Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

Leégett a pulykanevelő

Teljesen leégett az Ivánhoz közeli Erdőlak-majorban a pulykanevelő istálló, amely hétfőn hajnalban gyulladt ki. A tűzoltóság kizárja a szándékosságot, a kár – Kövesi Ottó bérlő szerint – 15–20 millió forint.
Az Iván melletti Erdőlak-majorban hétfőre virradóan szinte porig égett az egyik ezer négyzetméteres pulykanevelő épület. A tűzoltók még tegnap délelőtt is azon fáradoztak, nehogy ismét felcsapjanak a lángok.

– Ma reggel telepítettük volna be az egykori istállót ötezer pulykával – mondja törődötten Kövesi Ottó, a telep bérlője. – Mindent előkészítettünk. Új technológiát – etető, itató, szellőztető berendezés – szereltünk fel, s most minden elveszett. A kárt 15–20 millió forintra becsülöm. Egyelőre elképzelni sem tudom, hogy mi okozta a tüzet, mert semmilyen berendezés nem működött. Szerencsére a tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését. Az egész telepen – amelyet a bábolnaiaktól bérlek – negyvenezer pulykát tartunk. Engem hajnali négy óra után pár perccel riasztottak. Azonnal idejöttem, de csak tehetetlenül néztem a lángok pusztítását, a tűzoltók erőfeszítését.

– Apámmal felváltva vigyáztuk a telepet egész éjjel – idézi fel a történteket Kovács Zoltán. – Két órakor én voltam a soros, de mindent rendben találtam. Három órakor lepihentem, de háromnegyed négykor apám felébresztett, hogy furcsa zajokat hall. Kimentem és körbejártam. Én is hallottam a pattogó hangokat, majd felcsaptak a lángok. Először a tűzoltókat riasztottam, négy óra öt perckor.

Erdőlakra, a kiemelt kettes fokozatú riasztásra a kapuvári, a soproni és a sárvári tűzoltók vonultak ki, öt kocsival és tizenkilenc emberrel.
Hozzájuk csatlakoztak a helyi önkéntesek. Azonnal megkezdték a munkát. Kimentették az üzemen kívüli légbefúvó három gázpalackját, és sikerült megakadályozni a lángok elterjedését. Az épület azonban – amelynek a padozata friss szalmával volt felszórva – teljesen kiégett és összedőlt.

– Négy óra után pár perccel érkezett a jelzés – tudtuk meg a helyszínen Csuka Zsolt századostól. – Az eddigi eredmények alapján kizárható az idegenkezűség, vagyis nem találtunk gyújtogatásra utaló jeleket. Valószínű, hogy a tüzet elektromos hiba, például zárlat okozta, de természetesen további szakértői vizsgálatok szükségesek, hogy megtudjuk, mi történt valójában.

Kövesi Ottó újkéri vállalkozó tapasztalt szakember. Országszerte több pulykanevelőt működtet. Mint megtudtuk, van biztosítása és szeretné újraépíteni a teljesen leégett pulykanevelőt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezárt a szálloda

A nagycenki Széchenyi kastélyban évtizedekig működő szálló leláncolt kapuval fogadja az arra… Tovább olvasom