskor

Sopron - December 6-án fél ötkor Sopronban a Fő téren lesz a Télkergető CD lemezbemutató koncertje. A legtöbb megrendelőt összegyűjtő és beküldő óvoda, iskola értékes ajándékot kap.
Ahogy terveztük, és ahogy ígértük, elkészült Sarkady Sándor T. Horváth József által megzenésített verseinek hangfelvétele, illetve befejeződtek a stúdiómunkák is. Nemcsak a lemez hanganyaga lesz különleges, hanem a borítója is.

A Télkergető című CD-ben egy kis füzet is található majd, amely tartalmazza az összes közreműködő nevét, és lesz egy másik meglepetésünk, hiszen akik megvásárolják, azok a Fő téri Guinness-rekord-felállítás fényképeit is megtalálják benne.

Az az óvoda vagy iskola pedig, amely a legtöbb megrendelőt küldi el szerkesztőségünkbe, értékes hifiberendezést kap ajándékba a Kisalföldtől. Érdemes tehát összegyűjteni az óvodák, iskolák környezetében, a településeken a megrendelőket.
A CD szép borítóját Tranta Julianna festőművész és Bariska Tamás számítógépes grafikus tervezte.

Farkas Dóra a soproni Petőfi-iskola nyolcadik osztályába jár és szólót énekel a CD-n.

– Rám már korábban is nagy hatással voltak Sarkady Sándor versei – mondta Tranta Julianna. – A borító tervezésekor az vezérelt, hogy átadjam a versek és a zene hangulatát. Ebben segített rajzfilmtervezői múltam is. A borító általánosnak mondható hátterét az előtérben lévő figurák – a Mikulás és a hóember – teszik élővé, kifejezve azt a játékosságot, dinamikát, ritmust, amit a lemez sugároz. A CD-t hallgatva meggyőződésem, hogy a gyerekek sokat tettek hozzá, gazdagították hangzásvilágát, s néhány nagyon tehetséges gyereket is felfedeztünk, köztük például Farkas Dórát, aki a Petőfi-iskolába jár és nyolcadikos, akinek a hangja Sebestyén Mártáéhoz hasonlít.

Dóra szólót énekel a lemezen, a Háromkirályok című dalt.

– Először úgy volt, hogy hárman énekeljük, végül velem vették fel mind a három versszakot – mondta mosolyogva. – Szeretek énekelni, de külön nem járok tanárhoz, viszont közel áll hozzám a néptánc, és a próbákon, valamint az előadásokon sokszor énekelünk. A CD-n szereplő versek és dallamok könnyen megjegyezhetők. Ennek ellenére a próbákon azért előfordult, hogy hamisan énekeltem, de a végére sikerült megtalálnom minden hangot. Nagyon örülök, hogy szerepelhetek a lemezen.
Dóra jövőre gimnáziumban szeretne tanulni, egyelőre azt még nem tudja, hogy milyen pályát választ majd, de reméli, hogy köze lesz az énekléshez, a tánchoz és talán a rajzhoz is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Vöröskereszt javára gyűjtenek a táncosok

Sopron - Játékokat, ruhákat, élelmiszerkonzerveket és pénzt gyűjt a Vöröskereszt javára a Dirty… Tovább olvasom