Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Lecsapott Sopronra a verskommandó - fotó

A színművészek ezúttal egy 11 éves helyi költő, Márkus Boróka írásait szavalták utcán, megállóban, buszon, vonaton, pályaudvaron, könyvtárban és kávéházban.

A Soproni Petőfi Színház népszerű verskommandója immár harmadik éve lepi meg különleges helyszíneken az embereket, hogy verseket ajándékozzanak nekik József Attila születésnapján.

Idén azonban nem egykori magyar költők alkotásait szavalták a művészek, hanem egy 11 éves soproni lány műveit, aki az Így írok én című irodalmi pályázat helyi győztese volt. A soproni társulat tagjai: Szőcs Erika, Szlúka Brigitta, Ács Tamás mellé meglepetésszerűen csatlakozott a színház igazgatója, Pataki András és A revizor című darabban vendégként szereplő Galkó Balázs színművész is.

Verskommandó Sopronban - 2015. április. Fotó: Torma Sándor


Így ők együtt teljesítették a verskommandó küldetését. Márkus Boróka versei elhangzottak buszmegállóban, helyijáratos autóbuszon, vasútállomáson, a hangosbeszélőben, a GYSEV Sopron-Győr közötti személyvonatán, a könyvtárban és a Tűztorony lábánál található Museum Caféban.

A művészek Boróka mintegy húsz versét adták elő szombaton nagy sikerrel. A fiatal diákköltő meghatottan köszönte meg, hogy ezen a napon az ő írásaival ünnepelte a teátrum a költészet napját.

A közönség kérésére a művészek József Attila, Petőfi Sándor, Ady Endre, Csokonai Vitéz Mihály, valamint Arany János költeményeiből is bőséges ízelítőt adtak. Érdekesség volt, hogy a soproni emberek várták a színház verskommandóját, akadt, aki kimondottan azért követte a színészeket és buszozott velük, hogy ezen a napon így találkozhasson a költészettel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Benedek mosolya ad erőt a családnak - fotó

Benedeket egészséges újszülöttként adta ki a kórház, de a gyerekorvos rögtön látta, baj van. Tovább olvasom