Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Leégett egy melléképület Fertődön

Egy családi ház melléképülete gyulladt ki szerdán a kora délutáni órákban Fertődön. A tűzet sikerült megfékezni.
Egy családi ház melléképülete gyulladt ki szerdán a kora délutáni órákban Fertődön. A lángok tovaerjedését sikerült megakadályozni, de így is többmilliós kár keletkezett az épületben.

Néhány percen múlott csak, hogy a fertődi Béke utcában nem égett porig az a családi ház, amelynek melléképületében egy vegyes tüzelésű kazán közvetlen közelében keletkezett tűz. Már a főépület tetőszerkezete is lángra kapott, amikor a kapuvári tűzoltók elsőként kiértek a helyszínre. Azután Sopronból, Csornáról is jött a segítség.


– Szegény fiatalasszony éppen hazaért, amikor benyitott az ajtón, akkor lobbant be minden egy szempillantás alatt – magyarázza V. Vilmosné. – Ezután már három helyről is hívtuk a tűzoltókat, mert láttuk a füstfelhőt a ház felett, mi is segítettünk a mentésben, de a lángok miatt alig tudtunk megmaradni. Most itt fekszik a ház lakója nálunk, N. Ferencné, aki rosszul lett, amikor meglátta a romokat.

– Több millió forint a kár, ami az épületekben és ingóságokban keletkezett – mondja Németh Szabolcs oltási parancsnok. – A melléképület, amelyben a kazánház, a fürdőszoba és a mosdó is volt, teljesen kiégett. Azért ilyen nagyarányú a pusztulás, mert senki nem volt otthon, aki időben észlelhette volna a tüzet.

K. Miklós unokája lakott abban a házrészben, amely leégett. A fiatalember ottjártunkkor próbálta menteni a menthetőt, kazettákat, könyveket, televíziót. – Nagy baj érte a családunkat – sóhajtott szomorúan a nagyapa. – Ráadásul nincsen biztosításunk. Egy élet munkája veszett kárba. A lányom lélekjelenlétének köszönhető, hogy lekapcsolta a gázt, villanyt, amikor hazatért. Nem elég a baj, szegénykének az édesanyja ma érkezett haza a kórházból, éppen tőle jött meg a Béke utcába.

A tűz okának vizsgálata még az esti órákban is tartott. Böröcz István soproni tűzvizsgáló szerint valószínű, hogy a kazánból kipattanó szikra gyújtotta be a közelben tárolt faforgácsot, papírt vagy más gyúlékony anyagokat. Ennek tisztázására azonban még további helyszínelésre van szükség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alexandernek agydaganata van

Az elmúlt év decemberéig az ötéves peresztegi Árvai Alexander egy volt a sok magyar kisfiú közül. Aztán kiderült, valami baj, nagy baj történt vele. – Az ünnepek után vettük észre, hogy a máskor fáradhatatlan Alexander játék közben gyorsan elfárad, mozgása bizonytalanná vált – idézi fel a tragikus napok előzményét az édesapa, Árvai Levente, akit telefonon értünk utol Debrecenben. Tovább olvasom