Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

''Lefagyott'' számítógépkurzusok

Sopronban egy győri cég ingyenes számítógép-kezelői tanfolyamot szervezett, de az oktatás leállt.
Sopronban egy győri cég ingyenes számítógép-kezelői tanfolyamot szervezett, csak a vizsgadíjakat kellett befizetni, ötször 4200 forintot. Az oktatás azonban leállt, azóta az ügyvezetőt nehéz elérni. A győri cég ígéri, minden rendben lesz.

– Lakásom postaládájában találtam azt a szórólapot, amely ingyenes, középszintű számítógép-kezelői tanfolyamot hirdetett – kezdte történetét H. J. (25) soproni fiatalember. – Vonzónak tűnt a lehetőség, hiszen a győri vállalkozás – szórólapjuk szerint – a foglalkoztatási minisztérium által nyilvántartásba vett felnőttképző intézmény. Jelentkeztem hát náluk telefonon – úgy tudom, több mint száz társammal együtt. Tavasszal meg is kezdődtek az órák a Handler-iskolában. Időközben négy vizsgán már túljutottunk, előre befizetve a 4200-4200 forintokat, sőt, az utolsó díjat is bekérték tőlünk, viszont a végső vizsgára már nem került sor: szeptember második felében leállt az oktatás. Így kérdésessé vált, hogy valaha is megkapjuk a középszintű számítógép-kezelői ismeretekről szóló bizonyítványt. Azóta nem tudjuk elérni a tanfolyam főszervezőjét. A tudakozónál sincs bejelentve ilyen nevű győri cég, így a kör bezárult: a szervező köddé vált. Ezért több társammal együtt a rendőrségen feljelentést tettünk ellene.

– Valóban kaptunk bejelentéseket az üggyel kapcsolatban – mondta érdeklődésünkre Lőrincz Zoltán őrnagy, a nyomozati alosztály vezetője. Ahhoz azonban, hogy elrendeljük a nyomozást, további adatok beszerzésére van szükség.

– Szeretném hangsúlyozni, hogy semmi közünk a tanfolyam szervezéséhez, mi csak a termeket adtuk bérbe – közölte az üggyel kapcsolatban Králik Tibor, a Handler-iskola igazgatója. – Mielőtt megállapodást kötöttünk volna a győri céggel, előtte informálódtunk. Úgy tűnt, bejáratott vállalkozásról van szó, egy győri iskolai telephellyel. Az első hónap után járó bérleti díjat ki is fizették nekünk, ám a többit a mai napig nem rendezték.

„ Több mint egymillió forintra rúgott már a hátralék, amikor mondtuk nekik: vagy kifizetik az adósságot, vagy felbontjuk a megállapodást."
– A győri vállalkozó azt ígérte, törleszteni fogja a bérleti díjat, csak hadd folytatódjék a tanfolyam – tette hozzá az iskolaigazgató. – Pénz persze nem érkezett hozzánk, emiatt tértivevényes leveleket küldtünk neki fizetési felszólításokkal, míg az utolsó ilyen levél visszakerült hozzánk, felbontatlanul. Emiatt szeptember végén leállítottuk a tanfolyamot, az ügyet pedig jogi útra tereljük.

– Ketten vittük az egész tanfolyamot, de ami a munkabért illeti, nekünk is tartozik még a vállalkozó összesen mintegy százezer forinttal – tudtuk meg az egyik számítástechnikai tanártól. – Egyelőre várakozó állásponton vagyunk.

A győri cég igazgatója elmondta: az önerőből indított soproni tanfolyam valamennyi résztvevőjét levélben értesítik arról, hogy rendezik ügyüket. Megkapják az elvégzett modulok után járó bizonyítványt, s visszafizetik az utolsó díjakat azok részére, akiknek már nem volt lehetséges az ötödik vizsga letétele. Arra a kérdésre, az adósságokat mikor törlesztik, az ügyvezető kijelentette: a Handler-iskola ügyvédjével már fölvették a kapcsolatot, hogy megtárgyalják a részleteket, míg a tanárok elmaradt bérét egy hónapon belül kifizetik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Híd állott, most kőhalom

A Sopron–Szombathely közötti vasútvonal Nagycenkhez közeli szakaszán 1865 óta állt az a boltozott vasúti híd, amelyet olasz építőmunkások emeltek faragott terméskőből. Ma már azonban csak a hűlt helyét találjuk. Mint ismert, a vasúti pályaív-korrekcióra azért volt szükség, mert a vasútvonalnak ez a szakasza akadályozta volna a tervezett M9-es autópálya megépítését. Tovább olvasom