Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 13°C Még több cikk.

Leesett az első hó - több a lúzer az utakon?

A hétvégi hóeltakarítással és jégtelenítéssel kapcsolatban itt-ott voltak fenntartásaink, de a közlekedéssel még inkább. A véleményére vagyunk kíváncsiak: ilyenkor több a "mazsola"? Lúzersofőr-index...


Vártuk már a havat, mert mindennél jobban szeretünk szánkózni és hóembert építeni - merengtünk a volán mögött, míg kesztyűben dudálva adtuk értésére egy kalapos úrnak, hogy jobban tenné, ha nem tolatna belénk a körforgalomban.

Szombat óta nyomaszt bennünket a kérdés: miért fordulhat elő, hogy az első hó idején húszméteres autósor alakul ki abban a kereszteződésben is, ahol még soha nem kellett várakoznunk? Miért kell a letisztított úton is tizenöttel, jobbra-balra kormányt rángatva közlekedni?

Ezt most miért kellett?
Ezt most miért kellett?

Ilyenkor előtör belőlünk a "látens mazsola"? Az utakon a hó mennyiségével egyenes arányban emelkedik a vasárnapi sofőrök száma? És ön? Elakadt a hóban? Van sztorija a téli közlekedésről? Mitől kap a szívéhez: a teszetoszaságtól, vagy az ingerült dudálástól? Írja meg!

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. blablabla... 2008. november 27. 19:40
  „tati
  Te hozzá szólásaidra se legyél büszke! Szánalmas és kicsit idióta is!”
 • 35. joco 2008. november 27. 06:17
  „Imcsi 2008.11.26. 10:34 : igazad van, van kinek "kötelezö" mennie, van aki választhat, de azok a VÉTKESEK kik- minden évben kijelentik, hogy felkészültek, majd az elsö ho lehullása után munkájuk/tevékenységük hiánya ill. hibája miatt OLYANÁ VÁLTAK UTJAINK.”
 • 34. Imcsi 2008. november 26. 10:34
  „Vannak, akiknek nincs választás, menni kell: buszvezető, mentős, tűzoltó, rendőr stb. Van, aki választhatja azt, hogy nem indul el, vagy visszafordul. Ennek oka lehet az is, hogy nem szeretné, ha egy lúzer vagy kamikaze nekimenne a féltve őrzött autójának, veszélyeztetve ezzel a bent ülőket is!”
 • 33. Judytka 2008. november 25. 20:23
  „Szerintem mindenki a saját felelősségére közlekedik,fordul vissza,vagy úgy dönt:tovább megy!
  Ha visszafordul,esélyt ad rá,hogy épségben hazaér.Azért mert valaki nem hazardírozik,még nem biztos,hogy gyáva,vagy nem tud vezetni,egyszerűen csak lehet,hogy helyesen dönt...
  Én is csúsztam már meg,pedig mindig van téli gumim,és akkor is lassan mentem,de szerettem volna hazaérni,és ónos eső esett...Szerencsére megúsztam,ha akkor otthonrtól kellett volna indulnom,biztos,hogy úgy döntöttem volna,hogy maradok a seggemen!(ilyen is volt már egyszer..)”
 • 32. tati 2008. november 25. 17:53
  „üdv.patriot hozzászólását nem méltatom szóra sem....ő magát minősíti a stílusával,de ilyenek is vannak.
  1olvasó-megfogalmazta a lényeget pontosan.
  emberek! ez a fórum nem arról szól,hogy egymást fikázzuk,hanem rávilágítsunk az esetleges okokra .
  néhányan az IGENOKOSAK miért nem a tényleges felelősöket,pl a közútkezelőt,stb hordják le a béka segge alá,aki csak nyáron van felkészülve a hóra?
  egyébként nálam is van 3 gyerek,értük érdemes visszafordulni.
  kellemes estét!”
 • 31. joco 2008. november 25. 15:14
  „patriot 2008.11.25. 14:00 hát mond meg öszintén kicsiny patriot ki is bántott Téged?De láttom Te tuti vagy , mert Neked sem soszoro sem Hóeke nem kell, tehát Te nem"luzer" soför vagy, hanem egy otthon ülö"és ráadásul gerinctelen vagy mint a bélféreg" -tudod kedves ezek a Te irásjeleid.-Talán a köpködésed mellett/mögött a "Gab2000 2008.11.24. 21:07" -as irását kéne ÉRTELMEZNED.(bocsi Gab2000. ,hogy ujbol Rád hivatkozok, de Nálad jobban-szerintem- nem fogalmazta meg senki a cikkhez illöen a VÉLEMÉNYÉT.)”
 • 30. 1olvasó 2008. november 25. 14:19
  „Nem is értem miért kell fikázni, bántani azt, aki a tükör jeges úton inkább visszafordul és épségben haza megy. Igen én is visszafordulnék, mert féltem a gyerekemet aki szinte mindig velem van az autóban. Nem hinném hogy ezért gyáva lennék.”
 • 29. patriot 2008. november 25. 14:00
  „..ja és ezért kár volt bejelentkezned más néven!
  Most már tudjuk vezetni se tudsz,és ráadásul gerinctelen vagy mint a bélféreg!”
 • 28. patriot 2008. november 25. 13:42
  „tati!
  üdv.neked is tahó!
  A lényeget leírta omarhulm (25!) nem mindenki teheti meg,hogy 5-10km ről vissza forduljon és még büszke is legyen "autó vezetői" múltjára. A lúzerek meg imádkozzanak továbbra is sószóróért és hóekéért!
  "30 éves jogsi,komoly autó, stb" aztán esik 2cm hó és az anyuk p.csájánál messzebb nem mernek elindulni!”
 • 27. omarhulm 2008. november 25. 13:33
  „Kedves tati!
  Ezt most mért nekem címzed? "Aki óvatos,hangcuccal,vagy anélkül,az nem feltétlen mazsola,kedves buszsofőr barátunk." Nem is állítottam ilyet...

