Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 13°C | 25°C Még több cikk.

Leégett a fabrikettüzem

Kiégett egy fabrikettet gyártó vállalkozás csarnoka hétfőn Peresztegen. Az anyagi kár 50–100 millió forint között van.
– Első ránézésre úgy tűnt, mintha égnének a villanyok az üzemben. Aztán közelebb érve láttam, lángol valami az épületben. Olyan gyorsan terjedt a tűz, hogy mire kiértek a tűzoltók, már a csarnoknak több mint a fele égett – idézte fel a tegnap hajnalban a peresztegi gyártelepen történteket az a biztonsági őr, aki értesítette a tűzoltókat. A gyorsan terjedő lángok oltásában a soproniakon túl a kapuvári és a csornai egységek nyolc autóval, huszonnégy tűzoltóval vettek részt.

A csarnok tetőszerkezete azonban leégett. Az elsődleges megállapítások szerint az anyagi kár 50–100 millió forint közötti. Az oltást nehezítette, hogy a telepen lévő két tűzcsapból annyira kevés víz jött, hogy a tűzoltók a faluból vételezték az oltóanyagot. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy nem kapott lángra az üzemnek az a gázolajtartálya, amelyből az áramfejlesztőt táplálták.

A lángok eloltása után sem mehettek vissza a laktanyába a tűzoltók. Az üzemen belül ugyanis több tonna feldolgozásra váró fűrészport tároltak, ezért nagy volt az újragyulladás veszélye. Ezt a peresztegi és a nagycenki önkéntesek segítségével hordták ki a szabadba. Az utómunkálatokkal tegnap este végeztek.

A helyszínen Németh Zita főhadnagy, kiemelt tűzvizsgáló a Kisalföldnek elmondta: – Az elektromossági hiba kizárható. A gyárból szombaton délután két órakor elmentek az alkalmazottak, és tegnap reggel jöttek volna öten dolgozni. A köztes időben az elmondások alapján senki sem járt a csarnokban vagy a környékén. A nyílászárók zárva voltak, idegenkezűségre utaló nyomot sem találtunk. Az öngyulladás lehetőségét még vizsgálnunk kell. A tetőszerkezet szigetelésére hungarocellt használtak, elképzelhető, hogy emiatt terjedt szét pillanatok alatt a tűz.

A többi cég nem került veszélybe

Peresztegen a 85-ös számú főút melletti gyártelepen több cég is működik bérelt vagy saját tulajdonú csarnokokban. A fabrikettet gyártó osztrák tulajdonú vállalkozás két éve tevékenykedik a telepen. A tűz során a többi üzem nem került veszélybe. A legközelebbi – műanyag ablakokat gyártó vállalkozás – is megmenekült, a tető ugyanis szerencsére befelé omlott és a szélirány is kedvező volt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eladó lesz a Wallner-villa?

Az új városvezetés megtekintette a megszépült Wallner-villát, amit az előző ciklusban hetvenmillió… Tovább olvasom