Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Légrádi Imre életműdíjat kapott

Sopron - Öt vidéki és három budapesti pedagógus nyerte el ebben az évben a Rátz Tanár Úr Életműdíjat. Köztük volt a soproni fizikatanár, Légrádi Imre is.
Légrádi Imre 1956 nyarán kapott középiskolai tanári oklevelet, annak arany változatát 2006-ban vehette át. Csornán kezdett tanítani, majd a soproni Kellner Sándor Általános Iskolába került, ahonnan 1960-ban helyezték át a Széchenyi István Gimnáziumba, ahol 47 éven át kimagasló szinten oktatta a fizikát és a matematikát. Nyugállományba vonulását követően sem hagyta ott a katedrát, jelenleg is tanít a Széchenyi-gimnáziumban. Mert – mint ahogy fogalmaz – az oktatásba nem lehet belefáradni.

Sok kísérleti eszközt tervezett és kivitelezett az egyszerűbbtől a legmodernebbig. Például a Planck-féle állandó meghatározására maga állított elő integrált áramkörös erősítőt. Nagy szerepe van soproni szervezésű országos és nemzetközi fizikaversenyek – Mikola, Vermes, Fényes – elindításában, szervezésében.

Légrádi Imre nemcsak nagyszerű kísérleti fizikus, hanem kiváló elméleti szakember is. Ezt igazolja közel 40 cikke, valamint több tankönyv és feladatgyűjtemény megírásában is részt vett.

Légrádi Imrének nagy szerepe volt soproni szervezésű országos és nemzetközi fizikaversenyek elindításában.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szentgotthárdi igényeket is figyelembe veszi a GYSEV

Sopron - „Elsősorban a szombathelyi vonalon szoktam utazni. Váratlanul ért, hogy a korábban… Tovább olvasom