  "Szintén szombaton a 82-esen a buszjárat vezetője ezerrel veretett tele utasokkal..." - Ez így nem túl konkrét. Neked mennyi az ezer?
  Egy rutinos sofőrnek, nem kell ahoz kiszállni, hogy megállapítsa mennyire csúszik az út. Elég ha látod, hogyan csillog, tükröződnek a fények, stb...”
 • 26. tati 2008. november 25. 11:34
  „üdv.patriot,te tényleg ilyen hülye vagy,vagy más is beteg volt a családodban?Sosem értettem,hogy a japánok és az arabok hogy vehetnek rá embereket kamikáze akciókra?talán pont olyan manusokat találnak meg,mint te....
  más:sajnos szombaton nekem is volt részem a 82-es út jegesedédét megtapasztalni.sok társammal vissza kellett fordulnunk,mert sík jég volt az egész útszakasz.volt aki megfordult,és lépésben baktatott győrbe vissza.Nekem téli gumijaim vannak fenn,és mielőtt fikázni mersz leírom,30 éve vezetek balesetmentesen egészen a tegnapi esetig,amikor egy hozzád hasonló bátor kicsihuszár elém vágott be,és lekaszálta a kocsim elejét!
  Sajnos a cikkel kapcsolatban azt kell megállapítani,hogy nem készült fel a közútkezelő a feladatra,és az úton egyetlen egy sószóróval nem találkoztam szombaton.
  Aki óvatos,hangcuccal,vagy anélkül,az nem feltétlen mazsola,kedves buszsofőr barátunk.
  Szintén szombaton a 82-esen a buszjárat vezetője ezerrel veretett tele utasokkal,a sofőr talán reggel száraz úton ült be a volán mögé,és nem vette a fáradtságot,hogy kiszállva megnézze,mennyire csúszik az út,hát gyalog is elesett az ember rajta.Nem a haladás a gond,mert azt csúszva is lehet,hanem a megállás.
  Talán én azért nem utazok busszal,hogy más ne játsszon az életemmel.
  Te pedig patriot ne pöcsözzél itt,mert a legtöbben nem vagyunk a véleményedre kíváncsiak kisfiam!
  Azért pöcsözöl itt,mert a tied akkora,mint a pekingi palotakutyáé,és csak itt b.szogathatod vele az embereket?
  Írj bármit! Egy szóra-válaszra sem vagy méltó!”
 • 25. omarhulm 2008. november 25. 10:16
  „Én buszvezető vagyok, és nem tehetem meg, hogy csak úgy vissza fordulok. Ja, és nem komoly hangcuccok vannak a komoly (blokkolásgátlós) kocsimban, hanem 60-70 emberélet a kezemben, a blokkolásgátló nélküli 20 éves buszomban. Ja és nem 40000-et bukok, hanem 4000-et "nyerek". Mi lesz itt pár emberrel, ha majd komolyabb hó esik? Becsődöl a komoly cégük? ...”
 • 24. roliboy 2008. november 25. 09:41
  „tavaly én is fikáztam a hóban szerencsétlenkedő hülyéket... leesik a hó és max 20-al mennek.... viszont idén kicsit megcsúsztam a téli gumi cseréjével.... és szombaton volt szerencsém kipróbálni mit bírnak a nyári papucsok.... hát nem sokat.... azzal kész életveszély volt közlekedni.... szóval a hóban szerencsétlenkedők többsége feltehetőleg nyárigumis..... én kötelezővé tenném a téligumit.... kész!! egyébként én személy szerint imádom a havat... a hóban vezetést... iylenkor minden kanyar kilincsel előre.... :)”
 • 23. Paragulis 2008. november 25. 08:49
  „Bocsi.indulhassanak=helyesen:indulhasson”
 • 22. Paragulis 2008. november 25. 08:46
  „Mindent félretéve,ha valaki sokat vezet mint egy buszvezető akkor nem lehet rá azt mondani,hogy lúzer.
  Sopronban szombaton és vasárnap az utak miatt a buszok is araszoltak.A holding legalább a buszvonalak felszórásával kezdhetné a napot,hogy a tömegközlekedés műszakkezdésre használható utakon indulhassanak.
  Felkészülés a TV-ben mindig kiváló,csak a kivitelezés ér egy nagy 0-át.”
 • 21. joco 2008. november 25. 06:12
  „Gab2000 2008.11.24. 21:07 .Minden soroddal(betüddel) egyettéretek. Nem "pöcsölni" kell, hanem akinek a feladata az utak karbantartása az azt tegye is meg,m e csak nyilatkozzon rola, aki pedig vezet az TANULJON MEG télen is vezetni.”
 • 20. Imcsi 2008. november 25. 00:27
  „Nem a mazsolák és a vasárnapi sofőrök száma emelkedik, hanem az óvatosabban vezetőké! A kereszteződésben is azért alakul ki sor, mert havas úton nem gyorsul úgy az autó, mint szárazon és hosszabb a féktávolság is!”
 • 19. georgbob 2008. november 24. 23:53
  „Gondolom számla nélkül..”
 • 18. Gab2000 2008. november 24. 21:07
  „Na azon vitatkozzatok, hogy ki a pöcs vagy nem.
  kb 10 napja volt itt egy cikk hogy aztán mi milyen faszán felkészültünk a télre.

