Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Lejárt a szerződés, költözni kell

Fertőszéplak - Az iskolamentő akcióban épült házak egyikéből kellett távoznia egy családnak. Lejárt az önkormányzattal kötött szerződés.

A négygyermekes M. Sándornéék az iskolamentési akció során költöztek Füzesgyarmatról Fertőszéplakra, az Arany János utcában épült sorházak egyikébe. Most azonban költözniük kell, lejárt az önkormányzattal kötött szerződés.

– Azért jöttünk ide, mert ahol laktunk, nem találtunk munkát. Nekem szerencsém volt, sikerült beilleszkednem, állást is kaptam az iskolában – mesélte M. Sándorné. – Négy gyerekünk közül az egyik már egyetemista, ketten középiskolások, akik Sopronban kollégisták, a legkisebb még a fertőszéplaki iskolába jár. Mivel a házat nem tudjuk megvenni, az önkormányzat humánusan járt el esetünkben: valamivel kisebb lakást ajánlottak fel nekünk, ahol a havi bérleti díj csak 28 ezer forint.

– A családokkal külön-külön kötöttünk-kötünk szerződést, meddig lakhatnak térítésmentesen a házban – vette át a szót Bozsvári István polgármester. – Ha a szerződés lejár, kedvezményes áron megvásárolhatják az ingatlant vagy piaci alapon tovább bérelhetik azt, négyzetméterenkénti 700 forintos áron. Az iskolamentési akcióban épített házak 74–108 négyzetméteresek. Esetünkben a költözést az önkormányzat finanszírozta, a kiköltözöttek helyére egy négygyermekes soproni családot fogadott be a falu, ugyancsak az iskolamentési akció folytatásaként. Ezzel sikeresen be is fejeződött az idei intézményfennmaradási kezdeményezésünk.

A háromgyermekes Szabó Tibornéék Záhonyból érkeztek három éve. – Mi megvásároltuk a házat, a két év letelte után már intéztük is a banki ügyeket – mondja. – A 87 négyzetméteres házat 15 millióért vehettük meg. Jelenleg még gyesen vagyok, ám körbejártam a környék nagyvállalatait, lesz-e munkám. Vasúttisztit végeztem, legszívesebben a GYSEV-nél helyezkednék el.


A kiköltözöttek helyére egy négygyermekes soproni családot fogadott be a falu, ugyancsak az iskolamentési akció folytatásaként.

 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közgyűlés: Ingyenes marad a mélygarázs

Egyebek mellett döntöttek arról is, hogy egyelőre ingyenes marad Sopronban a mélygarázsban a parkolás. Tovább olvasom