Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Lejárt sör az első héten

Ötvenhat doboz lejárt minőségmegőrzési idejű sört vontak ki a forgalomból Sopronban és környékén a szigorú élelmiszer-biztonsági ellenőrzések első hetében.
Ötvenhat doboz lejárt minőségmegőrzési idejű sört vontak ki a forgalomból Sopronban és környékén a szigorú élelmiszer-biztonsági ellenőrzések első hetében – tájékoztatott dr. Kertész Zoltán, Sopron és vonzáskörzete főállatorvosa.

Elkészült a húsvéti ünnepek előtti szigorú élelmiszerlánc-biztonsági razziasorozat első hetének soproni összegzése. Dr. Kertész Zoltán, Sopron és vonzáskörzetének főállatorvosa a Kisalföldnek elmondta: eddig tíz élelmiszer-előállító, illetve kereskedelmi egység árukészletét, raktározási és címkézési gyakorlatát, érvényességét, nem kevésbé a higiéniai állapotokat ellenőrizték.

A megyei mezőgazdasági szakigazgatási hivatal élelmiszerlánc-biztonsági és állat-egészségügyi igazgatóságának soproni szakemberei összesen 622 hazai és 56 – az EU-ban készített – áruféleség minőségét, lejárati idejét vizsgálták meg. Ebből kifogásolható volt 13 hazai – köztük 9 szeszipari – termék, 56 doboz sört pedig minőségmegőrzési idő lejárta miatt kellett kivonni a forgalomból. Négy esetben szabtak ki helyszíni bírságot, átlagban húszezer forintot, míg egy üzletre – ahol tengeri kagylókat kínáltak – jelölési hiányosság miatt 80 ezer forintos minőségvédelmi bírságot ró majd ki a megyei központ. Szúrópróbaszerűen élelmiszermintákat is vettek az ellenőrök, az eredmények a jövő héten várhatók.

G. M.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itthon hajthatják be a külföldi bírságot

„Határtalan" bírságokra számíthatnak mától azok a magyar állampolgárok, akiket történetesen Ausztriában, vagy más uniós tagállamban szabálysértés miatt legalább 70 euróra vagy a fölötti összegre büntetnek. Ausztriából származó információink szerint az erről szóló határozatot és csekket magyar nyelvű felszólításban küldik majd ki a magyarországi lakcímekre. Tovább olvasom