Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 32°C Még több cikk.

Lelki félelmek oldására

Önkéntes ápolószolgálatot szervezett a soproni Erzsébet-kórház a Magyar Máltai Szeretetszolgálat soproni csoportjával együttműködve. Tizennégyen vállalták, hogy a soproni Erzsébet-kórházban rendszeresen segítik az ápolónők munkáját.
Az ápolószolgálat tagjai magányos betegeket látogatnak, beszélgetnek velük, szükség esetén megfésülik, megmosdatják a rászorulókat, megigazítják a fekvőhelyet alattuk, osztoznak örömükben-bánatukban. A feladatok ellátása előtt harmincórás tanfolyamon vesznek részt, ahol a házi betegápolás fortélyait, a elsősegélynyújtást szakemberektől tanulhatják meg. Olyan lélektani helyzetekkel is megismerkednek, mint a haldoklóval való törődés.
Az elsajátított tudást a gyakorlatban hasznosítják, alapelveiknek megfelelően önként és térítésmentesen.
Tamás Józsefné azt is elmondta, hogy karitatív tevékenységüket folyamatosan bővítik. Az idén negyven rászoruló gyermeket ebédeltetnek ingyen az egyik soproni étteremben. Fogyatékos állami gondozott gyermekekkel foglalkoznak rendszeresen, baba-mama klubot működtetnek nagy sikerrel. Rövid idő alatt népszerűvé vált gyógyászati segédeszközt kölcsönző akciójuk, amely sok, nehéz anyagi körülmények között élő beteg számára teszi lehetővé a teljesebb életet.
Szerteágazó ténykedésüket nehéz is volna a teljesség igényével felsorolni. Ami mégis kiemelkedik az idei programokból, az a nyári drámapedagógiai tábor. Ennek különlegessége, hogy nemcsak a gyerekek, de az egész család részt vehet benne. A táborozás helyszínéül a Somogyi-dombságban húzódó Patca települést választották. A foglalkozásokat családpedagógusok irányítják majd, és azok fő célja a lelki feszültségek, félelmek oldásának megtanulása a családi környezeten belül.
Végül, ami a szolgálat minden tagjának szinte legnagyobb ünnepét jelenti, június 24-én, Keresztelő Szent János napján a hagyományos máltai misét Sopronban tartják meg, amelyre meghívták a Máltai Lovagrend összes magyarországi tagját is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sírhelyet és alapfalakat találtak

Régészeti feltáró munka kezdődött el néhány nappal ezelőtt Fertőszéplakon, a katolikus templomnál.… Tovább olvasom