Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Lehetetlen felszámolni az illegális szemétlerakatot Sopronban?

Az illegálisan lerakott szemetet elszállították, de néhány óra múltán már megjelentek az első zsákok.

Pénteken reggel a Sopron Holding munkatársai elszállították a szemetet. S alig telt el néhány óra, valaki már ismét zsákot vitt ki ugyanoda. Újra kezdődik minden előről?

Korábban íruk:

Soproni olvasónk kereste meg szerkesztőségünket a Felsőbüki Nagy Pál utca Pap Károly utca sarkán lévő szemétheggyel kapcsolatban.

Leírta: a hulladék napról napra gyűlik, és hiába jelezte a problémát a hivataloknak, de válaszra sem méltatták.

Mint fogalmazott, a kutyafuttató közelében először valaki lerakott a fenyőfa tövébe néhány zsák hulladékot. S szépen lassan mások is ezt tették. A zsákokban egyébként többnyire zöld hulladék van.

Hetek óta hízik egy hulladékhalom Sopronban. Fotó: olvasó-tudósító
Hetek óta hízik egy hulladékhalom Sopronban. Fotó: olvasó-tudósító


"Pap Károly utcai lakosként, illetve kutyatulajdonosként többször volt szerencsém az emberekkel beszélni, akik a hulladékot ott lerakták. Szinte kivétel nélkül mindegyik azt mondja, hogy a harkai úti lerakóba a nyitvatartási időben nem érnek ki. Így inkább ide hozzák, mert látták a kupacot, a város meg úgyis elviszi.

Nos, mivel a halom már eléggé felhízott, valamint - szerintem a város közepe nem szeméttelep - kérem intézkedjenek a szemét elszállításáról, valamint egy nem hulladéklerakó tábla kihelyezéséről" - olvasható a levélben.

Portálunk az ügyben megkereste a soproni önkormányzatot, ahol megtudtuk, már intézkedtek a hulladék elszállításáról. S egyúttal felhívták a figyelmet, hogy mindennek a költségét közpénzből, végső soron a soproniak adóforintjaiból fizetik ki, ugyanis illegális lerakatról van szó.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évekig rejtegette gyerekét a csalás miatt körözött soproni férfi

Számos bűncselekmény elkövetésével vádolják azt a soproni férfit, akit a napokban fogtak el a Békés… Tovább olvasom