  Én Pestről jöttem szombaton Bábolnáig sütött a nap Onnan kezdődött a havazás és Győrig aztán igazán beütött
  max 30km/h val tudtam jönni (van téli gumi a kocsin) egyszerűen 30-40m-nél messzebbre látni sem lehetett.

  Kb kedd óta ugatta minden média hogy szombaton havazás lesz. Csak az illetékeseknek kellett volna ODA FIGYELNI .

  Mindenkinél mint a közútkezelőnél mint a Komszolnál ott vannak a hóügyeletbe beosztottak. Csak miért nem érnek be időbe Ja biztos ők is elakadtak . Röhej ha fizetik a hóügyeletet és van olyan előre jelzés hogy gáz lesz. Igenis rántsákl be őket a melóhelyre és ott töltsék ki az ügyeleti idejüket. És ne össze vissza flangáljanak a városban az ügyelet ideje alatt.
  Mert ha ezek az emberek bent lettek volna a hóesés után kb 10 perccel már az utakon lehettek volna ez ilyen egyszerű lenne. De hát ez az ország nem arról híres hogy a kockát vigyük és a gömböt gurgassuk hanem fordítva.

  Ausztriai példa pár éve elkapott egy nagy ónos eső kifelé menet meg kellett mindenkinek állnia az után olyan korcsolya pályává változott az egész pálya. Kb 6 perc elteltével jöttek a szórókocsik mindenki dekkolt a leállósávba szépen jött a két szórókocsi szépen egymás után és kb 5 percre rá már meg is roggyant a jégpáncél az úton és lehetett tovább menni.
  Ja ez hogy lehetett náluk csak úgy hogy az ügyeletes a gépe közelében volt és nem a f@sz tudja hol.

  Másik engem agyon büntetnek ha a házam elött nem takarítom el azonnal havat és a jeget. Ja arról ne is beszéljek, hogy ez közterület. És a másik oldalról mi van amikor nekik kéne takarítani a járdákat stb... akkor büntetés nuku. Ja csak ennyit a kis hazánkban uralkodó állapotokról.

  Jó az emberek fejébe is néha rendet kéne tenni, hogy mikor hol mennyivel milyen úton, de elvárható lenne az hogy az ember a pénzéért elvárhassa hogy le legyenek tisztítva az utak.”
 • 17. soproni 2008. november 24. 20:59
  „15.16. Örültök,ha nevetségessé tehetitek magatokat az értelmetlen ,ostoba egymást gyalázó vitátokkal?"
  Leesett az első hó - több a lúzer az utakon?" a téma ez volt és senkit nem érdekel a magán vitátok! Tipikus agressziv sofőrök!Képzelem mit műveltek az utakon!
  A cikkhez:szombaton délelőtt Sopronban sok volt a csúszkáló és araszoló autós,ami nem is csoda,hisz az utakat nem takarították,helyenként a hó alatt jeges volt az út.Viszont láttam egy ügyes sofőrt,aki megúszta a nyári gumis autózást egy kersztbefordulással.:)”
36 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Christkindlmarkt: Forralt bor és sült gesztenye Bécsben

Sopronban még egy ideig várni kell az adventi vásárra, de mi nem szeretünk nélkülözni, ezért… Tovább olvasom