Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Legyőzték a sárkányt Sopronban

Megrohamozták a gyerekek a Liszt-központot! Önfeledt nevetésektől, sikításoktól volt hangos a ház vasárnap, a Magyar Mese Napján.
Körülbelül 600 gyerek és szülő ismerkedett meg a magyar népmesék világával.

Tajték a vízsárkány volt az egyik főszervezője az idei rendezvénynek. 2012 ugyanis a sárkány éve, éppen ezért a Tündérfesztiválról már jól ismert sárkányok most ismét nagy feladatot kaptak. Göncöl, a csillagsárkány például a királylányt őrizte, őt kellett legyőzni a bátor harcosoknak. Tajték gyomrában meséket hallgathattak a gyerekek, a fészekből kieső kissárkányokat pedig vissza kellett juttatni a mamájukhoz.

A sárkányok mellett talán a vasorrú bába volt a legfélelmetesebb résztvevője a tegnap délutáni rendezvénynek. Volt olyan kislány, aki még az aranyalmát is elejtette, úgy megijedt az ébredező banyától.
Természetesen nem maradtak táncbemutató, valamint bábszínházi előadás nélkül a résztvevők, de számtalan mesét, megénekelt történetet is hallhatott tegnap a közönség. Hiszen a Magyar Mese Napjának pont az a célja, hogy felhívja a figyelmet a népmesékre. Bemutassa, megszerettesse őket a gyerekekkel és a szüleikkel.

Legyőzték a sárkányt Sopronban


Talán kevesen tudják, hogy több ezer népmesetípust vonultat fel a magyar kulturális örökség, tehát rendkívül gazdag a magyar népmese kincs. A pedagógusok, pszichológusok egyöntetű véleménye pedig az, hogy ezt a tudást, ezt a kincset tovább kell adni. Azért is, mert a népmesék életreceptet adnak a gyerekeknek, bemutatják nemzeti értékeinket, hagyományainkat. Nem véletlen, hogy a meseterápiával manapság hatalmas sikereket érnek el a szakemberek.

Úgy érezzük, hogy a Magyar Mese napján sikerült tovább adnunk ennek a kincsnek egy részét. Reméljük, hogy mindenki örömét lelte benne, és aki teheti, legközelebb is eljön. A Magyar Mese napjának biztosan lesz folytatása.

A Liszt-központban legközelebb október 12-14-én a VI. Vasútmodell kiállításon számítunk a legkisebbekre, de október 26-án lesz Halász Judit koncert is, október 28-án, a jubileumi „Nyitott Ház" rendezvényen pedig külön gyerek szeglettel készülünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Winkler-tábla a legkiválóbb épületre

Idén az Alsólövér utca 20. szám alatti családi ház érdemelte ki az elismerést. Tovább olvasom