Kisalföld logö

2017. 08. 20. vasárnap - István 17°C | 23°C Még több cikk.

Lélekben is megerősítették dolgozóikat

Több mint 135 millió forint uniós forrást nyert el a Soproni Gyógyközpont dolgozói oktatására. A képzések mellett stresszkezelő tréningen is részt vehettek a szakemberek.

– Minden munkahelyen vannak feszültségek, de az egészségügyben, ahol naponta kell szembenézni a betegséggel, a halállal, a fájdalommal, különösen. Ráadásul itt a szakembereknek a beteg lelkével is foglalkozniuk kell, hiszen a test csak így gyógyítható.

Dolgozóink lelkesen jöttek vissza azokról a továbbképzésekről és tréningekről, amik segítik őket ebben a nehéz munkában. Hasznos technikákat tanultak, újra motiváltak és tudatosabbak lettek – mondta el a soproni kórházban dr. Bártfai Zoltán professzor, az intézmény tudományos igazgatóhelyettese a tegnapi sajtótájékoztatón, amelyen sikeres pályázataikat ismertették.

Összesen 153 dolgozó vett részt a képzésen, közülük 144-en stresszkezelési és kiégést megelőző tanfolyamon voltak, egy dolgozó műtős szakasszisztenssé, egy műtőssegéddé, heten OKJ-s ápolókká váltak.

Egy újabb pályázaton csaknem 125 millió forint uniós támogatást nyert el a kórház, szintén dolgozói képzésére. Ebben a programban 195 munkatársuk vesz részt.

Mint a tájékoztatón elhangzott, ezek a képzések az ellátás hatékonyságát és minőségét növelik, ami azért is fontos, mert a betegek és hozzátartozóik a kórházi dolgozók viselkedése alapján mondanak véleményt az intézményről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vihar: félmilliós kár keletkezett

A hirtelen keletkezett túlfeszültség félmillió forintos kárt okozott Schlosserné Markó Mariannék elektromos berendezéseiben. Tovább olvasom