Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Légifotók a totálkáros repülőről: közúton szállítják el

Három hónapja hajtott végre kényszerleszállást egy mezőgazdasági repülőgép Fertőszentmiklósnál. Közúton szállítják el a totálkáros gépet.

Olvasó-tudósítónk hívta fel a figyelmet arra, hogy még mindig nem szállították el azt a repülőgépet, ami idén június közepén alig néhány méter magasságról hajtott végre kényszerleszállást Fertőszentmiklóson.

A mezőgazdasági permetező repülőgép  balesetében senki sem sérült meg. Az Antonov 2-es típusú gép továbbra is a helyi repülőtér közelében várja sorsának jobbra fordulását.

Idő közben a gép környékén a búzát már learatták, s hamarosan elkezdődnek az őszi munkák. Már csak ezért is sürgető lenne a gép elszállítása.

A levél írója attól is tart, hogy előbb-utóbb ellopják az egyes alkatrészeket.

 A szerencsétlenül járt repülőgép a megművelt föld közepén, ahogy pénteken a magasból látszott. Fotók: Tóth Róbert
A szerencsétlenül járt repülőgép a megművelt föld közepén, ahogy pénteken a magasból látszott. Fotók: Tóth Róbert


– Az baleset körülményeinek tisztázására a légügyi hatóság vizsgálatot indított – nyilatkozta a Kisalföld megkeresésére Gergely Gábor, az üzemeltető Gergely Air ügyvezető igazgatója. – Emiatt is kellett várni az elvitellel. Előreláthatólag a jövő héten közúton fogjuk elszálltani a totálkáros gépet.Szept. 06.

Olvasó-tudósítónk hívta fel a figyelmet arra, hogy a repülőgépet még mindig nem szállították el. Az Antonov 2-es típusú gép továbbra is a helyi repülőtér közelében várja sorsának jobbra fordulását.

A levél írója attól is tart, hogy ha a sokáig marad ez az állapot, akkor félő, hogy előbb-utóbb ellopják az egyes alkatrészeket.

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító


Korábban

Alig néhány méter magasságról hajtott végre kényszerleszállást egy mezőgazdasági permetező repülőgép Fertőszentmiklóson még június közepén.

Egy An-2-es mezőgazdasági permetező repülőgép szállt fel szerdán este hat óra után nem sokkal a fertőszentmiklósi repülőtérről.

A gép egy-két méterrel emelkedett el a földtől, amikor úgy tudjuk, hogy a pilóta műszaki hibát észlelt; folyamatosan csökkent a motor ereje. Mivel akkor még alacsonyan volt, visszafordulni nem tudott a repülőtérre, azonban a kifutópálya is véget ért.

Kényszerleszállás a fertőszentmiklósi reptéren

Ekkor a pilóta úgy döntött, hogy a szomszédos gabonatáblán hajt végre kényszerleszállást. Ennek a vége az lett, hogy a dupla szárnyú gép orra a földbe csapódott, és kisebb tűz is keletkezett.

A pilóta szerencsére épségben, sértetlenül szállt ki a fülkéből, a tüzet pedig percek alatt eloltották.

A Soproni Rendőrkapitányság szakértők bevonásával eljárást indított az ügyben. A helyszíni szemlén részt vettek a légügyi hatóság képviselői is.
 
A további lépésekről, így arról, hogy a javítás után mikor és milyen körülmények között szállhat fel ismét a gép a vizsgálat lezárulta után döntenek. 

 
Korábban:

Egy mezőgazdasági permetező repülőgép hajtott végre kényszerleszállást szerda késő délután, információink szerint motorhiba miatt.

Személyi sérülés nem történt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koszorúzás a második ágfalvi csata évfordulóján

1921. szeptember 7-én az osztrák megszálló erők terve az volt, hogy csatlakozásra bírják Sopront. Tovább olvasom