Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Lefejelte a bírót a lövői focipályán

A labdarúgónak nem tetszett a játékvezető egyik ítélete a Lövő-Egyházasfalu meccsen, orron fejelte a bírót.
Leköpte, majd lefejelte az őt kiállító játékvezetőt egy egyházasfalui játékos a hétvégi fordulóban Lövőn. A rendőrség eljárást indított, a szövetség három évre eltiltotta a magáról megfeledkezett labdarúgót. Ábrahám Tibor játékvezetőt nem először fejelték le.

A Soproni Rendőrkapitányság garázdaság gyanúja miatt eljárást indított egy egyházasfalui labdarúgó ellen, aki a hétvégi bajnokin leköpte, majd lefejelte a mérkőzés játékvezetőjét.

Az eset vasárnap történt Lövőn, ahol a megyei II. osztályú bajnokságban Egyházasfalun vendégszerepelt.

„Nem volt benne ez az atrocitás a meccsben, magabiztosan vezettünk három góllal, amikor a hetvennyolcadik percben piros lapot kapott a vendégek egyik játékosa – kezdte Galavics Péter, a hazaiak elnöke. – A futballista ezután leköpte, majd lefejelte a bírót. Ahogy mi, az ellenfelet képviselő Szabó András sem értette, miért viselkedett így a játékosuk. A sportvezető az eset után szinte azonnal elnézést kért az egész egyházasfalui csapat nevében. Szerinte is elfogadhatatlan, ami a pályán történt. A játékvezető kérésére ezután kihívtuk a rendőrséget, a meccs után intézkedtek is."

A mérkőzés ugyanis nem szakadt félbe, s erről már maga a sértett játékvezető mesélt:

„A tettlegesség önmagában nem feltétel, csak abban az esetben kell félbeszakítani egy mérkőzést, ha nem lehet biztonságos körülmények között azt befejezni. Bár fájt az orrom, ebben az esetben erről nem volt szó, így folytatódhatott a találkozó" – mondta Ábrahám Tibor.

Érdekesség, hogy a rutinos, korábban az élvonalban asszisztensként és a másodosztályban játékvezetőként közreműködő bíróval nem először fordult elő hasonló eset.

Szinte napra pontosan hat évvel ezelőtt a soproni városi kispályás bajnokságban fejelte le úgy az egyik játékos, hogy szilánkosra tört az orra. A focistának a törvény előtt is felelnie kellett a tettéért, a súlyos testi sértésért a bíróság két év próbára bocsátotta.

„Szerencsére ezúttal nem lett annyira súlyos a sérülés, de ez a fejelés sem marad következmények nélkül. Mivel a rendőrség intézkedett, automatikusan eljárás indul a játékos ellen, s meggondolom, hogy az ügyet polgári peres útra tereljem-e."

Az MLSZ megyei igazgatóságának fegyelmi bizottsága már döntött, a határozat szerint az Egyházasfalu futballistáját 2017. december 31-ig, vagyis több mint három évre tiltották el a labdarúgástól.

Korábban

A Soproni Rendőrkapitányság garázdaság elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást a vasárnapi, lövői sportpályán történt verekedés ügyében.

A rendelkezésre álló adatok alapján a Lövő-Egyházasfalu megyei labdarúgó mérkőzésen a vendégcsapat egyik játékosa bántalmazta a játékvezetőt.

A labdarúgó a játéktéren véleményezte a bíró egyik döntését, majd lefejelte a sértett orrát.

A Soproni Rendőrkapitányság szakértő bevonásával vizsgálja az eset körülményeit - közölte a rendőrség szerdán.

  

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képviselőjelöltek közül sorsoltak - Spaller Erika fellebbezett Harkán

A döntés most a Területi Választási Bizottság előtt van. A jogorvoslat utolsó állomása a bíróság. Tovább olvasom