Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Leégett egy hétvégi ház Sopronban

Sopron - Az elsődleges kárbecslés szerint több millió forintos kár keletkezett a hétfő hajnali tűznél: teljesen kiégett egy soproni hétvégi ház a Lővér kempingtől pár száz méterre. A tűzoltóság gyújtogatásra gyanakszik.
– Teljesen leégett annak a mintegy hatvan négyzetméteres hétvégi kőháznak a tetőzete, ajtaja, ablakai, gerendái, amelyhez a Lővér kempingből hívtak segítséget hétfő hajnali fél 2-kor. A tűzoltók a reggeli órákban szemlét tartottak, árulkodó nyomok után kutatva.

– Az épület berendezése is teljesen a lángok martalékává vált, a kár több millió forint – tudtuk meg a tulajdonosoktól, akik elmondták: az 1939-ben épült házat évtizedek óta nyaralóként használták. Nyugdíjasként azonban szinte mindennap kint voltak a kerti laknál, így vasárnap is. Este 7 óra tájban indultak haza, gondosan bezárva ajtót, ablakot. A kaput lakattal is lezárták. A házban nincs villany, így teljességgel kizárt egy rövidzárlat lehetősége. Haragosokról sem tudnak. Fogalmuk sincs, mitől gyulladhatott ki az épület, viszont a gyújtogatást sem lehet kizárni, hiszen magától nem lobban lángra éjszaka egy ház. Az elmúlt 15 évben legalább öt-hat alkalommal betörtek hozzájuk, de ez az első tűzesetük. Biztosításuk nincsen a kieső részen fekvő házra. – Amikor kiérkeztünk, a hétvégi ház teljes terjedelmében égett – részletezte Horváth Gábor tűzoltó hadnagy, szolgálatparancsnok. – Megsemmisült a tetőzet, a vakolat lehullott a falakról, odaveszett minden berendezés, az ajtók és az ablakok is.
Egyelőre nem lehet tudni, mi okozta az épület pusztulását. A tűzoltók minden apró  nyomot megvizsgálnak, hátha sikerül értékelhető adathoz jutniuk. Mint azt Csuka Zsolt alezredestől, soproni tűzoltóparancsnoktól megtudtuk: Sopron területén ebben az évben hat hétvégi ház kapott lángra és egy fészer. Bebizonyosodott, hogy négy esetben gyújtogatás történt. A rendőrség a mostani esetben is nyomoz.

Gosztonyi Miklós

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatalmi harc az önkormányzatban?

Nagycenk - A nagycenki képviselő-testület önfeloszlatása megdöbbentette a falubelieket. Sokan úgy… Tovább olvasom