Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

Leégett lövéri faház

Sopronban a Lövérekben leégett egy húsz négyzetméteres alapterületű hétvégi ház szombaton késő este.
A riasztás éjjel háromnegyed 11-kor futott be a soproni tűzoltósághoz: a Lövérekben, a Tölgyfa soron az egyik tetőcserepes épület lángra kapott. A húsz négyzetméteres alapterületű víkendházban – amelynek égett a verandarésze és a tetőzete – szerencsére nem voltak lakók. A lánglovagok még időben érkeztek, a berendezést, valamint az ott tárolt fűnyírót és más kerti eszközt megmentették a pusztulástól.

A házat pusztító lángokat több száz méteres távolságról is látni lehetett. A tűzoltóknak sikerült megakadályozniuk a tűz tovaterjedését: 23 óra 15 percre az utolsó lángnyelv is kialudt. Az egységek tűzvizsgálót kértek a helyszínre. Mivel felvetődött a szándékos gyújtogatás lehetősége, a rendőrség is kivonult a Tölgyfa sorra.
Információink szerint a kár az elsődleges becslések alapján elérheti a 2–3 millió forintot is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Wallner-villáról és a kistérségről is döntöttek

A Wallner-villa hasznosításáról is döntöttek a képviselők a csütörtöki közgyűlésen. Az értékesítést gazdasági szempontok indokolják, mivel – az előterjesztés szerint – az épület felújítására fordított 90 millió forint bérbeadással nem térülne meg. Döntés született a Soproni Közélet havilap kiadásáról is. Az időszaki kiadvány huszonötezer ingyenes példányban jut el a soproni olvasókhoz. Tovább olvasom